Oor weet niets van drum&bass

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Zojuist gelezen op de dbreakz mailinglijst. er wordt daar nu al flink over gediscussieerd.

Nerelandse DJ's, Producers, Organisaties en al wat meer! In de laatste oor hebben wij een artikel gelezen over de nederlandse d'n'b door John Van Luyn. (zie het artikel onder aan deze pagina!) Het artikel is niet alleen slecht maar ook nog een geheel ONWAAR. er staan dingen in die niet kloppen zoals dat de platen verkoop terug loopt of dat de feesten slechter bezocht worden. Daarnaast wordt er een mening verkondigd die erg veel mensen niet delen. Aprhodite is niet DE drum and bass dj! En als er bij een iemand de platen verkoop is terug gelopen dan is het Aphrodite! Omdat de Oor een vrijveel gelezen blad is en aardig wat mensen dit artikel zien, vragen wij iedreen te reageren: OOR@XS4ALL.NL Zoals John Van Luyn al zei: Dat hun trouwste discipelen zich toevalligerwijs in de dance journalistiek ophouden is een trieste bijkomstigheid.

Heeft de anonieme schrijver gelijk?

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 18, 2002

Answers

Ik heb geen idee.

Wat ik wel weet: Vloervullers schrijft Van Luyn op eigen naam. Val dus niet het blad, maar de columnist aan.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Ja, het is COLUMN mensen. Kent u het concept?

-- JoB (Oor-redacteur) (jobwit@vpro.nl), June 18, 2002.

owke dan moet de colum (nist) aangevallen worden maar in het verleden heeft oor zich wel vaker vreemd over drum&bass uitgelaten met vaak minimale research

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 18, 2002.

in het verleden heeft oor zich wel vaker vreemd over drum&bass uitgelaten met vaak minimale research

Als dat zo is, dan is dat heel onzorgvuldig van de schrijver(s) van die stukken geweest. Heel onverantwoord ook.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Koen Poolman en ikzelf recenseren alle maar enigszins relevante d&b-albums van Total Science tot Aphrodite en van Dillinja tot LTJ Bukem. Met flinke kennis van zaken, al zeg ik het zelf. We hebben ook een 12"-rubriek waarin zeer regelmatig vanalles wordt besproken. In het actuele nummer staat een interview met Digital. Roni Size heeft zelfs op de cover gestaan in 2000 (een significant minder dan gemiddeld verkopend nummer, helaas). Infamous kletst uit zijn nek, een leipe column hier en daar mogelijk nagelaten.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 18, 2002.


En om Job aan te vullen: in de huidige uitgave van Oor worden in de 12inch rubriek een aantal nederlandse drum'n'bass releases besproken.

-- theo ploeg (theo@kindamuzik.net), June 18, 2002.

in het verleden heeft oor zich wel vaker vreemd over drum&bass uitgelaten

Met ook nog de vraag: wat te verstaan onder 'vreemd'? Een afwijkende mening(!), of een onjuistheid? Daar zit nogal een verschil tussen.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Job.....je hebt totaal geen VERSTAND van drum & bass. De enige persoon in Hilversum die dit heeft is Chiel Beelen.....

Ik lees als Nederlandse drum & bass dj (http://www.hoodlumbreaks.com) regelmatig je recensies, en ik moet zeggen, welke platen je soms afdoet als een kopie van bad company (om even een recensie van C4C platen naar voren te halen). Of de slechte recensie van de Infrastructure EP op Infrared van vorig jaar......Terwijl elke scheet die Dillinja laat word door jou de hemel in geprezen.

Koen Poolman daarintegen schrijft wel goede recensies.

Overigens loop Infamous niet af te zeiken, want hij is de oprichter van het enige nederlandstalige drum & bass forum: http://www.dnbforum.nl (dit is een forum waarop veel bekende & onbekende nederlandse producers/dj's & bezoekers samenkomen om te kletsen over drum & bass !!!

Ik koop de Oor zodra er een interview met een D & B artiest in staat, maar op jou recensies let ik al lang niet meer (daarvoor lees ik de knowledge), aangezien ze geschreven worden door een arrogant ventje !!!

Is John van Luyn overigens niet programmeur bij de melkweg ?

Later

DJ C-Code

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 18, 2002.


Is John van Luyn overigens niet programmeur bij de melkweg ?

Dezelfde.

Ex-Gore ook, tevens.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Tja, dat verklaart een hoop. Ik heb 1,5 jaar geleden toen ik de Kingsize avonden (drum & bass party's) in de W2 (te Den Bosch) organiseerde wel eens contact gehad om te vragen of ze nog iets in de Melkweg deden aan drum & bass. Toen kreeg ik als antwoord dat dat niet veel mensen meer trekte; nee wat wil je als je Chaos & L Dopa daar neer zet (overigens zonder ze te dissen, want ook zij hebben hun steentje bij gedragen, mensen willen een avond drum & baas zonder Hip Hop (want hoe zou je het vinden als ze hip hop door techno heen gaan gooien). Terwijl op dit moment drum & bass schijnbaar wel weer interresant is, want de melkweg is er weer mee bezig, daarom snap ik zijn artikel ook niet.....

Maar ja gelukkig is de grootspraak van veel journalisten vaak met een enorme klomp zout te nemen; en gaat de Nederlandse scene gewoon door (ook in tijden dat drum & bass niet meer hip is, want dat is helaas bij veel zalen in de randstad een graadmeter of ze het wel of niet organiseren)

Ik doe mijn ding sinds 1997 met veel plezier, en met veel fijne collega DJ's & producers. En laat oor lekker hun toiletpapier journalistiek voortzetten (want goed voor mijn lachspieren is het wel .....;-)

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 18, 2002.and thats the bottomline.... . .. ......

-- MeNdReKzZ.... (zincccc@hotmail.com), June 18, 2002.

Mag ik de heren drum&bass deejay vragen of zij van mening zijn of er in Nederland überhaupt wel goed over drum&bass geschreven wordt? Zoja: waar.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 18, 2002.

Bladen, zoals RifRaf, XS, Strictly, schrijven nog wel eens wat leuke stukjes & interviews...... maar voor de rest zijn bladen zoals de knowledge & Breaking Point echt lekkere & duidelijke bladen, alleen komen die uit engeland. En sinds het medium internet de rol overneemt van veel tijdschriften, is er veel goeds te lezen over drum & bass......ook op nederlandse site's. Alleen zijn dat vaak sites waar mensen als John van Luyn geen research op doen.

Ik heb sinds ik begon veel respect gehad voor aphrodite, en vorig jaar nog met hem gedraaid op Impulz Outdoor in Bussloo.....en dankzij die gig zijn labelmanager (V) ontmoet, en sindsdien veel contact mee gehad.

En op lowlands moeten ze dit jaar gewoon wat onbekende namen neerzetten (waaronder wat leden uit onze crew), en aphrodite die draait nog vaak genoeg in nederland. Dus ik zou zeggen boek gewoon voor lowlands....veel nieuw talent van eigen bodem !!!!!

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 18, 2002.


Goh, drum&bass-liefhebbers zijn net Excelsior-fans.....

-- gieteling (neben10@hotmail.com), June 18, 2002.

"Goh, drum&bass-liefhebbers zijn net Excelsior-fans....."

Verklaar u nader ???

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 18, 2002.wat wil je daar mee zeggen...??!?!?....voetbalsupporter?!?!....

-- MeNdReKzZzz.. (zinccc@hotmail.com), June 18, 2002.

hehe lekker antwoordje "infamous kletst uit zijn nek" beetje moeilijk kritiek krijgen waarschijnlijk kijk ik heb de colum gelezen en moet zeggen dat het totaal niet overkomt als kennis van zaken hebben. en wat mij opvalt is dat de publiciteit rondom drum&bass negatiever word terwijl de "dip" waar drum&bass ingezeten heeft volgens sommigen allang weer over is zowel kwa productie niveau als animo enja aphrodite heeft een eigen sound maar das ook niet moeilijk als je hetzelfde plaatje keer op keer opnieuw maakt (ik ben altijd een grrot liefhebber van hem geweest en heb de meeste van zijn platen voor het geval je weer gaat zeggen dat ik uit mijn nek lul) en hij is nu sinds lava flow een beetje een andere weg ingeslagen (en niet zonder reden misschien omdat het sub label van hem urban takeover het ineens veel en veel beter deed!) en met als resultaat een weer een aphrodite waardige release blue mystique. maar als ik uit mijn nek klets hoe komt het dan toch dat de meeste dnb headz niet begrijpen waarom de er zo negatief gesproken word over de nederlandse scene (terwijl de knowledge NOG STEEDS HET DNB BLAD het waard vind om daar toch aandacht aan te besteden en ook steeds meer nederlandse produkties reviewd) maar ja een blad dat een "remix" (als het al zo mag heten) van een track van madonna door madhouse als een goede plaat reviewd (lol)

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 18, 2002.

