Interpol is it

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Pitchfork is het met me eens: http://www.pitchforkmedia.com/record-reviews/i/interpol/turn-on-the-bright-lights.shtml want Interpol heeft een van de beste platen van het jaar gemaakt. Erg strak gespeeld door goede muzikanten en een David Bowie achtige galmstem. Ik zet hem al weken dagelijks op, blijft goed! En lekker rock 'n' roll.

-- Norbert Pek (norbert@kindamuzik.net), August 19, 2002

Answers

Is er niet een natuurwet die stelt: Als Pitchfuck het goed vindt geef mijn portie dan maar aan Fikke? :)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 19, 2002.

> Is er niet een natuurwet die stelt: Als Pitchfuck het goed vindt geef mijn portie dan maar aan Fikke? :)

Nee. Want ze verkozen vorig jaar de Microphones tot plaat van het jaar.

-- joris (subbacultcha@hotmail.com), August 19, 2002.


Soms zitten ze er wel flink naast. De door mij geliefde bands als B&S en Ben Folds Five kregen er nog wel eens van langs. Maar ook leuk om te zien dat Trail Of Dead een 10 krijgt. Ik had verwacht dat ze Cinerama wel zouden afkraken maar deze kreeg ook een mooie 8. Vond het wel overdreven dat Looper een voldoende kreeg. Zo'n foeilelijke plaat zeg.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), August 19, 2002.

Is er niet een natuurwet die stelt: Als Pitchfuck het goed vindt geef mijn portie dan maar aan Fikke? :)

Meestal wel. Al er een distortion pedaaltje bij komt, trekken ze het niet meer. De standaard formulering is dan dat The Stooges beter waren, alhoewel ik me sterk afvraag of ze ooit naar The Stooges luisteren.
NYC van Interpol kon me trouwens bij een eerste luisterbeurt niet boeien. Klonk nogal licht en oppervlakkig en helemaal niet intens, zoals ze schrijven.
Die andere hype uit NYC, Liars, scoort bij mij tot nu toe ook niet hoger dan "wel ok". Tot nu toe is het: Killing Joke deed dat beter.

-- Martijn ter Haar (martijn@kindamuzik.net), August 19, 2002.


> NYC van Interpol kon me trouwens bij een eerste luisterbeurt niet boeien. Klonk nogal licht en oppervlakkig en helemaal niet intens, zoals ze schrijven.

NYC is volgens mij ook niet echt representatief voor de rest van het oeuvre van de band (niet dat ik het album al gehoord heb, maar heb de eerste single en ze een keertje live gezien). Het lijkt wel of ze in NYC geprobeerd hebben een ballad te maken, maar dat is hen niet echt goed gelukt.

-- joris (subbacultcha@hotmail.com), August 19, 2002.NYC is zeker niet represenatief voor het album. Gewoon even een rustmoment zoals er enkele te vinden zijn. Probeer de nrs Obstacle 1 en Obstacle 2 maar eens en wees verkocht.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), August 19, 2002.

Heb een paar keer naar NYC geluisterd (meer kan ik niet op internet vinden - een link bij een recensie kan geen kwaad Pitchfork!), niet slecht, maar ook geen band om wakker te liggen.

Wat PitchFork betreft: het is een aardige site, erg op indierock georienteerd, dus als je daar niet van houdt ben je redelijk snel uitgekeken denk ik. De recensies lees ik eigenlijk zelden daar, ze moeten eens leren to-the-point te komen daar. Niets tegen lange recensies, maar overal tien alinea's gaat me wat ver.

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmail.com), August 19, 2002.


> meer kan ik niet op internet vinden

bij insound kun je PDA vinden (even zoeken of rechstreeks via radio.plus.com). wat mij betreft een van hun betere nummers. hééél erg Koude Oorlog en Joy Division maar erg, erg mooi.

-- Joris (subbacultcha@hotmail.com), August 19, 2002.


De andere nummers zijn inderdaad veel beter. Maar echt super vind ik het niet. Ritmisch nogal saai en ik ben nogal groove gericht.

-- Martijn ter Haar (martijn@kindamuzik.net), August 20, 2002.

bij insound kun je PDA vinden

Aardig, niet meer dan dat. Vind het wat weghebben van vroege Unwound.

Wat ik leuker vind in hetzelfde straatje is Ro-Robot. Da's uit Nederland, ze hebben dit jaar een Cd uit (Panaroma) met best wat leuke nummers.

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmail.com), August 20, 2002.Ro-Robot ja! ik was ze even vergeten, maar erg goed. lees mijn review er maar op na.

-- theo (theo@cut-up.com), August 21, 2002.

Of de mijne. :)

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmail.com), August 21, 2002.

thanx! I(we) consider this a nice compliment.

-- Bazz (hugboo@hotmail.com), January 20, 2003.

Moderation questions? read the FAQ