Lijstjes week 23???

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Waar blijven ze? Hoe moet ik er nu achter komen wat hip is? Hoe moet ik nu indruk maken op mijn vrienden? Hoe maak ik überhaubt vrienden? Uit pure wanhoop het ik geprobeerd indruk te maken met het volgende: Moldy Peaches [live Ekko]
David Kitt [live Ekko]
Aden - Topsiders [cd]
Elf Power - Creatures [cd]
Belle & Sebastian - Storytelling [cd]
The Masters Of The Hemisphere - Protest A Dark Anniversary [cd]
The Lucksmiths - Were Were We? [cd]
The Cannanes - Living The Dream [cd]
The White Brocos - Room [cd]
Compilatie op Sarah [cd-r]

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), June 10, 2002

Answers

Ik ben zeer teleurgesteld in Belle & Sebastian. Kan dat kloppen? Er staan zeker weer enige pareltjes op Storytelling, maar had enkel die gebruikt en een wederom fraai epeetje gemaakt, mijn geachte dames en heren.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 10, 2002.

En trouwens:

1. Opium Jukebox - Never Mind The Bhangra, a Tribute to the Sex Pistols
2. Alec Empire - Intelligence & Sacrifice
3. Bridget Storm - Here's what left
4. Foetus - Flow
5. Banda Ionica - Matri Mia
6. Voivod - War and Pain
7. Mudhoney - Superfuzz bigmuff
8. Frank Zappa - Hot rats
9. Susana Baca - Espirituvivo
10. Wauvenfold: 3fold... a compilation of three e.p.'s

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 10, 2002.

Ik ben zeer teleurgesteld in Belle & Sebastian. Kan dat kloppen?

Moeten wij nu psycholoogje spelen Roger? Ja, het kan best kloppen. Typische verschijnselen van teleurgesteldheid zijn: je vond de vorige platen beter, je had er meer van verwacht, je vind er niet genoeg goede nummers op staan.

Overigens ben ik het wel met je eens, van de 18 "nummers" zijn er maar 6 de moeite van het uitbrengen waard. Maar misschien had je dit van een soundtrack kunnen verwachten.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), June 10, 2002.


Psycholoogje? Nee. Maar met een semi-heilig instituut als B&S wilde ik veilig zitten. ;-)

Soundtracks kunnen prachtig zijn, dus nee: dit is niet iets wat we hadden kunnen verwachten, voor wat mij betreft. B&S hadden gewoon een stuk selectiever te werk moeten gaan.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 10, 2002.

Tja, wat ik van de laatste Belle & Sebastian vond kon je lezen.. zeker een tegenvaller maar daarentegen wel een paar pareltjes.

Lijstje van mij is in ieder geval: 01 Mum - Finally we are no one 02 Guided By Voices - Universal truths and cycles 03 Gorki - Vooruitgang 04 David Bowie - Heathen 05 Eminem - The Eminem Show 06 Belle & Sebastian - Storytelling OST 07 Badly Drawn Boy - About a boy OST 08 The Perishers - From nothing to one 09 Sugababes - Freak like me (cds) 10 Caesars Palace - Love for the streets

-- Norbert Pek (norbert@kindamuzik.net), June 10, 2002.Deconstructing Heaven (An Experimental Side-Project by..) The Young Gods
Fantastic Damage EL-P
Knowing Me, Knowing You Abba
Excursions Felix Da Housecat
Freak Like Me Sugababes
Help Me Green Velvet
First Album Miss Kittin & the Hacker
Radio Jolly Jolly Music
Immer Michael Mayer
My Way Akufen

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), June 10, 2002.

Zeg.. Is de nieuwe van GBV nou al uit dan?? Of heb je een preview exemplaar.. ik dacht nl dat ie 18 juni pas uit zou komen..

-- Jasper (oblomov@ai.rug.nl), June 10, 2002.

Ben net terug uit Den Haag en ik heb bijna alle lijstjes binnen. Vanavond, na het tentamen.

-- Arien (saguamura@home.nl), June 10, 2002.

