LIJSTJES WEEK 34

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Allereerst, tof dat men de mix leuk vindt:-)
Vido: Boom Bip & Dose One, is het nog hiphop te noemen?
Aurora: Hoe is die plaat van BB?
Norbert: Coldplay, bij deze officieel Subs-fahig?;-)
QOTSA is ook deze week op de shortlist aanwezig. Wat is daar nou zo leuk aan?

-- Arien (saguamura@home.nl), August 20, 2002

Answers

Ja QOTSA, het is zo compact, zo windtunnel getest strak. De meeste rock kan me tegenwoordig gestolen worden maar dit doet me wel wat. Moeilijk uit te leggen, misschien dat Martijn ter H. dit beter kan duiden.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 20, 2002.

Oh ja Theo hoe is die Dave Clarke remix van Emerge? Van beukenstijn? Moet eigenlijk bekennen dat ik dat orgineel eigenlijk best wel overgewaardeerd vind.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 20, 2002.

de dave clarke remix van Emerge trekt het nummer veel meer richting Gigolo stijl, meer techno met een vies hoekig randje. erg lekker nummer. ook wel heerlijk nichterig. ik vind het origineel overigens erg goed, heeft vast te maken met mijn ebm verleden..

-- theo (theo@cut-up.com), August 21, 2002.

Ja QOTSA, het is zo compact, zo windtunnel getest strak.

Josh Homme zelf zegt "robot rock". Er zitten ook echt duidelijke krautrock invloeden in. Een QotSA song is als een Mondriaan: onwijs strak en simpel, maar tegelijk swingt het de pan uit. Eigenlijk precies wat goede techno ook kenmerkt, misschien dat het daarom Omar zo aanspreekt. Live gaan ze ook voor dat trance effect door minutenlang in een groove te blijven hangen.
Als extra heeft QotSA dan nog de schitterende slepende zanglijnen, vooral als Nick Olivieri harmonische ondersteuning geeft met van die fluistereffecten (luister naar single No One Knows).
En ondanks het constante gegeven van het minimale, zijn QotSA platen zo'n beetje de afwisselendenste die je je kunt indenken, doordat ze als een collectief werken.

-- Martijn ter Haar (martijn@kindamuzik.net), August 21, 2002.


Norbert, is die B&S peelsessie echt bijzonder of gewoon meer van hetzelfde?

En wat die zomercollectie betreft: ik heb er naar geluisterd, maar werd een beetje zenuwachtig van die beats enzo. Ik denk overigens dat dit eerder ligt aan mijn bekrompen muzieksmaak dan aan de kwaliteiten van de mix.

Mijn eigen lijstje:
The Beach Boys - Pet Sounds [cd]
The Dentists - Powdered Lobster Fiasco [cd]
Obi - The Magic Land Of Radio [cd]
Red Sleeping Beauty - Singles [cd]
Saloon - This Is What We Call Progress [lp]
Tullycraft - Beat Surf Fun [cd]
TV Personalities - ...And Don't The Kids Just Love It [cd]
Zweedse radio

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmail.com), August 21, 2002.Norbert: Coldplay, bij deze officieel Subs-fahig?;-)

Wat mij betreft wel! Tja, Parachutes kon me al zeer bekoren en deze plaat met vooral Clocks, Green Eyes en Warning Sign is schitterend.

Norbert, is die B&S peelsessie echt bijzonder of gewoon meer van hetzelfde?

Meer van hetzelfde zou ik nooit van B&S zeggen, vooral niet bij de Peel sessies, dit is de vierde al weer. Erg sober gespeeld allemaal en hier doen ze ook Roy Walker, die ook op bijv. Haldern gespeeld werd. Op de BBC site is de sessie volgens mij ook wel te beluisteren!

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), August 21, 2002.


Een QotSA song is als een Mondriaan: onwijs strak en simpel, maar tegelijk swingt het de pan uit.

Martijn levert de goederen. :) Dit is precies de paradox van QotSA: strak maar swingend, die gasten hebben wat dat betreft echt iets te pakken. Robot rock dekt echt de lading. Ik hou wel van robots. :)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 21, 2002.


Moderation questions? read the FAQ