INFO: Leica M7 finder upgrade

greenspun.com : LUSENET : Leica Bruger : One Thread

Blot til information: Ifølge magasinet "Leica Courrier" er Leica M7 søgeren upgraderet fra serienummer: 2.885.000 og opefter.
For dem som ikke ved hvad dette betyder, kan jeg tilføje, at søgeren i Leica MP blev forbedret mht. evnen til at modstå afstandsmåler "flare". Problemet hvor målsøgerfeltet bliver umuligt at bruge under specielle lysforhold har været kendt i mange år, men er først blevet effektivt adresseret i Leica MP's søger konstruktion.
Det er denne forbedring som nu også er inkluderet i Leica M7. Hvis du har tænkt dig at købe en M7 er det altså en god ide at sikre dig at serienummeret er over 2.885.000.
Det skal bemærkes at samme kilde fortæller at M modeller fra og med M4-p kan opgraderes med søgerforbedringen for hvad der svarer til ca. 400 Ch francs. Hvad prisen bliver i DK ved jeg ikke.

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), October 06, 2003

Answers

En kommentar til ovenstående:

Det ser ud til at der er eksempler på, at nogle har købt M7 efter ovenstående serienummer som stadig har den gamle søgertype installeret.
Se: http://www.photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg? msg_id=006En0

Det er derfor en god ide at checke inden køb, selvom nummeret er over 2.885.000.
Det er ikke så svært at checke. Faktisk konstaterede jeg søgerproblemet første gang jeg løftede en M7 til øjet.
Det konstateres lettest i situationer med høj kontrast. En måde at gøre det på er: (indendørs på en lys dag) Find et sted hvor der er et vindue med godt lysindfald. Placer dig således at vinduet udfylder den venstre trediedel af søgeren, og afstandsmåler feltet peger på noget på en væg til højre for vinduet. Hvis det næsten er umuligt at fokusere, så er søgeren næppe af den nye type.

Jeg har forsøgt nedenfor at illustrerer problemet med en simpel tegning. Det gule felt illustrerer, hvor i forhold til vinduet, man bør forsøge at fokusere. "Flare" problemet opstår oftest når lysindfaldet kommer fra venstre, selve afstandsmålerfeltet bliver helt lyst, og det er ikke muligt at fokusere.

Leica M Flare Patch setup-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), October 16, 2003.

En bruger på photo.net er kommet med et andet forslag til hvordan man kan konstatere om en M7 har den nye søger type:

http://www.photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg? msg_id=006z0x

Kort fortalt går det ud på at måle diameteren på søger okularet (gummiringen omkring søgeren). Hvis diameteren er 19mm er det sansynligvis den nye søger. Hvis diameteren er 17mm der det sansynligvis den gamle søger (men ikke med sikkerhed).

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), January 07, 2004.


Moderation questions? read the FAQ