Guided By Voices is preview en het is een zeer goede.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 10, 2002.

Ben net terug uit Den Haag en ik heb bijna alle lijstjes binnen. Vanavond, na het tentamen.

Succes daarmee dan! Het was niet boos bedoeld ofzo trouwens. Maar juist die wekelijkse lijstjes houden het forum levendig.

Psycholoogje? Nee. Maar met een semi-heilig instituut als B&S wilde ik veilig zitten. ;-)

Dat is inderdaad wel zo verstandig. Voor je het weet vind de rest 'm wel goed en daar gaat je opgebouwde credibility. :)

Er zijn vast wel goede soundtracks, al kan ik me er niet zo snel eentje bedenken. Ik ben ook meer een liedjes-mens en dat is nu net een genre dat minder in films past. Ik had bovendien al verhalen gehoord die ongeveer zeiden wat iedereen van de CD vindt.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), June 10, 2002.Ik zie trouwens al weken Akufen in verschillende lijstjes, en ik snap er niets van. Heb een heel aantal liederen gedownload, en mijn indruk is dat de betreffende man zich veel te veel door vorm en veel te weinig door inhoud heeft laten leiden. Hij trekt de micro-house door naar het extreme, en komt niet verder dan virtuoze stijloefeningen zonder enige diepgang. Vond het een enorme tegenvaller.

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 10, 2002.

Hij trekt micro-house naar het niet-saaie :) En zo wordt het wat mij betreft echte 21ste eeuwse popmuziek, want dat is het meer dan voer voor techno-puristen, hele goede popmuziek. En het swingt bovendien de pan uit.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 10, 2002.

Ik vind het vooral vervelend en saai. Als dit popmuziek voor de 21ste eeuw is ga ik wel wat dieper in het verleden graven.

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 10, 2002.

akufen is aardig. maar als je het over 21-eeuwse dancepopmuziek hebt zijn daar altijd nog the Avalanches.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), June 10, 2002.

Avalanches vind ik weer 'aardig'. :) Maar ja die mogen ook tellen als 21-ste eeuwse danspopmuziek. Is niet alsof er maar een die titel mag dragen.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 10, 2002.


Overigens is het zo dat je kwa vorm/inhoud ratio altijd een beetje raar uitkomt bij instrumentale dansmuziek. Die inhoud zal je er toch voor het grootste gedeelte zelf in moeten zien. Nou is het geval juist dat die Leclaire een van de producers die het leukst over zijn muziek kan praten, voorbij wat droog gebrabbel over apparatuur, hij kan zijn muziek ten minste een beetje plaatsen in andere kunststromingen. Erg verfrissend. Maar goed ik ben alweer op de evangelisatie toer aan het raken. ;)

Trouwens Bas ben jij als jazz-vogel een beetje bang voor 4-the- floor? :) Komt zo maar in mijn op.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 10, 2002.


4-to-the-floor natuurlijk.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 10, 2002.

Neuh jong, ik kan een partijtje Underworld op zijn tijd best goed verdragen. Herbert vind ik geweldig. Verder heb ik er wat weinig verstand van. Kong gebruikte die 4-to-the-floor ook best heel mooi op Earmined. Maar verder moet ik toegeven dat ik gebroken beats en dan vooral het superieure precisiewerk van Photek veel beter aan kan horen dan een enkele beat, over het algemeen genomen. Basement Jaxx vind ik, tenminste het materiaal dat ik ken, hersenloze feestmuziek en het draaien niet waard.

En The Avalanches zijn op zijn minst even saai als Akufen. Sorry.

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 10, 2002.


hé Jammer. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), June 11, 2002.

Heb een hele theorie waarom de Sugababes single niet werkt (en de remix wel). Te lui om'em te vertalen in het Nederlands. Maar de essentie is: zodra het een single werd, werd het Pop en verloor het zijn magie. Toen ik de 'Babes op TV zag, realiseerde ik me dat het eigenlijk slap was, die single.

uh, Fantastic Damage. heh.

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), June 15, 2002.

Moderation questions? read the FAQ