is UK 2step een voorbeeld van feminsme?

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Vraagt Thomas van het Amerikaanse dancemagazine XLR8R zich hier af.

wat vinden jullie ervan?

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), August 15, 2002

Answers

Tsja hij ondergraaft zijn eigen argumenten op de helft van zijn verhaal. Maar als ik het goed begrijp is veel vrouwen op de dansvloer automatisch feminisme? Dan is dansmuziek a priori feministisch want bij welke vorm van dansmuziek dan ook, van nichterige garage tot gabber, zijn die er altijd geweest. Je moet denk ik ook meer kijken naar de productie/DJ kant van het verhaal en dan is 2-Step net zo'n saai mannenwereldje als pakembeet gabber.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 15, 2002.

Een DJ heeft me ooit deze tip gegeven: "Krijg je de meiden op de vloer, dan komen de jongens vanzelf en kan het feest beginnen."

2-Step feministisch? Is er dan sprake van een feministische boodschap in de muziek? Tot nu toe heb ik alleen maar van die 'Westsaaaiiiid'- thugs met een Engels accent (met als uitzondering Mike Skinner, je zou meteen de slappe lach krijgen als hij opeens ergens in een So Solid-outfit opdook) horen rappen over bling, geweld en feesten. Maar niets echt vrouw-onvriendelijks, of in ieder geval met een knipoog en in een toon dat vrouwen niet direct afstoot. Met als gevolg dat zij zich minder geremd voelen om 'gewoon' de vloer op te gaan.

-- AriŽn (saguamura@home.nl), August 15, 2002.


Ik vroeg me net hetzelfde af over nu-metal. Waar je vroeger nooit een vrouw zag op een metal concert is het bij nu-metal bands netjes 50% vrouw.

Terwijl Limp Bizkit toch niet echt vrouwvriendelijker is dan Metallica en zelfs een flink stuk harder.

-- Martijn ter Haar (martijn@kindamuzik.net), August 15, 2002.


hahaah Martijn, da's grappig. Een stuk vrouwvvriendelijker. Hoeveel? Misschien 1 percent?

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), August 16, 2002.

De jongens van de nu-metal bands zien er gewoon beter uit dan die langharige zombies die al 20 jaar op de bŁhne ronddweilen. Bovendien zijn het wandelende testosterbommen, kom daar maar eens om bij Ozzy.

-- marieke (marieke@kong.nl), August 16, 2002.


moeilijk woord: testosteronbom

-- marieke (marieke@kong.nl), August 16, 2002.

potdomme, het blijft een interessant thema. feminisme in popmuziek. voordat je een antwoord kan geven moet je eerst bepalen wat je onder feminisme verstaat en wat niet. naar die definitie ben ik erg benieuwd....(op festivals als dance valley ziet overigens iedereen er uit als vrouw, hoe zit het daar met het feminisme?)

-- theo (theo@cut-up.com), August 16, 2002.

Ook een vorm van feminisme: nastreven androgyniteit als meta-sekse, volgens mij was dat in den beginne van house een vrij groot goed, ecstasy als libido-remmer = iedereen een pre-Oedipale blije peuter. Het was in ieder geval erg relaxed, totdat eikels weer midden op de dansvloer bier gingen drinken.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 16, 2002.

Moderation questions? read the FAQ