Obsessie - Ontdekking - Whatever gets you through this dreary thing called life

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Wat is je laatste obsessie/ontdekking? (Mag ook op niet-muzikaal vlak zijn - maar keep it clean in dat geval.)

-- Nathalie (stevienixed@yahoo.com), June 15, 2002

Answers

Hip Hop. Ik luister de laatste tijd (weer) heel veel naar Hip Hop. Niet alleen Fantastic Damage (ARGH SHUT UP!) maar ook naar Boogie Down Prod, Stetsasonic (zonder hen geen US3 - is dat goed of slecht?), Blackalicious (Blazing Arrow is dan wel niet beter dan NIA, toch te doen.) Ach ja ook disco want ik kocht in Londen Casablanca Records boxset.

-- Nathalie (stevienixed@yahoo.com), June 15, 2002.

Weinig nieuws onder de zon: eighties death/black/thrashmetal. Ik draai op het moment weinig anders. Behalve dan ook weer pure noise (Gristle, Controlled Bleeding, etc.).

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 16, 2002.

Human Alert.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 16, 2002.

Eminem, vreemd genoeg. Als ontdekking, dan. Mijn obsessies zijn gelukkig nog steeds dezelfde als toen ik muzikaal bewust werd.

-- Hibernia (hibernia_augusta@hotmail.com), June 16, 2002.

Een spelletje met een vriend. We sturen elkaar dagelijks een naamloze, en meestal obscure, mp3 en de ander moet raden wat precies het is.

Tot nu toe gekregen:
Langley Schools Music Project, La Düsseldorf, Nusrat Fateh Ali Khan, Negativland, Roy Harper, Barmy Army, Ramones Bee Gees, The Vaselines, Liquid Liquid

Gestuurd:
Fatal Microbes, My Bloody Valentine, Renegade Soundwave, Dub Sex, The Gun Club, A.C. Marias, Popul Vuh,

Ik wil graag wat vroege electro/hip-hop sturen maar in bijna elk nummer gaat die gasten hun eigen naam roepen.

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), June 16, 2002.Weinig nieuws onder mijn zon ook. Nog steeds veel en vooral indiepop. Wel steeds meer Engelse en Australische bandjes en steeds minder Amerikaanse.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), June 16, 2002.

twee recent gedownloade mp3'tjes die al een paar dagen op repeat staan:

* go to the beat van Martine Og Mirejam, de soort van Noorse versie van Chicks On Speed of PEaches. Was ergens in 2000 een singel, lijken sindsdien van de (muzikale) aardbodem verdwenen te zijn.

* girls talk van Steward. Stewart Anderson (ook: Boyracer) doet Elivs Costello met electronica. Voorproefje van een of andere electro/neo- wave verzamelaar op dutch courage records.

-- Joris (subbacultcha@hotmail.com), June 16, 2002.


John Steinbeck & Zuid-Korea.

:)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), June 16, 2002.


What a Waster, de onlangs verschenen debuutsingle van de Engelse band The Libertines ("Best new band in Britain" - NME, vorige week). Ik vond het eerst veel te veel op The Jam lijken. Nu ben ik er daar overheen en kan ik er geen genoeg van krijgen. Vooral scheldwoorden als "divvy" en "two bob cunt" vind ik grappig - die hoor je niet vaak in een popliedje.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 16, 2002.

Porcupine Tree. Niet echt een sociaal wenselijk antwoord, ben ik bang. Kan r niks aan doen, maar ik vind de meeste nummers heel mooi. Terwijl ik dat 'soort' muziek eigenlijk helemaal niet trek. Ik ben er ook nog niet uit wat ik er nou zo tof aan vind. Het heet progressive rock te zijn en komt uit Engeland. Ik werd er een maand of drie op gewezen door iemand van RedsunRecords en sindsdien kan ik niet meer zonder. Maar de nieuwe DJ Shadow mp3-t ook al een tijd je in de compu.

-- marieke (marieke@kong.nl), June 16, 2002.


tja. ook al niet sociaal wenselijk. heb de progressieve breakbeat met rockinvloeden herondekt. Sneaker Pimps, Hybrid, BT.

je weet wel: de muziek die de soundtracks van verfilmde spellen als Mortal Combat bevolkt. een soort mix van alles dat lelijk is: vlakke breaks met epische opbouw, rockende gitaren en trance. kortom: heeeeerllllijkkkkk.

verder heb ik Punk van Ferry Corsten in mijn breakbeatmix voor kindamuzik verwerkt. trance die me iets doet. en dat mag een wonder heten.