Er stond in een andere thread hier iets over Excelsior-fans die ook zo gemakkelijk op de kast te krijgen waren.

-- gieteling (neben10@hotmail.com), June 18, 2002.

De thread 'Obsessie-ontdekking...'.

-- gieteling (neben10@hotmail.com), June 18, 2002.

owja en roni size op de cover zetten van een blad wat zich altijd uitermate negatief uitlaat over dnb is natuurlijk ook niet zo slim hehe niet gek dat je dan geen kloot verkoopt lol

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 18, 2002.

ze naaien zichzelf een oOr aan...famous....=)

-- MeNdreKzZZ (zinccc@hotmail.com), June 18, 2002.

Excelsior is een Nederlands platenlabel dat vooral melodieuze indie pop/rock uitbrengt. muziek die eveneens niet erg populair is bij de vaderlandse muziekmedia. vandaar de vergelijking neem ik aan.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 18, 2002.

Tja, als zo'n blad als oor onzin de wereld in brengt (uiteindelijk zijn zij eindverantwoordelijk over of ze het wel of niet plaatsen), vind ik dat een aanval op een genre dat hun steun goed had kunnen gebruiken. Maar omdat er een aantal rotte appels tussen hun journalisten zitten (waaronder Job de Witt), betekend nog niet dat ze dat kunnen veranderen door een rectificatie te plaatsen over dit soort nonsens.

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 18, 2002.

Heel kort: ik ben een onbekende producer afkomstig van het DnBforum van infamous.. En dus even dit: Met grootst mogelijke verbazing las ik het artikel van de heer Van Luyn, en ik vroeg mij af of hij mischien weer eens te veel naar de kroeg geweest was en in een katerige bui met de deadline een uur van zich vandaan dit op zn zachtst gezegd achterhaalde artikel in elkaar geflanst had zonder na te denken over de eventuele invloed die een redelijk belangrijk blad als de oor zou kunnen hebben op potentiele nieuwe fans van ons genre??(maar hoe kan het eigenlijk anders bij iemand die meer aandacht lijkt te hebben voor baanbehoud dan het journalistieke ideaal om toch wel een beetje waarheidsgetrouw dingen weer te geven)?? Met alle respekt maar een aantal van mn forumcollega's hebben zich in mijn ogen nog vrij mild uitgedrukt net als ik nu doe.. Maar voor de duidelijkheid dat mijnheer de Wit naderhand nog even onze infamous komt vertellen hoe het allemaal wel niet in elkaar steekt zonder hem uberhaupt te kennen vind ik ook een tikkeltje achterlijk, want als hij denkt dat hij door 'digital' en 'roni size' te roepen indruk maakt en ook nog het lef heeft om een select groepje bekende ENGELSE Dj's de enige significante drum&bass te noemen, moet hij uit mijn buurt blijven, want dit is van een soort arrogantie en kortzichtigheid waar ik helemaal niets van moet hebben...

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 18, 2002.

Er stond in een andere thread hier iets over Excelsior-fans die ook zo gemakkelijk op de kast te krijgen waren.

echt een zinvolle bijdrage aan de discussie lol misschien is het wel zo dat de nl dnb headz een passie hebben voor de muziek moet ook wel want het word je niet gemakkelijk gemaakt om eraan of bij te komen zeker niet als plaatjes als madhouse de hemel ingeprezen worden en dat soort TROEP airtime krijgt

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 18, 2002.


...zo negatief gesproken word over de nederlandse scene...

Dat valt volgens mij wel mee. er komen genoeg interessante drum&bass releases uit in Nederland op een klein aantal labels. verder zijn er nog producers als Eye-D en DJ Hidden die hun platen via allerlei wegen aan de man brengen. Wat Van Luijn misschien bedoeld - ik kan alleen maar gissen - is dat drum&bass anno 2002 niet de meer de belofte is die het ooit was. Dat de interessantere ontwikkelingen in de dance momenteel elders plaatsvinden (2step, breakbeat, progressive, techhouse, etc). Dan heeft hij het niet over Nederland alleen. Let wel: ik gis.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 18, 2002.

bij deze daag ik de heer de wit of oor in het algemeen uit om eens een artikel te schrijven wat gewoon uit de waarheid bestaat wat bestaat uit goede research en natuurlijk objectief geschreven is ik denk dat als je een verzoek doet op mijn forum voor informatie dat je overspoeld word! en natuurlijk zijn wij als dnb'ers niet objectief en daarom schrijf jij het artikel ;)

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 18, 2002.

ik heb nooit gezegd dat er geen interessant releases uitkomen juist wel! de kwaliteit word steeds beter! en ja dnb is ooit erg gehyped maar omdat dat dan uiteindelijk niet gebeurd hoeft het natuurlijk ook niet op deze manier belicht te worden

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 18, 2002.

Theo;

Ik denk dat John van Luyn te weinig research heeft gedaan, want op dit moment kakt 2 step enorm in, terwijl drum & bass juist enorm in de lift zit.......en ook steeds meer hybride vormen aanneemt en dus samensmelt met andere stijlen. Zelfs engelands commercieelste dance magazine MIXMAG riep in hun maart editie "Drum & Bass is reborn"

En het vervelendste is dat zo'n blad als oor veel invloed heeft bij zalen & platenzaken. Tja en zo'n lullig stukje van iemand die weinig verstand heeft van dance in het algemeen, maar helaas wel veel macht heeft in de randstad.....kan veel gevolgen hebben voor drum & bass producers & dj's in het algemeen.

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 18, 2002.


Tja dat zou kunnen, maar ik snap het nog steeds niet helemaal.. Ik heb me laten vertellen dat nu ongeveer het moment is dat een aantal grotere houselabels bericht hebben dat er in de toekomst mischien wel een DnB divisie inzit.. iemand van id&t had het een keer over 'de techno van de toekomst'.. Al zeg ik het zelf, er zijn nog zoveel mogelijkheden in het genre, en de mindere dingen zijn achtergelaten, en veel andere dingen zijn gewoon geevolueerd de afgelopen 10 jaar.. De belofte DnB is toch niet zo oud?? 6 jaar geleden beheerste jungle de scene nog vaak en dat was meestal toch vrij wezenlijk andere muziek.. Verder als algemeen muziekliefhebber op zich, vind ik het niet logisch dat als je ziet dat een genre er slecht aan toe is(wat overigens dus nergens op gebaseerd is in dit geval..) dat je dan een stuk schrijft om dat even flink er in te wrijven! Daar help je niemand mee, meer kan ik er niet van zeggen.. Ik houd er gewoon niet van als men op invloedrijke plaatsen uitspraken doet waar anderen last van hebben, zonder hier de nodige research voor gedaan te hebben.. Dit is me een keer eerder in de beleggerswereld overkomen toen een analist(op een behoorlijk belangrijke website) het bedrijf waar ik in geinvesteerd had, als een door massahysterie gegrepen groenteboertje de grond in boorde omdat de sector momenteel slecht ging.. bah wat kan ik daar slecht tegen..

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 18, 2002.

Er vindt in engeland inderdaad een opleving van drum&bass plaats. gelukkig zorgt dat ervoor dat de BC sound weer wat minder te horen is. de opleving vindt echter niet zomaar plaats. er is een soort kruispunt ontstaan waarop 2step, breakbeat (nu skool, progressive breaks, etc) en drum&bass elkaar gevonden hebben. Dat levert bij vlagen erg goede platen op.

daarnaast is er een duidelijke terugkeer van de oldschool sound. getuige Capone, de recente langspeler van panacea, nieuwelingen als Fon.

het is jammer dat er in nederland eigenlijk geen noemenswaardige breakbeat en 2step scene is. anders zou het hier nog spannend kunnen worden.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 18, 2002.


Het is hier al spannend, check de agenda van bv http://www.futureresearch.nl ......en zie dat er VEEL drum & baas feestjes gehouden worden.

Of ga naar http://www.dnbforum.nl met 250 leden, en luister naar de producties, check de links sectie. Het gaat juist met D & B de goede kant op !!!

