Digilux 2 - legetøj ?

greenspun.com : LUSENET : Leica Bruger : One Thread

Nu er Digilux 2 på vej. Den ser fin ud. Men kan den bruges til noget seriøst ? Jeg så helst et digitalt M-hus. Om det kommer ved jeg ikke. Så er spørgsmålet om Digilux 2 er et bud på et seriøst digitalt kamera - eller blot et pausesignal ?

-- Jesper Troels Jensen (jtjensen@mac.com), December 17, 2003

Answers

Response to Digilux 2 - legetøj ?

Nu leveres Digilux 2 jo først i februar '04, så man det er jo kun spekulationer man kan komme med.

Som jeg ser det, er Digilux 2 et vigtigt skridt i retning af et digitalt kamera som imødekommer Leica M brugernes behov. Med blæde- og fokuseringsring på objektivet, og lukkertidsring på kamerahuset, har dette kamera noget "nyt" at byde på i forhold til den eksisterende masse af prosumer digicams. Det anser jeg som positivt. Hvis kameraet har en minimal udløserforsinkelse er det endnu et plus. Jeg er mere skeptisk overfor den elektroniske søger, jeg havde foretrukket en optisk søger.

Jeg tror Leica søger hen imod at lave et digicam som tilfredsstiller M brugerne men der er stadig et stykke vej. Og jeg tror ikke vi skal forvente at det går hurtigt. Som miniature aktør på det store kamera marked, kan Leica ikke selv være forgangsmand, men må vente på at teknologien modnes. Måske kan vi være heldige, at der udvikles en chip som egner sig til brug i et M kamera, eller måske skal vi stille os tilfredse med et M-lignende digicam -det vil tiden vise.

Hvis Digilux2 havde en optisk søger med optisk afstandsmåler, kunne det -for mig- være en god kandidat som et digitalt supplement til mine M kameraer.

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), December 20, 2003.


Moderation questions? read the FAQ