LIJSTJES WEEK 30

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

De eerste 3 nieuwe nummers van Beck zijn zo goed dat ik meteen de neiging kreeg om de andere platen uit de kast te halen.

10 Days Off Vs. 5 days Off...FITE!

Bas: Rivulets, nieuw?

Theo: Wat voor werk zoek je?

-- Arien (saguamura@home.nl), July 25, 2002

Answers

Es effe kijken. Los van die bijrol in de klucht van Theo:

Die nieuwe Underworld heb ik mijn twijfels over, is wel zeg maar de meest gebalanceerde plaat maar er staan niet echt van die piek- nummers op (Cups. Kittens. Juanita. Skyscraper. Dat soort werk).

Stevie, hoe zijn die boeken van Barthes?

Playgroup DJ-kicks: hoe goed?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), July 25, 2002.


De eerste 3 nieuwe nummers van Beck zijn zo goed

Ik ben er nog niet helemaal uit. Het is een soort superdecadente Hollywood glamour countryrock, met een heroÔne, of op zijn minst valium, vibe. Heel erg overgearrangeerd, maar op een goede, Suspicious Minds-achtige, manier.

Het heeft in ieder geval wel dat decadente sfeertje wat Pleasure Forever probeert te pakken op hun CD maar waarin ze niet slagen door teveel eenvormigheid. Any Port In A Storm ok Joris, maar de hele CD?

-- Martijn ter Haar (martijn@kindamuzik.net), July 25, 2002.


De eerste 3 nieuwe nummers van Beck zijn zo overduidelijk op het werk van Gram Parsons gebaseerd, dat de recensies nu al kunnen worden geschreven. De eerste 3 nieuwe nummers van Beck zijn geweldig in hun vindingrijke arrangementen. De eerste 3 nieuwe nummers van Beck zijn zo gelikt dat hij The Eagles van de troon van gladde, overgeproduceerde countrypop heeft gestoten.

-- Jan Peter (janpeter.prenger@a1.nl), July 25, 2002.

Bas: Rivulets, nieuw?

Nieuwe ep met 4 nummers van zijn debuut, live opgenomen voor IJslandse radio. Alleen hij en zijn gitaar. Zeer sober, zeer ruimtelijk en wijds. Alsof hij het IJslandse landschap direct verwerkt in zijn muziek. Geweldig. Komt in augustus uit.

-- bas (bas@kindamuzik.net), July 25, 2002.


De eerste 3 nieuwe nummers van Beck zijn zo overduidelijk op het werk van Gram Parsons gebaseerd, dat de recensies nu al kunnen worden geschreven. De eerste 3 nieuwe nummers van Beck zijn geweldig in hun vindingrijke arrangementen. De eerste 3 nieuwe nummers van Beck zijn zo gelikt dat hij The Eagles van de troon van gladde, overgeproduceerde countrypop heeft gestoten.

Ben ik helemaal met je eens, maar het is oud nieuws. We weten zo onderhand wel wat we van de man kunnen verwachten en ik ben er wel tevreden mee. Het is gewoon goed werk. En ik ben fan, kan daar ook niet veel aan doen.

-- Arien (saguamura@home.nl), July 25, 2002.10 days vs 5 days ? Ach, met een 11 dagen durend festival in drie zalen heb je natuurlijk veel meer mogelijkheden om interessante namen te programmeren dan op 5 dagen in 2 (?) zalen, niet? Anyway our struggle continues & is te lezen via
tendaysoff.kindamuzik.net

-- Johan (johan@kindamuzik.net), July 25, 2002.

even een kort bericht vanuit het arbeidsburo. zoek nog steeds maar niets gevonden. of is dat altijd een valkuil bij zoeken? ik doe ALLES als ik maar iets doe. heb namelijk geen uitkering en teer op eigen zak. uitkeringen is niets voor neo-marxisten. tot ik mijn geluk hervonden heb dus geen bijdragen aan dit forum van mij. over- and-out.

-- theo (theo@cut-up.com), July 26, 2002.

IS het echt een nieuwe volwaardige underworld-cd? Waarom kan ik daar niets over vinden op het wereldwijde web??

-- marieke (marieke@kong.nl), July 26, 2002.

Ja, 100 Days Off is een volwaardige plaat. 10 Tracks. Releasedatum: 23 September, eerste single 2 Months Off verschijnt op 2 September.

-- Arien (saguamura@home.nl), July 26, 2002.

De eerste 3 nieuwe nummers van Beck zijn zo gelikt dat hij The Eagles van de troon van gladde, overgeproduceerde countrypop heeft gestoten.

Nee, de nieuwe nummers van Beck zijn wel aalglad maar niet op een lullige MOR manier. Het is superieure Hollywood gladheid. Frank Sinatra, Elvis Presley, Chris Isaak met zijn uitschieters naar boven en nu dus Beck.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), July 26, 2002.Beck - nieuwe nummers van The Golden Age (internet) Primal Scream - Miss Lucifer (tv) Queens Of The Stone Age - No One Knows (internet) Rainbow - Best Of (CD) Marillion - Script For A Jester's Tear (CD) The Faint - Danse Macabre (CD) Prong - Rude Awakening (CD) Deftones - White Pony (CD) Fozzy - Happenstance (CD) Origin - Informitas Infinitas Inhumanitas (CD)

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), July 26, 2002.