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 18, 2002.


ik weet dat er veel drum&bass feesten zijn hoor. het ging me er meer om dat in engeland iets geheel nieuws ontstaat: een hybride tussen 2step, elektro, breakbeat en drum&bass. dat zie ik hier nog niet zo snel gebeuren omdat er niet zoveel producers zijn die andere dingen maken.

volgens mij is het ook niet zo dat of drum&bass, of breakbeat, of techno de toekomst heeft. ik denk dat het samengaan van stijlen juist zorgt voor nieuwe toekomstige ontwikkelingen. en eigenlijk zie je dat nu al overal gebeuren (denk aan de microhouse in Montreal).

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 18, 2002.


Of ga naar http://www.dnbforum.nl met 250 leden,

waar natuurlijk de inaktieve leden gewist worden zo nu en dan om een representatiever beeld te geven =]

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 18, 2002.


hahahahahahahahahaha! tsja wat moet ik hierop antwoorden? Dat het Oor het alweer totaal mis heeft(zij hebben wel de columnist aangenomen..duzzz). Naar mijn weten zijn er nog nooit zoveel residenties, producers en upcoming labels geweest. Ehmmm, kijk over smaak valt te twisten, maar over feiten niet. En Oor is dan ook een subjectief blad, waarbij columns vaak door manisch depressieve lui geschreven wordt. Waarschijnlijk had John er ook op het moment totaal geen zin in om deze column te schrijven... schrijf dan gewoon niks John!

-- mathijs (mathijs_dijk@hotmail.com), June 18, 2002.

kan het niet laten om ff te reageren op een post die ik zojuist zag...

A : Hij is programmeur van de Melkweg : Melkweg zit vol zodra deuren opengaan ongeacht wat voor party.

B : dnb-hooligans zijn Excelsior supporters? : hahaha die zit...auw.... ;D Wij beuken harder ;-)

C : waarom druk maken over Oor. Ga je pas druk maken de als blijkt dat de dnb events niet meer rendabel blijken inplaats van naar manic John te luisteren :D

-- mathijs (mathijs_dijk@hotmail.com), June 18, 2002.


De anonieme schrijver heeft gelijk. Op het forum van The Infamous www.dnbforum.nl kwam het ook al ter sprake dankzij Westrum (De Vloer/UtrechT).

Beetje jammer dat de DomOor zo goed wordt gelezen. Ik vind dat Oor in het volgende nummer het een en ander recht moet zetten. Hiermee fokt Oor de echte d&b-head behoorlijk in de bruine ster namelijk.

Peace...

Instinct D&B Programmeur Poppodium P60 Amstelveen

(waar Aphrodite niet te vinden zal zijn) (Oor hopelijk wel:)

-- Philip Klees (instinct2k2@yahoo.com), June 18, 2002.


artikel nog es gelezen (jaja kan er geen genoeg van krijgen =]) en vind het wel grappig dat wat de meesten, andere stromingen verwijten is dat ze niet meer puur zijn nu zou je dus verw88 dat dat dan wel weer gewaardeerd zou worden aan dnb maar nee hoor het wordt door een aantal "puristen in zijn greep gehouden" en weer te puur gehouden lol eindelijk es een styl die niet helemaal verkracht wordt maar zich op een hele pure manier ontwikkelt (want ontwikkelen doet het zeker!) en inplaats van dat als een uniek iets te zien wat erg bijzonderens waardig is. maar nee hoor nee we zouden zeker zulke vogels als jean enzo moeten hebben en op het moment dat dnb helemaal uitgekakt en door alle comerciële mangels is gegaan en de "puristen"niks meer met de styl te maken willen hebben kunnen we van jullie iets goeds verw88

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 18, 2002.

Kijk eens naar onze duitse collega's. Ik heb duitsland altijd het meest interresante D&B land gevonden. Daar respecteren ze elkaar en daar bereik je uiteindelijk toch veel meer mee. Daar wordt tegenwoordig zelfs weekelijks een D&B show gehost door viva. (de duitse TMF).

-- ed_deluxe (ed_deluxe@hotmail.com), June 19, 2002.

hoe lang is d&b nu al dood volgens de pers? de maaien zouden er onderhand uit moeten kruipen! het enige wat ze bij de oor goed vinden is total science, als het ook maar enigzins de harde kant uit gaat dan is het een bc kloon, en dat vind niemand (lees niemand bij de oor) toch meer goed he, drum & bass is in nederland meer levend dan ooit, producties die niet onder doen voor de engelse, de labels lopen goed (vooral in het buitenland), deejays hebben meer kwaliteit en skillz dan menige door de oor gerespecteerde deejays enz.

eigenlijk onzin om hier woorden aan vuil te maken...

PUNT

-- Maurice (CHASE@TIMECODEAUDIO.COM), June 19, 2002.


De kwaliteit van Oor loopt juist achteruit.

-- Philip Klees P60 Amstelveen (kleesbeest@yahoo.co.uk), June 19, 2002.

1) "En Oor is dan ook een subjectief blad.." das maar goed ook zullen ze op deze site zeggen.

2) wat een hilaaaarische discussie. je moet je gewoon niet druk maken om een column van een of andere grapjas en gewoon verder gaan met parties organiseren, platen maken weet ik veel. sluit jezelf voor affecten af zei Seneca al..

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), June 19, 2002.


druk maken is een groot woord. Maar het is wel triest als een opgedrongen en populair muziekblad zich negatief uit over een scene zonder de feiten te weten. Zo hou je dus de massa op één lijn, namelijk datgene wat aangeboden wordt door de top 40 (niet dat ik me druk maak over de top 40...).

Zeker als de personen die de columns schrijven het op een manier doen alsof ze er verstand van hebben. Terwijl datgene WAT ze schrijven als een tiet op een drumstel slaat. Aphrodite is succesvol maar er zijn er nog zoveel meer, vooral als je het bekijkt als een insider...

Zo'n artikel houdt geeft een verkeerd beeld van iets. En IS het nu écht nodig om negatief te schrijven over een artiest of muziekstijl?? Beetje zielige geezer die john. Gelukkig wordt ie door de meesten niet als betrouwbare bron beschouwd.....

-- mathijs (mathijs_dijk@hotmail.com), June 19, 2002.


ach ja.. hij snuift waarschijnlijk net als job, of hebben we nu een 'imposter' op ons forum die onder job's naam zegt te coken en cracken??.. Nou ik geloof wel dat hij het is... Als je ziet wat voor respons je nu en dan krijgt, in ieder geval is het mooi dat hij dus niet van nature zo is, want ik ben wel bekend met de bijkomstigheid van coke dat mensen er zwaar paranoia en onbetrouwbaar van worden.. Drugs zijn verder natuurlijk iemands persoonlijke keuze, zolang er geen anderen schade van oplopen in de vorm van B.v.b artikelen die in niet 100% heldere staat geschreven worden..?

peace

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 19, 2002.


ja ik snap het dus niet, dit soort dingen hoor ik ook zo vaak op de radio van DNB is dood enz etc. terwijl het de laatste tijd gewoon steeds beter wordt! de dnb berijkt de top 40 en alle producties worden simpelweg steeds geraffineerder! wil men nou dat alleen muzieksoorten die compleet nieuw/underground zijn met respect behandeld kunnen worden, wat een onzin!

-- GDNB (Acaoost@hotmail.com), June 19, 2002.

Zeg Twilite,
Ik weet dat het er ooit van moest komen dat ook op dit messageboard gebruikers elkaar uit zouden gaan maken voor cokesnuiver, crackhoer of whatever. Tja, wat wil je. Zulke discussie-talenten heb je nou eenmaal.

Anyway gefeliciteerd malloot, jij bent de eerste.

Laat me bij deze (en hopelijk ook meteen voor de laatste keer) heel duidelijk zijn door aan te stippen dat het ronduit uitschelden van andere gebruikers in dit forum NIET wordt getolereerd. Punt uit.

Dit geldt voor eenieder die dit leest. Kun je er niet mee leven, zoek je heil dan elders. Hier is men constructief bezig.

Jouw krediet alhier heb je met je post ook meteen verspeeld, Twilite. Ik ben ook niet van plan het te deleten want ik wil dat iedereen hier ten alle tijden kan zien hoe onsterfelijk belachelijk jij jezelf hebt gemaakt. Ik verzoek je vriendelijk doch dringend voortaan ook hier niet meer te posten tenzij het een verontschuldiging betreft (aan JoB en aan de rest van de gebruikers hier). Ga maar ergens anders de sfeer verzieken.


