giftfria pafflådor

greenspun.com : LUSENET : Fotoforum : One Thread

Hej!

Jag förvarar mina foton (dom stora jag gjort på labbet) i en stor pärm med plastfickor. Jag vet att det i längden inte är ett bra system, men problemet är att jag inte lyckats hitta tillräckligt stora pafflådor som skulle vara giftfria, dvs. bra för foton. Vart kan jag vända mig, och varför förstår dom t.ex. på Akademiska bokhandeln inte vad det handlar om, alltså hur borde jag formulera min fråga (har det där "giftet" något namn t.ex.)? I fotoaffärerna i H:fors centrum hade dom inte större lådor. Finns det giftfria plastfickor? T.ex. dom som man förvarar teckningar i, är dom giftfria?

Ann

-- Ann Pelanne (anncp@care2.com), February 27, 2004

Answers

Response to giftfria pafflådor

Gift kan vara skadligt för levande varelser. När det gäller arkivering är det fråga om andra saker. De material som man använder för arkivering av bilder, filmer mm. skall framför allt vara syrafria eller pH-neutrala. Det gäller kartonger och fickor och annat material. Du kan ju kolla med Fimeko, Lönnrotsgatan 31 om dom har material som passar för dina behov. Dom har åtminstone filmfickor. Om inte så kan dom säkert ge råd om var du kan skaffa det du behöver. En i AFK som är specialist i ämnet är Stig Manderbacka som också har hand om AFK:s arkiv.

-- Martin Glader (martin.glader@kolumbus.fi), February 27, 2004.

Response to giftfria pafflådor

Jag själv använder arkivbeständiga CXD förvaringslådor från Silverprint i England.

Silverprint är förresten en utmärkt källa för fotorelaterat material. Tyvärr har fraktkostnaden till Finland varit mycket dyr, kolla den före beställningen! Eventuellt kan man sambeställa en större mängd material tillsammans med någon AFK:are.

-- Anders Blomqvist (anders.blomqvist@bigfoot.com), March 09, 2004.


Moderation questions? read the FAQ