Underworld in Heineken Music Hall

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Nog niet bekendgemaakt (waarschijnlijk vanwege hun Lowlands-optreden), maar wel geboekt: Underworld in de HMH op 8 november. Ik zeg: joepie!

-- marieke (marieke@kong.nl), July 31, 2002

Answers

Dat is wel goed nieuws want dat is toch wel een van de beste Lowlands namen, waar ik dus niet naar toe ga. Maar dan.... de Heinken Music Hell.. daar blijf je nog steeds niet zoveel goeds over horen. Ben er mede daarom zelf nog nooit geweest. Wat vindt men hier van de HMH?

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), July 31, 2002.

Nog niet bekendgemaakt

Behalve natuurlijk dat het al diverse keren door de VPRO op 3FM is omgeroepen...

Wat vindt men hier van de HMH?Ik was er voor het eerst dit voorjaar, bij Busta Rhymes. Mooie vierkante doos, groot podium, goed zicht, prima geluid.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), July 31, 2002.


Prachtig gebouw,dat HMH, zowel van binnen als van buiten. Ik stond op 2 februari buiten, op zoek naar wat extra kaartjes voor Tiesto Solo/Dutch Dimension die nacht, maar was heeelemaal nergens te krijgen. Echt balen, want na afloop werd het gehuld als zijn beste solo night allertijden. En ik was er niet bij. Echt BALEN.

-- Mark (indorock77@hotmail.com), July 31, 2002.

Ben 1x in HMH geweest bij Air (engeltjes doen een avondje Kraftwerk vs. Gainsbourg). Super geluid, echt heel helder en beheerst. Niet heel erg idioot grote ruimte, dus je hebt altijd goed zicht. Goeie lange bars. En een paar Amsterdamse irritaties zijn op mirakuleuze wijze opgelost: gratis garderobe waar je jas zo kwijt bent. Veel toiletten zonder "zeikwijf met schaaltje"....uh...leve de vooruitgang derhalve.

-- Omar (o.munoz@planet.nl), August 01, 2002.

Sorry Job, dat wist ik niet...

Ik ben nog nooit in de hmh geweest, dit zal de eerste keer zijn. Ben erg benieuwd, zal toch vervelend zijn dat elke keer wanneer je een biertje besteld alles stilvalt :-p

-- marieke (marieke@kong.nl), August 01, 2002.Alleen dat achterlijke muntensysteem mogen ze van mij afschaffen. Het mininum aan muntjes dat je kunt kopen is 5. Een cola kost twee muntjes. Het schijnt dat je ze na afloop wel weer bij de kassa kunt inleveren. Geluid bij Coldplay was ok, sfeer beter dan Ahoy, maar 013 vindt ik qua opbouw voor een concert wat knusser.

-- sander (sanker@vpro.nl), August 01, 2002.

Tjsa muntensysteem is op zich wel handig voor die gasten achter de bar, helaas wordt je er als consument meteen maar bij genaaid kwa prijzen.

Anyway, 013 vind ik ook de mooiste zaal in Nederland, dat brede, aflopende is echt een vondst. Veel ruimte en toch knus.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 01, 2002.


maar 013 in combinatie met Underworld, roept bij mij nog steeds slechte associaties op.

-- marieke (marieke@kong.nl), August 01, 2002.

Ik ben ook één keer in de HMH geweest, bij de Deftones, en dat was een ramp. Er waren veel te weinig muntjesautomaten en veel te weinig capaciteit bij de garderobe. Het gedrang was echt angstaanjagend en veel mensen zijn hun jas kwijtgeraakt. Het geluid was veel te zacht (die reclame klopt: het geluid is zo zacht dat als je te hard bier bestelt je over de band heen komt) en de hele inrichting was wel heel erg steriel.

Dat kunnen kinderziektes geweest zijn, maar de klachten over de lange rijen bij de muntautomaten heb ik nog vaker gehoord. Verder lijkt het erop dat electronische muziek kan rekenen op een goed geluid, terwijl gitaarmuziek vaak te zacht is.

De mooiste zaal van Nederland is trouwens P60 in Amstelveen. Kristalhelder geluid op perfect volume, strakke maar niet klinische inrichting en nooit meer wegdrijven in je eigen zweet dankzij de computergestuurde airco. Jammer dat er zo weinig interessante acts komen.

-- Martijn ter Haar (martijn@kindamuzik.net), August 01, 2002.


Moderation questions? read the FAQ