-- theo ploeg (theo@kindamuzik.net), June 16, 2002.


Huidige obsessies: The Magnetic Fields (herontdekt), mijn nieuwe mohawk, 'The CIA Is Trying To Kill Me' van Non Phixion, mijn sapcentrifuge, Mirah's 'Advisory Committee', afstuderen, nog steeds het 'paper bag'-liedje in de score van American Beauty, basketbal, 'The Greatness and Perfection Of Love' van Julian Cope, F.M. Arion's 'Dubbelspel' en een meisje met een x in haar naam.

-- Arien (saguamura@home.nl), June 16, 2002.

Als ik toch met een naam moet komen: Sportique. Indiepop met een sterke hang naar Britse punk/new wave (Jam, Buzzcocks). Kan helaas nergens een mp3-tje vinden. Als de leden een stuk jonger zouden zijn, zou dit weleens weer zo'n NME-hype kunnen zijn. Ze hebben echter een nogal ruim muzikaal verleden (o.a. Television Personalities, Heavenly).

Verder is Matinée mijn favoriete label van het moment. Is ook wel een soort ontdekking.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), June 16, 2002.


Arien: een meisje met een x in haar naam.

Huh?

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), June 16, 2002.

Niet wie je denkt, Nath;-)

-- Arien (saguamura@home.nl), June 16, 2002.


Wat het meest gedraaid wordt: Electric Soft Parade , Gorki en een eigen compilatie met o.a. die twee bands, Supernaturals, Pedro The Lion, Camera Obscura, The Queers, Guided By Voices enz.

Ook wat klassieke versies van Weezer nummers met als hoogtepunt bewerking van b-kantje Mykel & Carli

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 16, 2002.


Obsessie: live muziek ondergaan. 2002 is wat mij betreft een geweldig concertjaar, en het is nog lang niet voorbij.

Ook heel blij met: het nieuwe album van Mercy Giants. Komt gewoon uit Nederland. Het is de tweede voltreffer dit jaar op het label Zabel Muziek.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), June 16, 2002.


Muziek: Farben

Lezen: Samuel Delaney

Voetbal: Gaizka Mendieta (herondekking)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 16, 2002.


Jaga Jazzist: heel jonge Noorse band ergens tussen Zappa, Tortoise en jazz in. Hun A Livingroom Hush is verslavend mooi.

En mijn John Coltrane obsessie begint net zo idioot te worden als die voor Miles Davis. Er gat geen week voorbij of ik koop wel weer een mooie reissue.

Verder ben ik geobsedeerd door mijn toekomstige cd-speler en versterker, van het Engelse merk Cyrus. Veel te decadent duur eigenlijk, maar de geluidskwaliteit is zo verschrikkelijk goed... Nu de nog nieuwe speakers.

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 16, 2002.


Beste boek van 2002 tot nu toe is toch echt Gstaad 95-98 van v/d Jagt (=Grunberg).

Beste film is Donnie Darko, ik ben er nog steeds van in trance. Verder kan ik niet wachten op Insomnia (http://dontcloseyoureyes.warnerbros.com/). Nou eindelijk maar eens Ghost World kijken.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 16, 2002.


Nou ja, vooruit dan maar. Naast noise en thrashmetal zit ik ook weer in een Julie Newmar-fase. Yep, the original Catwoman. Zucht.


-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 16, 2002.-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 16, 2002.

Oh ja, dat shirt van Italie, die obsessie begint bij mij ook weer op te doemen. En hij is nog tweeledig ook: moet ik hem in het blauw kopen of toch die witte?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 16, 2002.

Huisgenoot van me heeft net een ouwe supernintendo te leen met mariokart.. aaahhhh zelfs in mijn slaap..

Qua muziek.. De nieuwe Guided die ik nog niet heb gehoord..

-- Jasper (oblomov@ai.rug.nl), June 16, 2002.


Niet wie je denkt, Nath;-)
Eerst was ik:"???" dan ach dat denkt hij dat ik denk. Arien, ik had al lang een medisch urgentie team richting Nederland gestuurd. ;-)

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), June 16, 2002.

heeeee, dat staat best leuk, dat gecentreerde! ;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 16, 2002.

Maar goed.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 16, 2002.

oh, en niet-muzikaal: eastenders. tot voorheen altijd afgedaan als amateuristische, depressief-Britse meuk, maar sinds een paar weken (bijna) 4 keer per week vaste prik, met de omnibus op zondag om alle gaten op te vullen.... ik weet het, het is triest...

-- joris gillet (subbacultcha@hotmail.com), June 17, 2002.

