Zomergasten

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

De nieuwe Zomergasten zijn bekend gemaakt (kijk maar) en een van de gasten komt uit de muziekwereld: Huub van der Lubbe. Het is een van mijn favoriete programma's maar meer dan drie uur Huub v/d Lubbe lijkt me toch echt te veel. Vinden jullie dat ook en welke persoon uit de muziekwereld had hier misschien beter kunnen zitten? Job de Wit of Roger Teeling? Jomanda als medium voor Herman Brood?

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 17, 2002

Answers

De Dijk schijnt ooit als communist te zijn begonnen, en v/d Lubbe schijnt nog immer behoorlijk links te zijn. Ik denk dat het wel leuke TV oplevert. Bovendien: mensen die in zomergasten komen, komen daarin op mij in het algemeen sympathieker over dan daarbuiten. Zoals vorig jaar Barend en Van Dorp.

Maar goed, als er dan per se iemand anders moet komen: Terrie Ex. En alsjeblieft niet iets wat maar in de buurt komt van Brood.

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmial.com), June 17, 2002.


Ik was destijds in eerste instantie ook niet blij met Barend en Van Dorp als Zomergasten, dacht dat ze al wel genoeg op TV waren. Maar toch was dat één van de betere uitzendingen. Beter dan Sylvia Toth en Martin Bril bij elkaar in ieder geval. Deze keer lijkt Anna Enqvist in ieder geval erg interessant.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 17, 2002.

Ik zou willen lobyen voor Jelle & Coen van Daryll-Ann. 3 uur lang gekibbel, ik voorzie een hoogtepunt in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

--O.

-- Olaf (olafkoeneman@hotmail.com), June 17, 2002.


Ik zou willen lobbyen voor Jelle & Coen van Daryll-Ann. 3 uur lang gekibbel, ik voorzie een hoogtepunt in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

--O.

-- Olaf (olafkoeneman@hotmail.com), June 17, 2002.


mijn buurman. het is me echt een raadsel wat in het hoofd van die man omgaat. wat hij leuk vindt, wat niet. wat hij vindt, of wat hij juist niet vindt.

dat lijkt me nou leuk. zomergasten begint met zwenkende camera's door een straat ergens in nederland. lukraak wordt er iemand uit de mensenmassa gekozen en gevraagd mee te gaan. drie uur lang in de studio jou fragmenten laten zien. probleem is dan alleen dat die mensen niets hebben voorbereid. hmm misschien toch niet zo'n goed idee dus. tja.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 17, 2002.Zoiets heeft Waskracht al eens gedaan. Iedereen krijgt al zijn 15 minutes of fame, dus de enkeling die dit niet overkomt moet het ook kunnen krijgen. Ze gingen met de camera rond en gaven mensen de kans om op TV te vertellen wie ze zijn en wat ze doen.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 17, 2002.

Han Bennink !!, Terrie Ex vind ik ook een goeie.

-- martinus (martin@cheech-wizard.com), June 17, 2002.

ben 't met olaf eens, alhoewel dat gekibbel op tv best nog wel eens tegen zou kunnen vallen...

-- johannes (jpuntje@hotmail.com), June 17, 2002.

Radboud Mens of Frans de Waard. Dat wordt een taaie aflevering vrees ik, maar vast errug interessant.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 17, 2002.

Trouwens, nu ik het bedenk, ikzelf zou daar ook wel graag willen zitten. Ik heb echt een ontzettend interessante mening, die er heel erg toe doet.. :)

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmail.com), June 17, 2002.


De Dijk schijnt ooit als communist te zijn begonnen, en v/d Lubbe schijnt nog immer behoorlijk links te zijn.

Dat moet ook wel met zo'n achternaam.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 17, 2002.


Metal Mike (van Rijswijk) mag ook komen.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 17, 2002.

Liever André verhuysen dan, als initiator van Dynamo en samen met Robert Heeg de beste Aardschok schrijver ooit.

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 17, 2002.

Oké. Deal! :-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Dan hebben we ook nog Onno Cro-Mag, Mister Hardcore Nederland. Die heeft toch ook wel iets bijzonders neergezet.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.


Andere namen: Ramses Shaffy, Armand, Bert van de Kamp, Herman v.d. Horst, Tjerk Lammers, Drs. P, Edwin Brienen, Lotje IJzermans (jaaaa!!!), Sietse Meijer, Eric Scheurs (en dan niet over strips, maar over muziek), Anita Doth & Ray Slijngaard, Oscar Smit, Andre van Duin.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Ik denk dat Anita Doth & Ray Slijngaard niet samen komen. Ray heeft haar in hun carriere nog wel eens een knal verkocht, die zie je niet meer samen. En wat weet Erik Schreurs van muziek?