-- Arien (saguamura@home.nl), June 19, 2002.


applausje voor Arien.

-- marieke (marieke@kong.nl), June 19, 2002.

misschien moet je twilight zijn post beter lezen want op mijn forum zit iemand die zich als job voordeed en het over overmatig drugs gebruik had en hij begint zijn reply toch heel duidelijk van OF HEBBEN WE EEN IMPOSER OP HET FORUM BIJ ONS"een daar bedoelt ie www.dnforum.nl mee dus is het niet echt gescheld dacht ik zo =]

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 19, 2002.

"Nou ik geloof wel dat hij het is... " Goed lezen, ook jij.

-- marieke (marieke@kong.nl), June 19, 2002.

Laten we gewoon allemaal vriendelijk naar elkaar blijven, internet is zo'n anoniem medium & binnen no time onstaan er iets te wilde discussies die nergens toe leiden. Dus keep it to the subject waar het in eerste instantie overging, en dat is het artikel wat in de oor heeft gestaan. Ik zou het overigens wel fijnvinden als Job ook nog iets post op dit onderwerp..............zonder daarbij mensen aan te vallen......want wie de bal kaatst kan hem terug verwachten....

En wat betreft recensies schrijven, een recensie schrijven waarbij je iets afkraakt is nooit goed, want degene die de plaat heeft gemaakt heeft er hard voor moeten werken om zover te komen....en respect houden voor de artiest is daarbij wel zo aardig !!!

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 19, 2002.


Ik heb geen zin om 't te hebben over wat op een andere board gebeurt. Hier werd tot vandaag in een vriendelijke sfeer gediscussieerd. Zijn we het niet met elkaar eens, dan komen we met ECHTE, GOED ONDERBOUWDE argumenten. Totdat Twili(gh)t(e) met zijn gewraakte uitspraken kwam was het lekker scherp (al had ik wel graag echte argumenten van jullie kant gezien in plaats van alleen maar Calimero-uitspraken als "het gaat wel goed met dnb hier in Nederland en OOR heeft het mis". Maar we trekken de lijn hier en nu. Kun je je niet gedragen dan ga je maar ergens anders je ding doen. Klaar.

-- Arien (saguamura@home.nl), June 19, 2002.

Arien, ik meen toch dat ik met mijn posts aardig wat onderbouwd heb.....???

Overigens de eerste die hier met weinig respect begon te schrijven was Job de Wit !!!

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 19, 2002.


zonder daarbij mensen aan te vallen......want wie de bal kaatst kan hem terug verwachten....

Hoe, door hem meteen voor cokesnuiver uit te maken? Knap hoor. Deze discussie ging al nergens naartoe en het lag niet aan JoB, noch aan de aantijging van Infamous daarvoor. Het bleef gewoon bij welles/nietes en toen werd er gescholden. Bij nader inzien heb ik nu best zin gekregen om deze hele thread weg te halen...

-- Arien (saguamura@home.nl), June 19, 2002.


Kom op zeg ik heb het op dit moment helemaal niet over de uitlatingen van Twilite Tonez......ik het heb over de zin waarbij Job de Wit iemand verwijt van uit zijn nek kletsen. Ik ben het ook niet eens met dat verhaaltje over coke snuiven, ik heb het nu over de inhoudelijke zaak omtrent het stukje in oor.

Ga a.u.b niet de hele thread wissen, haal alleen het stukje eruit waar je je zo aan ergert......

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 19, 2002.


Plus ik heb me nergens buiten de paden van normaal fatsoen gegeven, dus scheer me niet over 1 kam met andere mensen.......

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 19, 2002.

[Jip & Janneke-mode]
"maar in het verleden heeft oor zich wel vaker vreemd over drum&bass uitgelaten met vaak minimale research" = OK

"Infamous kletst uit zijn nek, een leipe column hier en daar mogelijk nagelaten." = OK (maar dan ook net, JoB hoort inderdaad ook beter te weten.)

"ach ja.. hij snuift waarschijnlijk net als job, of hebben we nu een 'imposter' op ons forum die onder job's naam zegt te coken en cracken??.. Nou ik geloof wel dat hij het is..." = NIET OK (dit is simpelweg ongegronde bullshit en degene aan de andere kant kan daar zelfs IRL last mee krijgen en da's toch zeker niet de bedoeling?)
[/Jip & Janneke-mode]

En toen was de koek voor mij op wat deze thread betreft. Next!

-- Arien (saguamura@home.nl), June 19, 2002.


Nee, nee, nee! Het ontevreden volk wil een antwoord:

Ik zou het overigens wel fijnvinden als Job ook nog iets post op dit onderwerp

Dat kan. Zucht, daar gaat mijn vrije avond...

de eerste die hier met weinig respect begon te schrijven was Job de Wit

Ik schreef dat Infamous uit zijn nek kletst. Ik doelde op de "minimale research" waar hij mij (indirect) van beschuldigt. Ik volg deze muziek al sinds 1994 en vanaf 1996 durf ik daar wel de woorden "op de voet" aan toe te voegen. Tot op de dag vandaag. Afgelopen zaterdag stond ik weer (zoals gebruikelijk) de wekelijkse nieuwe releases af te luisteren in de speciaalzaak. Ik heb de afgelopen jaren o.a. Grooverider, Goldie, 4Hero, Optical, Bad Company, Roni Size, Krust, Dynamite, Ray Keith, Aphrodite en Jonny L geïnterviewd. Ik heb de boeken van Martin James en Simon Reynolds gelezen. Ik heb tot het ochtendkrieken op dansvloeren gezweet. Ik meen te mogen zeggen dat ik weet waar ik het over heb.

je hebt totaal geen VERSTAND van drum & bass. De enige persoon in Hilversum die dit heeft is Chiel Beelen...

Ik vind Giel een aardige gozer, maar ik dat zelfs hij het niet met je eens zal zijn. (al moet ik uitkijken namens anderen te spreken) Ik zit al bijna zeven jaar op de nationale radio. De eerste plaat die ik er door de ether liet knallen was een drum & bass-track van Omni Trio. Naast mijn eigen programma (waarin d&b nog steeds een belangrijk component van is) ben ik verantwoordelijk voor de playlist van het doordeweekse programma Het Lek. Zo wordt de alternatieve-popfan momenteel bestookt met Digital en Lemon D.

ik moet zeggen, welke platen je soms afdoet als een kopie van bad company (om even een recensie van C4C platen naar voren te halen)

Dat kan je toch moeilijk een vergezochte vergelijking noemen. Er zijn vast subtiele verschillen die fanaten als jij moeiteloos onderscheidt. Ik vind het onoriginele muziek en maak daar een punt van. Dat is mijn insteek als recensent.

de slechte recensie van de Infrastructure EP op Infrared van vorig jaar

Ik vind het bagger. Mag het? Ik hoef toch niet uit te leggen wat een recensie is? (die verzamel-cd recensies zijn natuurlijk erg kort en lenen zich niet voor doorwrochte uiteenzettingen, geef ik toe)

elke scheet die Dillinja laat word door jou de hemel in geprezen

Als er parfum van was, zou ik die meteen voor mijn vrouw aanschaffen. ;-) Vergeet overigens niet dat KP en ik de 12"-es waar we over schrijven, vaak zelf kopen. Ik koop natuurlijk geen platen die ik slecht vind om er vervolgens een negatieve recensie over te kunnen schrijven. Niettemin: ik ben fan van Dillinja, ja.

Koen Poolman daarintegen schrijft wel goede recensies.

Zondermeer. Ik voorspel een Pop-Persprijs binnen vijf jaar, en terecht.

oop Infamous niet af te zeiken, want hij is de oprichter van het enige nederlandstalige drum & bass forum

Hij vraagt er om, en hij is niet de enige. Wat een vooroordeel bevestigende zeurkousen zijn jullie, zeg.

arrogant ventje!

