Je gaat op vakantie en neemt mee????

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Nog steeds aan het balen van de gemiste Subjectivisten-meeting. Gelukkig gaat het vandaag al een stuk beter en morgen zelfs op vakantie voor twee weken. Omar mailde me ook al dat de vakantie toch wel zorgt voor een aardig minimum aan muziek: je hele collectie gaat niet mee en de computer laat je ook thuis. Maar wat doe je dan? In ieder geval een compilatie maken. Voor jullie ook de vraag: Wat moet er perse mee op vakantie? Ik heb zelf de volgende compilatie gemaakt waarbij andere reisgenoten ook mogen meeluisteren (dus geen Atari Teenage Riot op de CD):

01 Badly Drawn Boy – Something to talk about
02 Mull Historical Societe – Watching Xanadu
03 Idlewild – You held the world in your arms
04 The Get Up Kids – Let the reigns go loose
05 Ben Kweller – Commerce TX
06 Oasis – Little by little (sorry, verder is HC nix)
07 The Libertines – What a waster
08 Coldplay – In my place
09 Daryll-Ann – Equally Sympathy
10 Pedro The Lion – Rapture
11 Tom Helsen – Supermodel
12 The Perishers – My home town
13 Doves – Friday’s dust
14 Daan – Fuel
15 Phantom Planet – Always on my mind
16 The Church – Under the milky way tonight
17 Gary Jules – Mad World
18 Echo & The Bunnyman – The killing moon

De albums die toch meemoeten komen van Idlewild, Daan, Elf Power, Mercury Rev, Spinvis, Belle & Sebastian, Ben Kweller, Elf Power, Kent, Ours, Club Diana, Cousteau en Underworld

En tot slot, welke boeken gaan we nou (eindelijk eens) lezen?

William Sutcliffe – Are you experienced?
Graham Greene – Onze man in Havana
Adriaan van Dis – Indische Duinen
Martin Amis – De Informatie
Nicci Fench – De bewoonde wereld (gezien bij Ivo Niehe, nee dat meen ik niet serieus)
WF Hermans – De donkere kamer van Damokles

Goed, ik ben benieuwd hoe jullie vakantie er op deze vlakken uit gaat zien. Vandaag kom ik nog op de Sub-site en daarna: tot over 2 weken.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), July 12, 2002

Answers

Ik had alleen de cd van Farben mee en die heb ik maar twee keer opgezet was wel even relaxed, maar ik vind die onthechting met de alledaagse routines wel heel fijn en mijn computer die ik wel mee had (handig die laptopperts ;) heb ik ook maar even aangehad om snel een recensie te schrijven.

Volgens mij is The Avalanches wel goede vakantiemuziek als je toch iets bij je moet hebben.

Kwa boeken: dikke pillen kunnen eindelijk flink worden aangepakt. Vandaar dat ik zowel Gravity's Rainbow en Infinite Jest ooit op vakanties heb uitgelezen.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), July 12, 2002.


Boeken: momenteel aan crime verslaafd: George Pelecanos, Dennis Lehane en Carl Hiaasen. Perfecte zomerboeken. Verder:

The Adventures Of Kavalier And Clay (Michael Chabon) Carter Beats The Devil (Glen David Gold) Platform (Michel Houllebecq) Fast Food Nation (Eric Schlosser)

AT

-- Alex Tobin | KindaMuzik (alex@kindamuzik.net), July 12, 2002.


Ik ga alleen op vakantie (dus geen gezeur van reisgenoten) en ik neem gewoon een paar leuke cd-tjes mee voor in de discman. Ga op vakantie ook wat bandjes zien, dus daar zal ik wel wat cd's van meenemen. Ben bovendien van plan om een heleboel cd's te kopen op vakantie.

Wat boek betreft heb ik me voorgenomen de bijbel te gaan lezen (of in ieder geval een stuk).

Fijne vakantie Norbert!

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmail.com), July 12, 2002.


tien minidiscjes gaan mee o.a. een b&s selectie, een new order selectie, een nick drake selectie, een jeff buckley selectie en verder nog orchestra baobab, gorki, bettie serveert, flip kowlier en nog zowel wat..

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), July 12, 2002.

Blaast den reveille, een lurker wordt wakker. Leuk om namens alle lurkers met u mee te dineren, dame en heren Subjectivistas. De boeken die meegaan als ik komende zondag naar Lisboa e.o. vertrek:

Jack Kerouac - On the Road (moet eindelijk eens uit) Douglas Rushkoff - Coercion Naomi Klein - No Logo G. Nowell-Smith - Oxford History of World Cinema

Ziet u overeenkomsten? Allemaal Engels, 75% non-fictie en 50% vakliteratuur. Studeren in de zon is ook vakantie. :) En ben ik de enige persoon die verschillende boeken door elkaar leest? 's Ochtends boek een, 's middags boek 2 en 's avonds boek 3? In Lissabon koop ik nog een paar boeken en daarmee kom ik mijn tijd wel door.

Qua muziek moet de keuze nog gemaakt worden. Ik moet rekening houden met mijn vakantiegenoten he... De Pixies demo's om mee op te staan, Ours om mee te lunchen, en Jazzanova om mee in te dutten (muito brigado senhor Pek). De alba voor in between, noa sabe. Iedereen een goede vakantie!

-- Gabri (gabri@heinrichs.nl), July 12, 2002.Naomi Klein - No Logo

He, bedankt voor de tip, die ligt hier al tijden ongelezen in de kast. 't is nogal taaie kost he, maar daarom des te geschikter voor lange treinreizen. Als er een plekje in de tas is neem ik 'm mee.

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmail.com), July 12, 2002.


dat boeken door elkaar lezen is een erg spinvissiaans trekje..

