Wat vinden we van de nieuwe Coldplay?

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Voor degenen die hem al hebben: wat vinden we van de nieuwe Coldplay - A Rush Of Blood To The Head? Wat mij betreft zijn de toch wel hooggespannen verwachtingen na Parachutes meer dan waargemaakt. A Rush Of Blood gaat ook nog eens een andere weg in en er zijn genoeg referenties met andere nummers/platen. Zo had A Whisper op Kid A gepast en Daylight zien we graag op Amnesiac. Opener Politik lijkt grotendeels op Sing van Blur (handig voor als er een vervolg op Trainspotting komt) en tot slot: het nummer A Rush Of Blood To The Head komt overeen met Last Train van Travis.
Het album is een stuk rauwer en gevarieerder dan Parachutes maar heeft toch wel een paar uitschieters. Allereerst de eerste single In My Place en wat mij betreft kan hierna Clocks zo uitgebracht worden met een fijne dreigende piano in het begin en vanwege het drumwerk komt de recente Radioheadinslag ook nog even om de hoek kijken. Hier in ieder geval een tevreden mens. Wie volgt?

-- Norbert Pek (norbert@kindamuzik.net), August 01, 2002

Answers

Kort antwoord: Hun (visuele) stijl is enorm verandered. Dit op basis van hun laatste clip. Heel minimaal en modern. Heel bizar.

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), August 01, 2002.

Heb alleen die nieuwe single gehoord ('In my place', geloof ik) en ik vind dat nummer alleen al een stuk leuker dan al die andere zooi die ik van ze heb gehoord. Als ik hem ergens zie of hoor laat ik hem ook staan, iets wat toch wel betekent dat ik hem zeer ok vind (ben van de zap-generatie, dus ga maar na).

-- Maarten Zinkstok (mzinkstok@hotmail.com), August 02, 2002.

Die ene single is ook alles wat ik er tot nu toe van gehoord heb, maar ik vond hem juist meer van hetzelfde. De beschrijvingen van de andere nummers door Norbert doen mij echter het ergste vrezen voor de rest van de plaat. Radiohead, brrrr...

-- Lava (reconstruct@nme.com), August 05, 2002.

Ik zag in de bladenwinkel de kop van die zanger op de voorkant van de Q en schrok me rot.

-- gieteling (neben10@hotmail.com), August 05, 2002.

Geef mijn portie sowieso maar aan Fikkie.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 05, 2002.


Als In My Place een uitschieter is dan vrees ik dat de nieuwe Coldplay nog sneller in het 'archief' zal verdwijnen dan Parachutes. Fikkie krijgt goed te eten op deze manier.

-- Gabri (gabri@heinrichs.nl), August 11, 2002.

enkel In my Place gehoord tot nu toe. meer van hetzelfde, en toch dus wel goed. ben benieuwd.. Ik vind Coldplay wel goed. Parachutes is een fijne plaat. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), August 14, 2002.

Somber. Melodieus. Mooie zinnen. Diep. Typische muziek voor als de blaadjes vallen en een CD die je vijf keer moet horen voordat je hem wellicht kunt doorgronden. Ik ben aan draaibeurt drie en ik weet nog niet of het een Kid A is (lees: een CD die bij mij de kast ingaat om er nooit meer uit te komen) of dat het een vaste klant van de CD speler gaat worden... moeilijke plaat!

-- roosmarijn (roosr@xs4all.nl), August 15, 2002.

Moderation questions? read the FAQ