gezocht: writers

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Ditmaal een oproep. Niet zo gepast op het forum van de subjectivisten. Maar toch. Het gaat om de goede zaak. Kindamuzik zit met een aardig probleem. Nou ja probleem. Eigenlijk draait het allemaal om succes. Voor ik daarop in ga. Even een korte introductie van KindaMuzik.

KindaMuzik is het grootste onafhankelijk online muziekblad in de Benelux en bestaat sinds 1998. We bereiken dagelijks ongeveer 6000 lezers, waarvan ongeveer 50% uit de Benelux. Dat is aardig wat. KindaMuzik wordt dan ook voor vol aangezien door de platenindustrie. En dat betekent: veel aanbod van promomateriaal en interviews.

Juist daar wringt de schoen. KindaMuzik drijft op een groepje enthousiaste vrijwilligers die hun ziel en zaligheid in het blad steken. Toch kunnen we de overweldigende hoeveelheid werk niet aan. Met name de interviews komen er bekaaid vanaf. Van de tien interviews die we krijgen aangeboden, kunnen we er maar vaak twee of drie doen. En dat is jammer.

Daarom zoekt KindaMuzik per direct: schrijvers die recensies willen schrijven en interviews willen doen. En daarover dan natuurlijk weer schrijven). In het Engels met passie. Ervaring is niet direct een vereiste. Enthousiasme wel. Met name zijn we op zoek naar mensen die bekend zijn met de genres hiphop en indiepop/rock. Anderen mogen echter ook reageren.

Ohja: KindaMuzik werk alleen maar met vrijwilligers. Betaald krijg je dus niet voor je werk. Wel gratis promo's en eeuwige roem. Interesse? stuur een mailtje aan Alex Tobin. Het mailtje mag je overigens ook schrijven in het Nederlands.

-- theo ploeg (theo@kindamuzik.net), June 17, 2002

Answers

Als ik 1 plek kan aanbevelen om voor te schrijven (en meteen ook je Engels op te vijzelen;-) dan is het KM wel. Goeie startplek en ik kan het weten. Dus grijp je kans en mail Alex NU!

-- Arien (saguamura@home.nl), June 17, 2002.

Tjongejonge, nu krijg je me toch nog zo ver dat ik iets schrijf in een forum van de bloody Subjectivisten! ;-)

Dankjewel, Arien. What a guy, eh?!!

Succes met alles verder...

AT

-- Alex Tobin | KindaMuzik (alex@kindamuzik.net), June 17, 2002.


En nog een steunbetuiging: ik zit vanaf het begin zelfs bij KindaMuzik en het is niet voor nix dat ik er nog zit: erg fijn medium en goede content. Dus twijfel niet, doe het gewoon!

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 17, 2002.

Tjonge, nooit gedacht, toch gekregen: Alex die het forum verblijdt met zijn aanwezigheid. Way to go Alex!

En aangezien we nu toch in de Kindamuzik-mode zijn: zorg dat je erbij komt! Maar goed, dat valt natuurlijk te verwachten van een Kindamuzik editor...

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 17, 2002.


Als we dit forum toch voor "reclamedoeleinden voor de goede zaak" gaan gebruiken: Think Small zoekt ook medewerkers (en bezoekers).

Think Small is in 2002 opgezet, het is een klein webzine, gemaakt door een paar enthousiastelingen, met wekelijks veel nieuwe reviews. Ik durf wel te beweren dat Think Small wat haar muzikale gebied betreft (voornamelijk indie-dingetjes, soms wat meer electronica of wat meer Garage) veruit het diepst gaat, met recensies van platen die anders in onze regionen over het hoofd gezien zouden worden. Bovendien: Think Small schrijft in het Nederlands! Dat leest een stuk plezieriger nietwaar. Interesse? Stuur even een email (liever niet via onderstaand adres, dat is meer anti-spam), of kijk op de website. Inmiddels blijkt men ook af en toe promo's te willen sturen, maar nog liever hebben we dat mensen zelf op zoek gaan naar nieuwe dingen, via de import bijvoorbeeld. Want ook bij Think Small draait het voornamelijk om enthousiasme!

(Voordat we hier een discussie gaan beginnen tussen allerlei webzines die elkaar nooit zouden moeten konkurreren, maar juist samen strijden voor de goede zaak: mijn Engels is niet goed genoeg om een recensie in het Engels te schrijven, maar ik zou het geen probleem vinden als iemand sommige van mijn indiepop-recensies in het Engels vertaalde en ze dan op KindaMuzik kwamen. Of andersom. Mail maar even als iemand dit een goed idee vindt!)