De gebroeders Paulusma, dat is wel een erg goed idee.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 18, 2002.


BERT VAN DE KAMP. God verhoede! Wat een volstrekt overschatte man is dat. Zijn gave om in een bespreking van de nieuwe U2 de meest gewone tekstfragmenten te citeren als wijsheden die ons het nieuwe millenium door moeten helpen is werkelijk legendarisch te noemen. (Bertje als zomergast betekent waarschijnlijk wel een half uur unieke Dylanbeelden echter. Dus misschien moet het maar.) Heb die man een keer een lezing horen houden in Utrecht, georganiseerd door Amerikanistiek. Relatie popmuziek en kunst. Bert kwam niet verder dan "Bob Dylan, toen ik dat hoorde toen dacht ik echt wel even van zo hee, en dat had ik later dus weer he met van der graaf generator" (ook zo'n band waar eens in de zoveel jaar retrospectisch over gedaan moet worden omdat bert nu eenmaal bij de oor werkt(e)).

-- olaf (olafkoeneman@hotmail.com), June 18, 2002.

Jawel, maar juist dat is wat zo interessant aan een gesprek met Ray en Anita kan zijn. Ze hebben ook een kort relatie gehad, met alle problemen van dien. En hij chanteert haar (of probeert dat) tegenwoordig.

Scheurs heeft tienduizenden platen en cd's in huis en tekent altijd met muziek aan. Sterker: zonder muziek kan hij niet tekenen, heeft hij geen inspiratie. Lijkt me ook boeiend.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

BERT VAN DE KAMP. God verhoede! Wat een volstrekt overschatte man is dat.

Heeft als nestor van de popjournalistiek toch heel wat te vertellen lijkt mij. Ja, er bestaat een U2/Vandergraaf/Dylan-fixatie, maar dat weet hij zelf ook wel, en daar kan een interviewer hem sowieso op aanspreken. En eventueel ook op zijn vermeende overschatheid. Nee, ik denk dat het boeiende tv kan opleveren.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Wat me stoort aan Bert is dat hij de hersens niet heeft maar wel doet alsof hij ze heeft. Dat leidt tot dwepen dwepen en nog eens dwepen en suggestieve diepzinnigheid. En zo zou Zomergasten ook worden. Het feit dat hij gezien wordt als een autoriteit heeft vooral te maken met zijn lange volhouden in de popbiz. En laten we wel wezen, zelfs iemand als JD Kroeske wordt met veel respect bejegend terwijl hij struikelend over eigen fouten en benen het ene na het andere programma krijgt toegeschoven. "Twee meter popkennis", hahaha: al mijn persoonlijke hoogtepunten van Pinkpop komen op zijn naam, hij verdient een anekdotenboek.

Maar misschien is het interessant het eens te hebben over wat goede mainstream popjournalisten zijn. Ik zou als start twee zeer toegankelijke namen willen opvoeren: Menno Pot en Oene Kummer. Maar nog steeds niet Zomergasten-abel...

-- olaf (olafkoeneman@hotmail.com), June 18, 2002.


Akkoord. Maar ik zou dan graag journalisten zien die iets hebben neergezet, of daar aan werken. Dan denk ik aan de al eerder genoemde namen als Mike van Rijswijk, Ander Verhuysen & Onno Cro-Mag. Hebben vanuit het absolute niets de metal/hardcore in Nederland op de kaart gezet (Aardschok, Dynamo, Aardschokdagen, Hardcore-festivals). Thomas Verbogt lijkt me als radiomaker, schrijver en muziekjournalist in deze ook interessant. En dus de mensen achter Staalplaat, tevens muzikant en journalist: Radboud Mens en Frans de Waard. Ook Peter Bruyn gaat volstrekt zijn eigen gang, inclusief eigen nieuwsbrief, etc.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Nou, zijn al deze namen niet interessant om dan geinterviewd te worden door de Subjectivisten ?

-- martinus (martin@cheech-wizard.com), June 18, 2002.

Dat is een hele goeie! Alleen ben ik bang dat het dan zo incrowd wordt. Wat dat aangaat is Zomergasten of iets soortgelijks dan een heel centraal medium. Geloof me als ik zeg dat je twee popjournalisten niet naast elkaar moet zetten. Dat is voor kijkers, luisteraars, lezers, het ergste wat er bestaat. ;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 18, 2002.

Micheal de Jong.

wel met ondertiteling. hehe. o dat gaat natuurlijk niet..

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), June 19, 2002.


Moderation questions? read the FAQ