Rot op, minkukel. [IRONIE-ALERT! IRONIE-ALERT!]

maar ja een blad dat een "remix" (als het al zo mag heten) van een track van madonna door madhouse als een goede plaat reviewd (lol)

Het enige wat ik kan bedenken is dat één of andere bezopen café-dj die plaat in zijn topvijf onder de Vloervullers-column van DJvL heeft gezet. Maar zelfs daar ik heb ik Madhouse niet aangetroffen (wel Ik Wil Een Opblaas Krokodil (Om In Zee Te Drijven Tussen De Lekkere Wijfen) van Ome Henk, maar dat lijkt ook mij een topper) dus ik weet niet waar je het over hebt.

een blad wat zich altijd uitermate negatief uitlaat over dnb

Waar haal je het toch vandaan, jonge vriend? Ik snap ook wel dat het interessant staat tegenover je vriendjes om je af te zetten tegen de gevestigde media, en dat is allemaal prima, maar ga niet verwachten dat je op zo'n manier serieus wordt genomen.

dat mijnheer de Wit naderhand nog even onze infamous komt vertellen hoe het allemaal wel niet in elkaar steekt zonder hem uberhaupt te kennen vind ik ook een tikkeltje achterlijk

Dat Infamous mij komt vertellen hoe OOR over zijn favoriete muziek schrijft terwijl hij eigenlijk niet weet waar hij het over praat, stoort mij dan weer. Achterlijk, hè? N.B. Ik geloof niet dat ik ergens heb beweerd hoe "het" allemaal in elkaar steekt.

als hij denkt dat hij door 'digital' en 'roni size' te roepen indruk maakt

Wat wil je nou? Dat OOR over geen enkele d&b-artiest enthousiast is?

en ook nog het lef heeft om een select groepje bekende ENGELSE Dj's de enige significante drum&bass te noemen

Huh? Waar zeg ik dat?

en natuurlijk objectief geschreven

Daar doe ik uit principe niet aan. Daarom voel ik mij wellicht zo thuis bij de Subjectivisten...

vind het wel grappig dat wat de meesten andere stromingen verwijten is dat ze niet meer puur zijn

Nou, ik behoor zeker niet tot die meesten waar jij het over hebt. Purisme is de dood in de pot, dat kan ik niet sterk genoeg benadrukken.

als het ook maar enigzins de harde kant uit gaat dan is het een bc kloon, en dat vind niemand (lees niemand bij de oor) toch meer goed he

Dat heb je goed gezien. Ik ben van mening dat de harde kant van de d&b al geruime tijd volkomen sufgebeukt is. Geen lol aan te beleven. Ik heb het idee dat Bad Company dat zelf ook in de gaten heeft. Hun laatste 12" was weer erg fijn en is ook zeer positief besproken in OOR.

En IS het nu écht nodig om negatief te schrijven over een artiest of muziekstijl?

Soms wel! :-) Let op: ik laat mij hiermee niet over Van Luyns column.

hebben we nu een 'imposter' op ons forum die onder job's naam zegt te coken en cracken??.. Nou ik geloof wel dat hij het is...

Ja, iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik alles snuif, slik en oprook wat los en vast zit. Het is een wonder dat ik nog leef.

wil men nou dat alleen muzieksoorten die compleet nieuw/underground zijn met respect behandeld kunnen worden

Eh, ik geloof niet dat er iemand was die dat zei.

een recensie schrijven waarbij je iets afkraakt is nooit goed, want degene die de plaat heeft gemaakt heeft er hard voor moeten werken om zover te komen...

En dit is, tot slot, nog de grootste flauwekul die ik hier heb gelezen. Ik schrijf mijn mening op. Dat is, kort gezegd, (een deel van) mijn werk. Een gekke baan, misschien, maar een volstrekt legitieme, eh, literaire vorm. (Of ik het beheers of niet, daar gaat het nu niet om.)

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 19, 2002.


als het ook maar enigzins de harde kant uit gaat dan is het een bc kloon, en dat vind niemand (lees niemand bij de oor) toch meer goed he

Dat heb je goed gezien. Ik ben van mening dat de harde kant van de d&b al geruime tijd volkomen sufgebeukt is. Geen lol aan te beleven. Ik heb het idee dat Bad Company dat zelf ook in de gaten heeft. Hun laatste 12" was weer erg fijn en is ook zeer positief besproken in OOR

euh ik geloof dat hiermee wel duidelijk is wie er uit zijn nek lult =]

en natuurlijk objectief geschreven

Daar doe ik uit principe niet aan. Daarom voel ik mij wellicht zo thuis bij de Subjectivisten...

daar ben je dan ingeslaagd =]=]

Dat Infamous mij komt vertellen hoe OOR over zijn favoriete muziek schrijft terwijl hij eigenlijk niet weet waar hij het over praat, stoort mij dan weer. Achterlijk, hè? N.B. Ik geloof niet dat ik ergens heb beweerd hoe "het" allemaal in elkaar steekt.

lees je eigen artikel es zou ik zeggen

als hij denkt dat hij door 'digital' en 'roni size' te roepen indruk maakt

Wat wil je nou? Dat OOR over geen enkele d&b-artiest enthousiast is?

den dat ie bedoelt dat dat namen droppen niet zoveel indruk maakt (zeker niet als je beweerd een kenner te zijn (wat door een groot gedeelte van de scene die jij zegt te kenne ontkend word)

Ik schreef dat Infamous uit zijn nek kletst. Ik doelde op de "minimale research" waar hij mij (indirect) van beschuldigt. Ik volg deze muziek al sinds 1994 en vanaf 1996 durf ik daar wel de woorden "op de voet" aan toe te voegen. Tot op de dag vandaag. Afgelopen zaterdag stond ik weer (zoals gebruikelijk) de wekelijkse nieuwe releases af te luisteren in de speciaalzaak. Ik heb de afgelopen jaren o.a. Grooverider, Goldie, 4Hero, Optical, Bad Company, Roni Size, Krust, Dynamite, Ray Keith, Aphrodite en Jonny L geïnterviewd. Ik heb de boeken van Martin James en Simon Reynolds gelezen. Ik heb tot het ochtendkrieken op dansvloeren gezweet. Ik meen te mogen zeggen dat ik weet waar ik het over heb.

euh ow shit afgelopen zaterdag? nee shit sorry dan heb je gelijk kijk lijkt me logisch dat je dat doet (zeker als je er nog een stukkie over gaat schrijven ook)

oop Infamous niet af te zeiken, want hij is de oprichter van het enige nederlandstalige drum & bass forum

Hij vraagt er om, en hij is niet de enige. Wat een vooroordeel bevestigende zeurkousen zijn jullie, zeg.

geloof dat jij hier eerder een aantal vooroordelen bevestigd =]

enigste vooroordeel wat ik bevestig is dat ik passie voor dnb heb (meer in me kleine teen als jij in het geheel)

greetz the infamous (die met smart uitkijkt naar je volgende colum of artikel)

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 19, 2002.


een "kenner"die bc en c4c over 1 kam scheert??

tja..............

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 19, 2002.


Ok goed, dus met alle respect die ik nu nog op kan brengen.. Ik heb te snel gereageerd op een grappenmaker op ons forum, waar op zich niets mee is maar dat was dus mijn fout en dat geef ik toe.. Ik meen duidelijk te kunnen zien dat de persoonlijkeheid Arien zich pas in deze discussie begint te mengen met het afkraken van mij en anderen op ons forum.. Ik zeg dus ik zat fout maar als je vindt dat dat een reden is om de naar mijn mening toch ook redelijk onderbouwde argumenten die ik voor dit misverstandje gebracht had gelijk de prullenbak in te doen en erger vind ik dat wat onbehoorlijk.. Ik was zowiezo niet uit op krediet hier, want uit andere dingen sprak al wat van de arrogantie die sommige mensen met zich meedragen hier, en toen ik zei dat ik de indruk had dat Job zijn texten onder invloed geschreven had, kan ik helaas niets anders zeggen dat ik dat echt waarschijnlijk vond want mijn punten staan overeind als een huis ook na deze beschimping, wat mij betreft.. Ik kan me voorstellen dat het erg naar is om voor een coke-snuiver uitgemaakt te worden maar begrijp me goed ik heb al aardig wat corruptie etc. meegemaakt en er is gewoon i.h.a in deze wereld niet veel meer dat me erg verbaasd.. Als je dus wil zeggen dat ik te ver gegaan ben met mn uitspraken ala, maar ik vind het zwak om te zeggen dat mn argumenten EN die van anderen dus ineens ongeldig zouden zijn, en de discussie te eindigen, want ik sta nog steeds 100% voor de meeste dingen die ik gezegd heb.. En nog even voor de goede orde, naar mijn mening heb ik dus gezegd dat ik het geloofwaardig vond en meer niet, dus idd lees goed.. Dit heb ik dan ook gezegd op basis van de kwaliteit van reacties van Dhr. de wit en natuurlijk de kwaliteit van het artikel in oor waar we het nu over hebben.. Het gaf me vanaf het begin een vreemde indruk hier maar zeg het maar als ik fout zit en jullie toch hele fidele en redelijke mensen blijken te zijn

vrede

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 19, 2002.


tell it like it is job ;-))

blij dat er iemand met redelijkheid nog de moeite neemt om op enkele ongelofelijk kinderachtige uitspraken en meningen te reageren.