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmail.com), June 17, 2002.ik heb me aangemeld ;-)

-- marieke (marieke@kong.nl), June 17, 2002.

bij kindamuzik dan...

-- marieke (marieke@kong.nl), June 17, 2002.

Wat Theo er vergat bij te zeggen: we zoeken vooral iemand die van die lekker ouderwets bombastische Duitse hardrock houdt. (Dan hoef ik die CDs namelijk niet meer te recenseren uit plichtsbesef :)

Ik heb er nog één liggen van Freedom Call, die kan je zo meekrijgen.

-- Martijn ter Haar (martijn@kindamuzik.net), June 17, 2002.


maar martijn toch.. je weet dat ik gek ben op ouderwetse hardrock. ik moet toegeven dat mijn NWOBHM mix bestond uit geaccepteerde bands, voor duitse hardrock draai ik mijn handen niet om.

in mijn kast staan nog: fact, faithfull breath, brainfever en sodom. wil iemand nu nog met me praten?

-- theo ploeg (theo@kindamuzik.net), June 17, 2002.


Tuurlijk, Sodom, Kreator, Destruction. Wat willu kwijt? ;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 17, 2002.


mooi! in roger hebben we dan eindelijk die eeuwige metalhead gevonden die de nieuwe kindamuzik rubriek double loud gaat exploiteren. welkom roger!

-- theo ploeg (theo@kindamuzik.net), June 17, 2002.

Tuurlijk, Sodom, Kreator, Destruction. Wat willu kwijt? ;-)

Jullie schatten het iets te positief in. Het gaat meer om bands uit de happy metal hoek, met veel keyboards, opbeurende teksten en van die volksmuziekgitaarsolos. Maar Alex had wel weer het één en ander binnen en veel blijft vaak liggen, dus je kan vragen wat hij nog heeft.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 18, 2002.


mooi! in roger hebben we dan eindelijk die eeuwige metalhead gevonden die de nieuwe kindamuzik rubriek double loud gaat exploiteren. welkom roger!

Mja. Officieel schrijf ik al voor Kindamuzik via Bas, maar de recensies die ik hem al eeuwen beloofd heb zijn er nog steeds niet. Hopelijk vandaag, maar ik durf er niets meer over te zeggen. Wat metal betreft, idem: het liefst bespreek ik enkel het pure oerlawaai (happy metal, brrrrrrrr), maar zit me alsjeblieft flink achter de kont aan, want anders duurt het maar en duurt het maar. :-(

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Heb maar meteen voor beide zines een oproep geplaatst op de site. Succes ermee!

-- Arien (saguamura@home.nl), June 18, 2002.

Officieel schrijf ik al voor Kindamuzik via Bas, maar de recensies die ik hem al eeuwen beloofd heb zijn er nog steeds niet.

Ik denk dat we maar eens een functioneringsgesprek gaan plannen.

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 18, 2002.Functioneringsgesprek? Jij mag bij ons tog alleen maar de koffie zetten, jonge! ;-)

AT

-- Alex Tobin | KindaMuzik (alex@kindamuzik.net), June 18, 2002.


Over een Double-Loud rubriek kan overigens zeker gesproken worden. Metal is here to stay! Wheter you like it or not (jullie ziet, ik ben al aan het oefenen met dat Engels)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Voor een hiphopper zou ik hier eens een oproep doen.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 18, 2002.

Over een Double-Loud rubriek kan overigens zeker gesproken worden

Ik dacht dat ik je voor MARS had benaderd, gvd! ;-)

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 18, 2002.


Ik dacht dat ik je voor MARS had benaderd, gvd! ;-)

Man, ga koffie zetten! ;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Man, ga koffie zetten! ;-)

Nee, is het veel te warm voor. Geef mij maar ijsthee. En als Ome Alex wat anders wil heeft-ie pech.

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 18, 2002.


Ome Alex, eh? Hmmm... In het Engels zou man zeggen: "You've touched a raw nerve." Ik ben namelijk net 30 geworden. Maar: Ik ben ervan overtuigd dat dit alleen positief is... Beter dan zo'n groene 20er muziekjournalist-jochie... Klopt toch, Theo? Help!

Hier is het nu lekker afgekoeld... Dus koffie.

Korea rules. ;-)

AT

-- Alex Tobin | KindaMuzik (alex@kindamuzik.net), June 18, 2002.


Wat metal betreft, idem: het liefst bespreek ik enkel het pure oerlawaai (happy metal, brrrrrrrr), maar zit me alsjeblieft flink achter de kont aan, want anders duurt het maar en duurt het maar. :-(

Dat ben ik wel gewend. Metalheads zijn per definitie lui.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 18, 2002.


Moderation questions? read the FAQ