Leitzoptik paa Nikonkamera

greenspun.com : LUSENET : Leica Bruger : One Thread

Er der nogen, der kan oplyse om, hvorvidt der findes en adapterring, så man kan montere Leitz R-optik på et Nikon kamerahus???

Venlig hilsen Michael Amorsen

-- michael amorsen nielsen (michaelamorsen@yahoo.dk), March 08, 2004

Answers

Hej Michael,

Det kan desværre ikke lade sig gøre -i hvert fald ikke hvis man vil bevare muligheden for at fokusere til uendeligt.

Afstanden fra objektivfatning til film hos Nikon er forholdvis stor (jeg husker ikke lige distancen). Det betyder at man kan bruge Nikon objektiver på feks. Canon, men ikke omvendt.

Omvendt har Canon EOS en forholdsvis kort distance mellem fatning (Bajonet) og film. Man kan derfor bruge både Leica R og Nikon objektiver på et EOS kamera (med den rette adaptor naturligvis). http://www.novoflex.com laver feks. disse adaptorer. Man kan også købe adaptors gennem Cameraquest: http://www.cameraquest.com/adaptnew.htm

Jeg håber det besvarer dit spørgsmål.

Mvh

Niels

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), March 08, 2004.


hej niels. har du/eller andre nogen erfaringer med om r objektiver passer på et canon eos 300d. om der findes en adapterring så man kan gå digitlat og beholde de gode glas? jeg vil så nødigt af med mine "elmaritter" venlig hilsen henrik

-- henrik bro (henrik_bro@yahoo.com), August 02, 2004.

Hej Henrik,
Jeg har ingen personlige erfaringer med den kombination du nævner, men det nævnes flere steder på internettet at det kan lade sig gøre.
www.novoflex.com laver adaptors.
Man kan også købe adaptors hos Cameraquest: http://www.cameraquest.com/adaptnew.htm
På denne side: http://www.nemeng.com/leica/002f.shtml er der masser af informationer om hvordan det fungerer og hvilke begrænsninger der er.
Mhv, Niels

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), August 02, 2004.

Moderation questions? read the FAQ