Eastenders heb ik in de periode okt.1995 - maa.1997 ongelofelijk fanatiek gevolgd. De periode dat de onvolprezen Claire Grogan (Altered Images) meespeelde als prive-detective. Daarna interesse verloren. Maar iedereen moet een Eastenders-periode hebben, vind ik.

Mendieta: jaaa! En dat kan ook alleen maar een herontdekking zijn, want bij Lazio kon niemand van hem genieten -hij speelde zelf minder, maar vooral die club...:-(

Zelf: Jonathan Coe. Leest al zijn boeken! Blackadder, niet zozeer herontdekking want de vorige rerun is pas een half jaar geleden volgesn mij, maar ik heb de afleveringen nog nooit zo trouw gevolgd als de afgelopen tijd. En de beste (B. Goes Forth) moeten nog komen!

Muziek: short sharp shocks. Adverts, Buzzcocks/Magazine, Stiff Little Fingers.

-- Lava (reconstruct@nme.com), June 17, 2002.


Mijn meest recente obsessie is vreselijk evenwichtige en muzikaal- niet-te-pruimen-zo-correcte mensen op het excelsiorforum kwallen. Een andere, gerelateerde, is Kane verdedigen (hoe vreselijk hun muziek ook is).

Olaf

-- Olaf (olafkoeneman@hotmail.com), June 17, 2002.


oef Olaf. jij durft. kan nog wel. ik ben er even stil van.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 17, 2002.

olaf: 't brengt tenminste wel enig leven in de brouwerij daar. hoe omschrijf jij jezelf dan als muziekliefhebber? vindt zelf Daryll-Ann heel goed, maar kan me ook goed voorstellen dat mensen er niets aan vinden. de rest van exelsior ken ik niet echt.

-- johannes (jpuntje@hotmail.com), June 17, 2002.

Mijn meest recente obsessie is vreselijk evenwichtige en muzikaal- niet-te-pruimen-zo-correcte mensen op het excelsiorforum kwallen.
Inderdaad erg leuk, maar ook wel makkelijk. Zo suf als ze ogen, zo kort zijn de lontjes. Ik had nog niet op de verzend knop gedrukt voor een lekker botte opmerking over Excelsior bands op het musicfrom.nl forum en ik had al een mail op poten binnen van ene Jacco van de band Johan. Raar figuur, hapt als een haai op speed in een badkuip met bloed naar alle flamebait die je toegooit.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 17, 2002.

Oh ja, dat shirt van Italie, die obsessie begint bij mij ook weer op te doemen. En hij is nog tweeledig ook: moet ik hem in het blauw kopen of toch die witte?

Altijd azur natuurlijk. Wel oppassen, want de nauwe pasvorm schijnt fataal te zijn voor iedereen zonder sixpack.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 17, 2002.


Ook herontdekt: QotSA's cover van het nummer Never Say Never met de briljante one-liner "I might like you better if we slept together." Ik ben nou erg benieuwd naar Romeo Void, de band van het origineel. Weet iemand of dat wat is?

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 17, 2002.

Nou Theo, daar is niet veel te durven aan hoor. Het ging toch over obsessies en niet over heldendaden?

-- Olaf (olafkoeneman@hotmail.com), June 18, 2002.

Nou Theo, daar is niet veel te durven aan hoor. Het ging toch over obsessies en niet over heldendaden?

daty is waar Olaf. maar het roepen van Kane op een subjectivistenforum is best heldhaftig. daarbij krijg ik bij heet weer altijd de neiging om passie, obsessie en heldendaden met elkaar te mixen. excuses daarvoor :-)

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 18, 2002.

Oh ja, The Obournes, 24 en Spooks kan ik niet missen.

ene Jacco van de band Johan. Raar figuur, hapt als een haai op speed in een badkuip met bloed naar alle flamebait die je toegooit.

Pure comic relief noem ik dat.

Een andere, gerelateerde, is Kane verdedigen (hoe vreselijk hun muziek ook is).

Da's knap! Je zal wel over een bovennatuurlijk argumenteertalent moeten beschikken om dat te kunnen, Olaf! Skills tonen! Nu!;-)

-- Arien (saguamura@home.nl), June 19, 2002.


Discussie over Kane hebben we al gehad op musicfrom.nl en jump.to/gun. Ging over of Dinand gelijk had in dat de pers Kane onevenredig afzeek. Ik vond van wel maar vond ook dat hij een aantal dingen niet goed begreep. Nou ja, ik begin niet weer...

-- Olaf (olafkoeneman@hotmail.com), June 19, 2002.

Moderation questions? read the FAQ