lukkerproblem i leica II

greenspun.com : LUSENET : Leica Bruger : One Thread

Jeg har købt et Leica II med Hektor 2,5 5 cm på et loppemarked.

Det viste sig at fungere udmærket, men desværre kun en gang i mellem. Af 36 billeder er måske fem helt perfekte, mens lukkeren ikke ser ud til at virke på de øvrige. De eksponerede og ueskponerede billeder kommer i vilkårlig (for mig at se) rækkefølge på filmen.

Er der nogen der har et bud på en forklaring?

Mange hilsner Steen Vangstrup

-- steen (vangstrup@sol.dk), September 16, 2003

Answers

Hej Steen,

Et så gammelt kamera, med en ukendt fortid, kan sagtens have ligget ubrugt hen i årtier. Det er ikke godt for et mekanisk kamera, og det trænger uden tvivl til en rensning og justering.
Det er i midlertid en kostbar affære hvis det skal gøres kvalificeret, og det er måske tvivlsomt om det er prisen værd (de almindelige gamle Leica kameraer m. skruefatning er ikke i specielt høj kurs for tiden -desværre).
Hvis du har købt det "for sjov" og ikke har så meget at midste, så vil jeg anbefale at du skruer objektivet af, og i en ledig stund sætter dig til at fyrer lukkeren af hundredevis af gange på hver lukkertid (uden film naturligvis). Hvis du er heldig, vil denne omgang løsne op i stivnet smørremiddel og problemet forsvinde.
Mens du gør det, så kig ned i kameraet så du kan konstatere om det er en sammenhæng mellem problemet og specifikke lukkertider. I så fald kan du give dem en ekstra "omgang" -og hvis det ikke hjælper kan du fremover undgå de tider.
Jeg bør dog i parantes bemærke, at der kan være en risiko forbundet med ovenstående procedure, idet et mekanisk problem kan forværres. Du må selv afgøre hvor værdifuldt kameraet er for dig.

Held og lykke.

-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), September 16, 2003.


Jeg har gode erfaringer med firmaet Proff Foto i Oslo, Norge. Fikk overhalt lukkeren og skiftet lukkergardiner i en IIIc der, og resultatet ble meget bra.

Adresse: PROFF FOTO Thv. Meyers gt. 33 C N-0555 OSLO tlf. +47 22 38 31 81

Lykke til!

-- Nils Torske (nils.torske@levangernett.no), September 29, 2003.


Moderation questions? read the FAQ