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), July 12, 2002.

Qua muziek neem ik in ieder geval Opiate, David Grubbs, Suimasen, Yume Bitsu en Do Make Say Think mee. Qua boeken Tolkien, een Star Wars trilogie van Timothy Zahn, en de nieuwe David Niven. Die laatste twe zijn van die makkelijk leesbare escapistische sf boeken. Vooral even niet te moeilijk doen op vakantie, is dit jaar mijn motto. Heb al genoeg te doen tijdens mijn verbouwing.

-- bas (bas@kindamuzik.net), July 12, 2002.

Vakantie thuis in Padepoel.
Bukowski's Ham On Rye heb ik net uit (eindelijk, na veel gesteggel en een kwijtgeraakte copy).

On The Road uitlezen in de hangmat is het volgende project. Thnx Gaab!

-- Arien (saguamura@home.nl), July 12, 2002.


Qua boeken Tolkien, een Star Wars trilogie van Timothy Zahn, en de nieuwe David Niven. Die laatste twe zijn van die makkelijk leesbare escapistische sf boeken.

Die trilogie van Zahn heb ik ook gelezen, inderdaad prima lichtverteerbare en leuke vakantielectuur! Sinds Tie Fighter (The Game) is Admiral Thrawn sws mijn favoriete Star Wars baddie. In die trilogie kom je overigens ook te weten dat de zoon van Chewbacca de verbijsterende naam Lumpawarrump (sp?) heeft gekregen. Zoiets kan toch alleen een in monosyllabische onderbuikklanken communicerende harige hondaap verzinnen. En wat dat boek van Klein betreft: ik vind het vooral wat langdradig en ze gebruikt IMHO te veel voorbeelden om tot een pointe te komen. Vast omdat het boek op leken is gericht. Toch maar ff uitzitten die rit, zodat ik later tegen mijn kinderen kan zeggen dat papa toen hij jong was, heus wel idealistisch en radicaal was. Fuck corporate power... weetjewel.

-- Gabri (gabri@heinrichs.nl), July 12, 2002.


weekje terug van vakantie, hadden 40 cd's bij voor de 9 dagen en 5000 km roadtrip door Arizona, Utah, Nevada & California.

Zeer leuk was de soundtrack van Daktari bij het binnenrijden van touristische nationale parken, maar het onovertrefbaar hoogtepunt was Selected Ambient Works II van Aphex Twin tijdens het cruisen aan 40mph door Death Valley, raampjes open en een hitte van 100-160°F buiten (40-70°c). Nog nooit klonk muziek zo passend !

-- Johan (johan@kindamuzik.net), July 13, 2002.


Gisteren op weg naar Antwerpen: een eigen compilatie met Northern Soul (ZES verschillende versies van Walk On By en ook nog het heel mooite Pollard "Drifter"). Ook Bridge Burner.

Momenteel verslaafd aan alles dat melancholisch is - waaronder Kroniek Van Een Aangekondigde Dood. Daarnaast veel Barthes, Attali, Adorno en ander intellectueel blablabla.

Op reis neem ik niet zoveel muziek noch boeken. Bizar.

Phantom Planet zat op hetzelfde vliegtuig richting NY toen ik er op vakantie was. (Is deze zin grammaticaal in orde? drank speelt me noch een beetje parten).

Koop ook minder platen op vakantie dan vroeger. HELP ik word normaal. heheh

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), July 13, 2002.

ik heb een gruwelijke hekel aan bagage dus ik neem alleen het allerhoogstnodige mee. geen gekut met cd's en discmans en opblaasbare stereotorens voor mij. een boek, hooguit. ben al maanden bezig in het kaartenhuis van danielewski. die gaat dus mee. en kwa muziek luister ik graag naar de radio. buitenlandse radio is fijn. dan krijg ik het gevoel dat ik op vakantie ben.

-- lubacov (lubacov@dolfijn.nl), July 14, 2002.

Ik ben net terug van zeven dagen Zwitserse Alpen en de enige muziek die ik heb gehoord was afkomstig van waldhorns en koebellen. En ik vond het heerlijk.

-- Aurora (arorua_aurora@hotmail.com), July 25, 2002.

binnen drie weken naar canada. neem waarschijnlijk wat CDs mee - heb het niet zo voor canadese troep a la joni mitchell (hahaha) en neil young (hahahah). wel iets a la angie stone of misschien een mix cd. boek wordt waarschijnlijk een po-mo boek (adorno? barthes?) ofwel proust.

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), July 30, 2002.


Je hebt nog zo'n Canadees zangeresje... kom, hoe heet ze ook al weer... De Tante Sidonia van Canada...

-- marieke (marieke@kong.nl), July 31, 2002.

De Tante Sidonia van Canada

Hahahaha!! Zo had ik het nog nooit gezien. Inderdaad de gelijkenis is treffend. :) Sowieso wel een goed idee, Suske & Wiske in de popmuziek: wie is wie? ;)

-- Omar (o.munoz@planet.nl), August 01, 2002.


Kylie = Wiske?

-- marieke (marieke@kong.nl), August 01, 2002.

Mmm, alleen met haar los en dan nog twijfel ik, heeft iemand in de popmuziek wel zo'n eierhoofd? ;)

De makkelijkste is natuurlijk: Jerom = Henry Rollins

Crimson = Frank Zappa (sikje en hij is net zo slecht)

Suske heeft geen persoonlijkheid dus die kan eigenlijk voor elke anonieme Duitse knoppendraaier staan. ;)

uuuh, nou nog Prof. Barrabas, Lambiek en Schanulleke.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 01, 2002.


als je drie schanullekes hebt, heb je K3

-- marieke (marieke@kong.nl), August 01, 2002.

Moderation questions? read the FAQ