Barthes: WAANZINNIG goed. Zeker aan te bevelen: Camera Lucida en Lovers Discourse (alhoewel ik er nu met m'n POTEN vanaf blijf in m'n verliefde bui - hah!)

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), July 26, 2002.

Gram Parsons, Lee Hazlewood, Serge Gainsbourg. Ik zie Beck in zijn designer pyama, zittend in een huiskamer (uitzicht op zee) met zijn gitaar losjes op schoot. De airco staat aan, Nigel Godrich luistert aandachtig op de speakerphone en een playmate staat verderop in het knusse appartement onder de douche.

Ben trouwens benieuwd naar wat Łber-Beckfan Jaap Boots van de nummers vindt...

-- Arien (saguamura@home.nl), July 26, 2002.


Uuh waar gaat Camera Lucida over? Na Mythologies (echt top, ook voor wie niet zo van de Franse school houdt) kan ik nog wel wat meer Roland B. gebruiken. Ook als tegenwicht voor Theo's neo-marxistische retro-retoriek. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), July 26, 2002.

Mijn lijstje (sorry, kan het zelfs op vakantie niet laten)

1. Sportique [live @ mitt bästa liv festival]
2. Aerospace [live @ mitt bästa liv festival]
3. Darren Hanlon [live @ mitt bästa liv festival]
4. Free Loan Investments [live @ mitt bästa liv festival]
5. Tender Trap [live @ mitt bästa liv festival]
5. Dennis Driscoll [live @ mitt bästa liv festival - met 6 toegifts!!!]
5. Dorotea [live @ mitt bästa liv festival]
5. Nixon [live @ mitt bästa liv festival]
5. Pipas [live @ mitt bästa liv festival]
5. Milkman [live @ mitt bästa liv festival]

-- Martijn vanuit Stockholm (thinksmallzine@hotmail.com), July 26, 2002.


Gram Parsons, Lee Hazlewood, Serge Gainsbourg. Ik zie Beck in zijn designer pyama, zittend in een huiskamer (uitzicht op zee) met zijn gitaar losjes op schoot. De airco staat aan, Nigel Godrich luistert aandachtig op de speakerphone en een playmate staat verderop in het knusse appartement onder de douche.
Dat is hem wel, alleen ik zou er een villa in Noord-CaliforniŽ met uitzicht op de Pacific van maken. De ondergaande zon zet alles in een gouden gloed. Beck nipt van zijn Chateau Rothschild, neemt een bescheiden trekje van zijn antieke ivoren opiumpijpje en mompelt: "The Golden Age, baby, the Golden Age..."

-- Martijn ter Haar (martijn@kindamuzik.net), July 26, 2002.

Beck: We weten zo onderhand wel wat we van de man kunnen verwachten en ik ben er wel tevreden mee That's my point: ik ben er ook zeer tevreden mee, maar ik verwacht dat de recensies in twee delen uiteen zullen vallen en de voorzetjes daarvoor heb ik gegeven.

-- Jan Peter (janpeter.prenger@a1.nl), July 26, 2002.

Nee, ik zie hem toch in een appartementje (Sam Jackson's beachhouse in 'Jackie Brown' komt gek genoeg bij me op, maar dan met chiquer meubilair. don't ask...;-). De nummers hebben - zoals altijd -, ondanks de gladheid iets los en trashy's. Op de koffietafel zie ik Bukowski, de nieuwe D&G-catalogus en L. Ron Hubbard. Koud glaasje vers wortelsap erbij want de man is duidelijk on a natural high...Zoiets, weetjewel. Een visuele voorstelling maken bij een plaat en deze met anderen delen, uiterst Subjectivistisch als je 't mij vraagt. Misschien iets voor een nieuwe item?

ik verwacht dat de recensies in twee delen uiteen zullen vallen en de voorzetjes daarvoor heb ik gegeven.

Thanks. Hebben we dat in ieder geval gehad!;-)

-- Arien (saguamura@home.nl), July 27, 2002.


We weten zo onderhand wel wat we van de man kunnen verwachten en ik ben er wel tevreden mee.

Toch niet helemaal: Beck is ook druk in de weer geweest samen met Timbaland en Kool Keith. Dat komt dan waarschijnlijk nog een keer?

-- Martijn ter Haar (martijn@kindamuzik.net), July 28, 2002.


Beck is ook druk in de weer geweest samen met Timbaland en Kool Keith Verdomd, dat is waar ook. En eigenlijk ben ik daar meer benieuwd naar dan naar zijn Gram Parsons-tic.

-- Jan Peter (janpeter.prenger@a1.nl), July 29, 2002.

Moderation questions? read the FAQ