-- thomas (mediawar@hotmail.com), June 20, 2002.


Mag ik even een tijltje.................

-- DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), June 20, 2002.

JESUS... ik heb een hoop vuilnis gelezen in mijn leven.. maar JOB jij spant echt de kroon... RESPECT

Respectabel hoe je de massale ontevrede afdoet met de ene na de andere arrogante opmerking, waar overduidelijk aan af te lezen is hoe superieur jij jezelf vindt. Want hoe is het immers mogelijk dat jij, JOB, columnist van OOR welteverstaan, te horen op de NATIONALE RADIO, net als Erik de Zwart(oh baby), die al 8 jaar van het bestaan van Drum en Bas afweet (WOW!!!) het bij het verkeerde eind heeft. Helaas dat je nu je lichtelijk met je rug tegen de muur staat, wat tegenspraken doet. Een aantal voorbeelden:

"De DJ's op jungleparty's draaien steeds naargeestiger en het doorgronden van een gemiddelde Drum&Bass plaat is momenteel net zoiets als het oplossen van een ingewikkeld wiskundig vraagstuk. En daar zit het publiek op zaterdagavond niet op te wachten."

Niet dat er (behalve heel soms in de melkweg e.d.) drum & bass avonden zijn in Nederland, maar ik ga er vanuit dat je doelt op het feit dat drum&bass te ingewikkeld is voor de gemiddelde partygoer? Maar tegelijkertijd schrijf je c4c, wat duidelijk is gemaakt om op te dansen, af als een Bad Company kloon?

"Ik vind het onoriginele muziek en maak daar een punt van."

KOM OP... Bad Company is al lang niet meer 'cutting edge' als er iemand een kloon van bad company is zijn ze het zelf. Ze teren op oude successen maken af en toe een afwijkende plaat, die klinkt dan ook voor geen meter, en dan om de plaatverkoop op peil te houden, snel terug naar de oude formule. (Oh ik vergeet Spacehopper op RAM, Bodyrock is zeker ook een Bad Company kloon?)

Maar dat wist jij toch al Job, want jij hebt toch op de gezweet op de dansvloeren.

"Ik ben van mening dat de harde kant van de d&b al geruime tijd volkomen sufgebeukt is."

Ah dus je zoekt iets nieuws? Wel fijn dan iemand als Aphrodite je dat kan bieden.

"DJ APHRODITE. Stiekem uitgegroeid tot de populairste jungle-DJ ter wereld."

HMM je zou toch denken dat Andy C de populairste Jungle DJ is ter wereld... Je zou denken dat iemand die Drum & Bass op de voet volgt dat zou weten. ;)

Dan nog dit:

mr. X: "een blad wat zich altijd uitermate negatief uitlaat over dnb"

JOB : "Waar haal je het toch vandaan, jonge vriend?"

Lenzman: quote column van zijn held JOB

Je hebt het ook nog over de cover van Roni Size, nee vind je het gek dat dat niet wordt verkocht, Roni Size is niet de man van het moment. Er was een hype toen New Forms uitkwam in 1996 en 8 jaar later komt hij op de cover. (O en de flop van In The Mode) Hij is wel een grote man, ik heb respect voor hem, maar ik heb denk wel 10 interviews van hem gelezen.

Dus ik moet dan maar concluderen dat jij, JOB, de held van de Nederlandse Drum & Bass, gevangenen bent van je eigen arrogantie. Eigenlijk is je column een mooie afspiegeling ervan. Je verheerlijkt namelijk voornamelijk mensen die het in 1996 goed deden. En voor iemand die Drum & Bass op de voet volgt vind ik je erg slecht geïnformeerd. Nederland heeft een bruisende scène. DJ's, producenten, en voetvolk in de clubs. Er worden Engelse artiesten getekend op Nederlandse labels en Nederlandse op Engelse labels... Als ik jou was zou ik toch echt een keertje naar buiten kijken, in plaats van naar binnen, waar je de jonge JOB ziet die nog gewaardeerd werd op feesten.

Met vriendelijke groet,

Lenzman dj, promoter, partygoer

-- Lenzman (itainteasy@pimpin.com), June 20, 2002.


WORD!

-- The INFAMOUS (inf@dnbforum.nl), June 20, 2002.

DJ C-Code (breakflow@hotmail.com), The INFAMOUS , Dj Twilite Tonez , MeNdReKzZzz.

Het is nog erger dan symfonische rock, die namen.

-- DJ Liflaf (olafkoeneman@hotmail.com), June 20, 2002.


nee lif dat is het! maar euh gaat het daar hierover? of kan je niks bijdragen aan de discussie en denk je laak toch maar wat typen?

-- The INFAMOUS (infa@dnbforum.nl), June 20, 2002.

Ik dacht ik kan niks bijdragen dus laat ik maar wat typen. De sfeer is goed.

Zo en nu weer eens even naar het excelsiorforum.

-- Olaf (mindblow-X@space.com), June 20, 2002.


Alhoewel ik ook benieuwd ben naar JoB's reactie op Lenzman's bijdrage, wil ik toch wel weten of Van Luyn ZELF van deze discussie afweet. Waar zit 'ie?

Oh enne, lees vooral ook Theo's artikel op onze site.

-- Arien (saguamura@home.nl), June 20, 2002.


En trouwens nog een ding.. In Job's tentoonspreiding van zijn weten zie ik dus WEER bijna alleen maar engelse namen, terwijl we het over de nederlandse scene hebben hier, hoe zit dat??

nog iets anders , quote uit reactie Job:

ik moet zeggen, welke platen je soms afdoet als een kopie van bad company (om even een recensie van C4C platen naar voren te halen)

Dat kan je toch moeilijk een vergezochte vergelijking noemen. Er zijn vast subtiele verschillen die fanaten als jij moeiteloos onderscheidt. Ik vind het onoriginele muziek en maak daar een punt van. Dat is mijn insteek als recensent.

Je draait hier om het punt heen en dat is niet de eerste of de laatste keer.. Het punt is niet dat je ze vergelijkt, je noemt ze een kopie en dat is iets heel anders, want in elke sub-stroming van elk genre zijn er verschillende producers die de toon aan geven niet? Is concurrentie of collegialiteit niet het principe wat ontwikkelingen in de muziek voortbrengt.. Daarbij, je zegt, fanaten zullen wel verschillen horen.. Als jij die verschillen op deze manier afdoet en daarbij met 'fanaten' nog maar eens negativisme onze kant op laat blijken, dan is dat weer iets wat erop wijst dat je inmiddels jezelf niet meer met recht de kenner kan noemen die je zegt te zijn.. Ook het feit dat je het onoriginele muziek vind heeft weer totaal niks te maken met de vraag of ze kopieren of niet.. Subjectivisme ala, maar te verregaand subjectivisme wordt duimzuigen om het maar kort te zeggen, en in een journalistieke richting lijkt me dat niet iets om trots op te zijn. Het maakt mij niet zoveel uit of er nog inhoudelijk op mn punten gereageerd wordt, maar zo niet wordt het me eens te meer duidelijk wat een superioriteitsgevoelens (die maar deels ergens op gebaseerd zijn) er hier wel heersen.. en.. Thomas zal ik je zeggen wat pas kinderachtig is? Anderen vertellen hoe kinderachtig hun opmerkingen en meningen zijn ZONDER dat met 1 WOORD te onderbouwen..

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.


Ik ben in principe geen persoon om ruzie te zoeken of te stoken, maar als ik toegeef dat ik een foutje gemaakt heb, lijkt me dat genoeg.. Er werdt gelijk boven op gesprongen als aanleiding om mij op een zijspoor te rangeren, wat gewoon niet klopt.. Want hiermee geef je in mijn ogen blijk je eigen mening per definitie meerderwaardig te achten aan die van anderen.. Net als in de politiek, toen pim fortuyn zich liet gaan en in de strekking van "alle buitenlanders eruit" begon te praten, kon hij ook nog steeds deel uitmaken van de politiek na de dingen wat subtieler te plaatsen, en daar ben ik het zeker mee eens.. Er moet veel gebeuren wil je een geldige reden hebben om iemands punten gewoon te negeren vind ik..

