Erfaringer med Cosina/Voigtlander objektiver

greenspun.com : LUSENET : Leica Bruger : One Thread

De fleste er enige om at Cosina/Voigtländer tilbyder objektiver af god/fremragende (optisk) kvalitet til en særdeles attraktiv pris (sammenlignet med Leica's alternativer).

Når prisen på C/V ligger på ca. 1/5 af Leica's prisleje må man naturligvis forvente en forskel, og denne forskel kommer primært til udtryk i den mekaniske kvalitet. I Photo.net's Leica Forum er der en diskussion, hvor brugere deler deres erfaringer mht. den mekaniske kvalitet. Den kan være ganske nyttig at gennemlæse hvis man overvejer at købe et C/V objektiv:

http://www.photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=006Akb

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), October 07, 2003

Answers

Jeg har købt en Apo-Lanthar 90/3.5 for omkring halvanden måned siden. Jeg er ikke i tvivl om at den optiske kvalitet er helt i top. Funktionelt har jeg heller ikke noget at udsætte på dette obejektiv. Men allerede nu er malingen begyndt at slides af på de mest udsatte steder. For eksempel begynder man at kunne skimte messing i rillerne på fokuseringsringen. Jeg har ellers ikke behandlet det specielt hårdt. Jeg ser i øjnene at dette objektiv i løbet af et par år vil komme til at se ret skramlet ud. Men hvad søren - det kan jo også være charmerende. Så må jeg bare håbe på at resten af objektivet holder bedre end lakken.

-- Johan Biilmann (johan.biilmann@wanadoo.dk), January 25, 2004.

Jeg mener at ha' læst på Stephen Gandy's (som importerer og sælger Voigtländer i USA) hjemmeside; www.cameraquest.com, at chrome modellerne klart er de mest "kosmetisk" holdbare. Det er jo ikke befordrende på gensalgsværdien, men det ser -efter min mening- charmerende ud når man kan se messingen. Man skal dog være opmærksom på at ikke alle Voigtländer modeller er bygget af messing, nogle er lavet af en aluminiumslegering -og det ser jo ikke ligeså charmerende ud når malingen slides af dem.

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), January 26, 2004.

Jeg har et 33mm/1.7 voigtlander i crome der er ca 1 1/2 gammelt. Chromen holder fint. MEN efter nogle fald sammen med mig på ski er den blevet lidt løs. Fronten (med blænd vælgeren) kan nu rokkes lidt i forhold til resten af lensen. Det tager stadig glimrende billeder, med jeg er bekymret for om den mon bliver mere løs.

-- Rasmus Mylinux (spam01@mylinux.dk), February 09, 2004.

Det er selvfølgelig et 35mm ikke et 33mm som jeg fik skrevet :)

-- Rasmus Mylinux (spam01@mylinux.dk), February 09, 2004.

Moderation questions? read the FAQ