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.

mijn conclusie : Oor bestaat uit verschillende verslagleggers, waarbij er personen tussen zitten die zichzelf intressant vinden, maar eigenlijk niet functioneren voor deze baan.

Je moet het Oor gewoon niet serieus nemen. Kijk het is hetzelfde concept als een blad als Privé. Daar schamen ze zich ook niet voor, want het brengt geld op. Waarschijnlijk zijn de feiten gewoon te saai, en moeten de verslagleggers zich ineens verdiepen in de stof. Dat lukt niet meer door het misfunctioneren van de hersenen die aangetast zijn door de drugs.(ik doe zelf ook drugs maar dan verantwoordelijk, ik ga ook niet draaien als ik wappie ben...)

Verspreid het woord... OOR SUCKS!! En een grote geruststelling is dat hun doelgroep is voor mensen in de leefttijd van 12 t/m 16 jaar... dus daarmee streep je de dnb-clubbers al weg... die lezen die onzin dus ook niet.

Laat Job lekker Job en Arien lekker Arien en Manic John lekker Manic John... loosers moeten er zijn, om winnaars te herkennen ;)

-- mathijs (mathijs_dijk@hotmail.com), June 20, 2002.


...doelgroep is voor mensen in de leefttijd van 12 t/m 16 jaar... dus daarmee streep je de dnb-clubbers al weg... die lezen die onzin dus ook niet.

Nou, als ze het niet hadden gelezen was deze discussie er ook niet. Dus het wordt wel gelezen.

Verder: beetje simpel om gewoon mensen voor losers uit te maken, niet? Schiet je volgens mij niet zoveel mee op.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 20, 2002.


Hej je gelijk in makker... maar ach het gaat hier al heftig...en om dnb onbeargumenteerd dood te verklaren is wel iets heftiger dan iemand een looser te noemen op dit forumpje. Meningen mogen er zijn. Daarbij ken ik in mijn omgeving geen mensen meer die de oor lezen, 'vroeger' op de middelbare school nog wel. Laten we wel wezen dat (denk dat Job/John en Arien dit niet zullen ontkennen) dat Oor meer een amusementblad is dan een serieus te nemen muziekblad...

pies! ;)

-- mathijs (mathijs_dijk@hotmail.com), June 20, 2002.


nog maar een keer toelichten.. Ik zat fout met de post over coke, maar de strekking is ook niet helemaal overgekomen geloof ik, want ik ben dus NIET degene die iemand ervan beschuldigt, waar het om ging was dat ik een bericht had gelezen op ons forum waar iemand de persoon Job nadeed en daar reageerde ik op.. Met de opmerking dat ik het wel geloofde doelde ik op de hoogst merkwaardige reply waar Job de discussie mee startte, als binnekomertje nog maar een keer : Ja, het is COLUMN mensen. Kent u het concept?

Hier heb ik me dus meteen al dusdanig aan geergerd dat ik in alle ernst me afvroeg wat er achter zou kunnen zitten in de zin van drugs of iets dergelijks dat in een discussie waar ik toch ook op een iets rustiger en opbouwender verloop had gehoopt, er meteen een zo verschrikkelijk botte opmerking kwam als blijk van de dunk die er na de eerste posts wel niet gelijk van ons was... Mischien heb ik dit een beetje te hoog opgevat maar ik voelde me gewoonweg aangevallen na sommig schrijven van mensen hier, want ik zie het punt gewoon niet van discussie voeren met mensen die de indruk wekken zichzelf gewoon als hoger, intelligenter en meerderwaardig te beschouwen... Ik sta altijd open voor dingen die dit weerleggen, en ik heb mezelf niet altijd genuanceerd en doordacht genoeg opgesteld, maar zoals ik al zei dat is gewoon geen reden om de punten en argumenten die er wel degelijk zijn in de wind te slaan..

vrede..

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.


Alhoewel ik ook benieuwd ben naar JoB's reactie op Lenzman’s bijdrage

Nou, da’s niet zo moeilijk. Beste Lenzman, ik hb die hele column helemaal niet geschreven. Sterker nog, ik heb hem hier niet verdedigd. Ik wil nog wel een stapje verder gaan: ik ben het er niet mee eens! (In al het gehak op mijn persoon is er hier helemaal niemand geweest die mij vroeg wat ik van de column vond – en dan zeuren dat ik geen "research" zou doen). Ik heb alleen mijn eigen schrijfsels verdedigd, en mijn positie en motieven binnen de media.

terwijl we het over de nederlandse scene hebben hier, hoe zit dat?

We hebben het, volgens mij, helemaal niet over de Nederlandse scene in het bijzonder. Oor heeft zich wel vaker vreemd over drum&bass uitgelaten was de zinsnede waarop ik reageerde, niet Oor heeft zich wel vaker vreemd over Nederlandse drum&bass uitgelaten.

Je draait hier om het punt heen en dat is niet de eerste of de laatste keer.. Het punt is niet dat je ze vergelijkt, je noemt ze een kopie en dat is iets heel anders, want in elke sub-stroming van elk genre zijn er verschillende producers die de toon aan geven niet? Is concurrentie of collegialiteit niet het principe wat ontwikkelingen in de muziek voortbrengt?

Op de laatste twee vragen is het niet moeilijk om "ja, allicht" te antwoorden. Ik zie eerlijk gezegd het verband niet tussen het één en het ander. Zou je je punt ook op een andere manier kunnen verwoorden? Hier kan ik helaas geen chocola van maken.

Als (²) met 'fanaten' nog maar eens negativisme onze kant op laat blijken

Oh, maar dat bedoel ik helemaal niet negatief.

Ook het feit dat je het onoriginele muziek vind heeft weer totaal niks te maken met de vraag of ze kopieren of niet.

Het één is hier het gevolg van het ander, naar mijn mening.

in een journalistieke richting lijkt me dat (subectivisme) niet iets om trots op te zijn

Daarover verschillen de meningen. Ik ben voor een gezonde balans, die best wel eens de één of de andere kant mag doorslaan. We hebben het hier over recensies, hè.

Job/John

Nogmaals: dat zijn twee zeer verschillende mensen!

de hoogst merkwaardige reply waar Job de discussie mee startte, als binnekomertje nog maar een keer: Ja, het is COLUMN mensen. Kent u het concept?

Wat ik hiermee bedoelde te zeggen is dat een column bij uitstek de plaats is om een extreme mening ongenuanceerd te verwoorden. Daar zijn colums voor. Het wordt iets anders als in een column feiten worden gepresenteerd ("feesten worden matig tot slecht bezocht", "de platenverkoop is drastisch gedaald") die misschien helemaal niet kloppen. Of dat het geval is, weet ik niet. Als iemand dat wel weet, hoor ik het graag. Dan kan de columnist daar op worden aangesproken. Het wordt, in het kader van de discussie, pas echt interessant als een leugenachtige column als exemplarisch wordt beschouwd voor de manier waarop, in dit geval OOR, over een bepaald onderwerp bericht. Dat zou erg kwalijk zijn. Er zijn mensen hier dat inderdaad vinden. Daarover wil ik graag praten, en dat heb ik ook een beetje probeerd te doen. Ik ben namelijk van mening dat dat niet zo is.

Vriendelijke groeten,

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 20, 2002.


Oh, en laat mij daar het volgende aan toevoegen: ik ben pro-d&b, jullie zijn pro-d&b. Ik op mijn manier, jij op jouw manier. Ik ben een Nederlands-Hervormd en blijf wel eens een zondagmorgen in bed liggen. Jullie zijn gereformeerd-vrijgemaakt en gaan twee keer per week naar de kerk. Voor de buitenwereld zijn we allemaal achterlijke christenen en men vraagt zich af waar we in hemelsnaam over kissebissen. Can't we all just get along?

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 20, 2002.

Proost, met dit antwoord kan ik veel meer dan met veel andere dingen totzover, en dit is tenminste iets dat op een waardige manier gebracht wordt.. Je kan je voorstellen dat de eerste paar opmerkingen zonder deze toelichting een beetje slecht vielen? Overigens quote wel goed want ik had het over Te Veel subjectivisme en niet het onderwerp op zichzelf staand, ik begrijp dat een column inderdaad een plaats is om meningen iets duidelijker te uiten, maar wat meerdere mensen op meerdere manieren gezegd/geprobeerd te zeggen hebben is dat het nogal asosociaal is om hier erg ver in te gaan, want dit soort artikelen komen slecht aan bij de mensenmassa's, en geven, op welk een onafhankelijke basis dan ook geschreven, de indruk dat dit door meer 'kenners' gedeeld wordt.. En dat is gewoon naar voor de reputatie van de muziek terwijl nog altijd overeind staat dat de inhoud van JvL's artikel wat subjectivisme dus veel te ver ging, want het werd schadelijk voor anderen. En daar houdt het wat mij betreft op..

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.

Om die ene opmerking duidelijker te maken.. De samenwerking of juist rivaliteit tussen muzikanten, en dan vooral die in het zelfde genre zitten, is wat ontwikkelingen voor een groot deel aandrijft.. Miles Davis en John Coltrane waren allebei jazztrompettisten die een nieuwe weg insloegen in de jazz en in principe in het zelfde genre zaten, toch waren ze wezenlijk anders.. Als de een een stuk van de ander uitvoerde was dat zelfs een duidelijk verschil.. Muzikanten/Producers kunnen dicht bij elkaar zitten en toch een eigen identiteit houden zonder kopieerwerk.. Kopieeren of in de dezelfde sub-stroming zitten is echt een groot verschil, dat bedoelde ik.. Zoals al gezegd werdt is die eigen identiteit zeker ook op C4C van toepassing.. Daar ging het om

peace

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.


Miles Davis en John Coltrane waren allebei jazztrompettisten

Heb Coltrane nog nooit trompet horen spelen. Waar blijft die research nou? Sorry, couldn't resist ;-)

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 20, 2002.


tja daar heb je me =), ik pak net een cd om te constateren dat er bij zn naam tenor sax vermeld staat.. Maar hij heeft zeker wel eens trompet gespeeld dat terzijde.. Chet Baker was iets conservatiever maar een van mn favorieten.. Laat ik dan Charlie parker noemen.. Je begrijpt wel dat researsch voor een respons op een msgboard niet echt zo belangrijk is als voor een artikel dat door enkele tienduizenden mensen wordt gelezen op zn minst maar goed..

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.

om nog even scherp te blijven; Het één is hier het gevolg van het ander, naar mijn mening.

dit doet niet terzake want ik geloof dat de algemene conclusie was dat ze niet aan kopieerwerk deden..

Verder;

In de laatste oor hebben wij een artikel gelezen over de nederlandse d'n'b door John Van Luyn.

Dus dit is wel degelijk waar we het over hebben, als je het onderwerp verandert is dat dus eigenlijk ook niet meer relevant..

Dat was voor nu even alles, mooi om te zien dat de redelijkheid je gegrepen heeft want zeg nou zelf Job je reacties eerder in deze topic waren in het begin op z'n zachtst gezegd niet geslaagd.. Maar laten we het daar niet meer over hebben

peace

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.


Ik heb het onderwerp niet veranderd, dat was Infamous. Dat wil zeggen, hij trok het onderwerp iets breder. En ik neem geen woord terug van wat ik heb gezegd.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 20, 2002.

ik wil niet vervelend overkomen en als je me wil wissen ga je gang maar ik meen te kunnen zeggen dat er wel degelijk over iets heengelezen is wat ik schreef ik zei; ik geloof het wel.. als je ziet wat voor respons je nu en dan krijgt Dat laatste stukje lijkt me erg essentieel.. opvallend trouwens dat je dat weglaat in de quote.. Arien jouw inbreng is geen moment echt opbouwend geweest, noch erg inhoudelijk doordacht, ik zie dat je moderator ben maar probeer toch het machtsvertoon voor je te houden, want je kan niet in eerlijkheid beweren dat je nooit iets te hard dingen geformuleerd hebt zoals ik deed.. Ik bedoelde mn ergernis over sommige reacties te uiten en was net op het verkeerde been gezet door een grap op ons forum.. Aangezien je het ook na mijn excuses niet nodig vondt om iets te zeggen waar we(of iig ik)wat aan gehad zouden hebben wil ik toch even zeggen dat ik dit een beetje zwak vond..

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.

quote; Ik heb het onderwerp niet veranderd, dat was Infamous. Dat wil zeggen, hij trok het onderwerp iets breder. En ik neem geen woord terug van wat ik heb gezegd.

Dat is natuurlijk je goed recht, maar kijk dus niet gek op als er meer kritiek verschijnt hierover.. Verder vind ik het allemaal wel mooi geweest zo en ik hoop dat we er allemaal wat van geleerd hebben =)

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.


Mijn laatste opmerking was een beetje flauw en niet in de geest van een fijne voortzetting. Excuus daarvoor.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 20, 2002.

geen probleem, ik vind het mooi genoeg dat je een stuk redelijker bent gaan scrijven en er nu geen kwesties die eigenlijk niet over de muziek gaan er bij komen kijken etc.. Maar nu genoeg inhoudelijke zaken voor mij, later meer.. en ik ga slapen..

peace allen

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 20, 2002.


Oké. Maar kunnen we nu dan weer verder met het oorspronkelijke uitgangspunt? Wat ik heel intrigerent vind: verkoopt Van Luyn onwaarheden in zijn column, of heeft hij (enkel) een afwijkende mening?

Zoals ik al eerder schreef: als het eerste het geval is, dan is dat erg onzorgvuldig van hem, en onverantwoord. En kun je het OOR wel degelijk aanrekenen dat zij die column plaatsen (al is daarmee niet direct gezegd en bewezen dat daarmee het hele blad waardeloos is; waarom moet het daar toch altijd weer op neerkomen?).

Maar als het laatste het geval is, dan is het juist helemaal oké. Columns zijn er toch om een beetje rel mee te schoppen?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 21, 2002.

ja er staan onwaarheden in het artiekel. Zoals dat de clubs leeglopen en dat de platenverkoop slechter gaat. Er is namenlijk in beide gevallen juist van het tegenovergestelde sprake.

-- Lenzman (itainteasy@pimpin.nl), June 21, 2002.

Ik had gedacht dat er nu wel duidelijk was gemaakt dat de algemene mening onder mensen in de scene is dat er duidelijk onwaarheden in het artikel staan, om het stuk over de verafgoding van aphrodite(???? hoogst merkwaardig??) nog maar even buiten beschouwing te laten..

Wat ik verder al zei, column ok, mening geven ook prima, maar wat mij betreft houdt dat op wanneer er ONNODIG schade gedaan wordt aan anderen daardoor.. Hoe belangrijk je het recht van meningsuiting ook vind, om maar even kort door de bocht te gaan; op sommige momenten moet je je mond houden, vooral als je mening voor een aanzienlijk deel uit onzin bestaat!

-- Dj Twilite Tonez (tijdelijketeringzooi@hotmail.com), June 21, 2002.


Jongens! Ik kom ook van t forum maar ik vind eerlijkgezegd, en daar bedoel ik absoluut niet iedereen mee hier, dat het schrijven over het niet/wel dood zijn van drum&bass een bodemloze put is. Ik bekijk het zo: het kan mij geen ruk schelen of er meer of minder mensen naar drum&bass luisteren, ik vind het goeie muziek. Ik ben nog te jong om het hele gebueren gevolgd te kunnen hebben, maar er is een tijd geweest waarin d&b 'terugklapte' van de hype, in die tijd was t underground etc. daar voelde ik me thuis, ik hoef geen verbreding, geen verdieping, en eigenlijk mijn belangrijkste punt: wat moet je met vernieuwing?? is vernieuwing an sich niet gedateerd en cliche? en wat IS vernieuwing dan? Is dat een onbekende producer die op een door 100 mensen ooit gehoorde plaat krekels samplet (ik zeg maar wat) of is dat bad company die een nieuwe snare gebruiken?? Wat ik wil zeggen is: hoezeer je vernieuwt hangt ook maar af van hoeveel mensen je ermee bereikt en hoeveel mensen daarop zitten te wachten. En sowiso: voor wie is het verniewend?? als je een trancehead eerst een plaat van zinc laat horen, waarvan je zegt dat ' ie een jaar oud is, en vervolgens een ouwe RAM, waarvan je zegt dat ie niew is en een niewe stroming/bla vertegenwoordigt, ziet diegene het misschien wel als enorme eyeopener en in die zin verniewend....

overigens krijg ik erg het idee dat job er veel plezier in schept 'ons' op te naaien. dat is namelijk makkelijk.

Nik

-- Nik (ProbeZero op DOA, DNBA & DNBFORUM.NL) (nikroos@zonnet.nl), July 19, 2002.


Moderation questions? read the FAQ