lowlands

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Ligt 't nou aan mij, of wordt de programmering van Lowlands met 't jaar voorspelbaarder (en, naar mijn mening saaier)?

Qua sfeer is lowlands uniek, dat weet ik, maar toch heb ik besloten t 10-jarig feessie maar te skippen en m'n geld gezet op Leeds festival (www.leedsfestival.com). Als t niks is, ben ik er de 11de editie weer bij, groene tent op camping 3.

-- nIELs (niels@kindamuzik.net), June 05, 2002

Answers

't ontschoot mij eerlijkerwijs te melden dat de echte reden dat ik naar leeds ga Alex Rose in een schotse Kilt is uiteraard. Voor de liefhebber zal ik een handtekening proberen te bemachtigen...

-- nIELs (niels@kindamuzik.net), June 05, 2002.

140 eurootjes voor 3 dagen en over de zee.. phew.. Maar wel een indrukwekkende line-up. Zou mijn kaarten op dag 1 zetten.

Als ik nu toch eens geen student was geweest.. en echt geld zou verdienen..

-- Jasper (oblomov@ai.rug.nl), June 05, 2002.


Ligt 't nou aan mij, of wordt de programmering van Lowlands met 't jaar voorspelbaarder (en, naar mijn mening saaier)?

Ik ben ooit twee keer geweest ('95 en '96), toen kwamen er leuke bands die ik anders niet kon zien (woonde toen in een afgelegen gat): Yo La Tengo, Shellac, Sebadoh, Guided By Voices, Railroad Jerk, Girls Against Boys. Laatste jaren is er weinig dat me echt leuk lijkt, vorig jaar alleen Beulah geloof ik. Ik weet niet of dit aan mijn veranderende muzieksmaak ligt, of aan de programmering.

Leeds ziet er wel aardig uit, komen een paar bands die ik op zich wel zou willen zien. Ik heb net een kaartje besteld voor Haldern (www.haldern-pop.de) en ga wellicht nog naar een festivalletje in Zweden. Naar het schijnt lukt het daar wel om een festival te houden met louter onbekende bands.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmial.com), June 06, 2002.


Als ik nu toch eens geen student was geweest.. en echt geld zou verdienen..

Verdienen studenten tegenwoordig nep geld?

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmial.com), June 06, 2002.


Hangt er van af welke studie je doet..

-- Jasper (oblomov@ai.rug.nl), June 06, 2002.


Qua sfeer is lowlands uniek, dat weet ik, maar toch heb ik besloten t 10-jarig feessie maar te skippen en m'n geld gezet op Leeds festival (www.leedsfestival.com).
De programmering van die festivals komt nu al behoorlijk overeen en ik schat zo in dat er nog wel een stel namen van Leeds bij Lowlands bijkomen. Dit jaar ziet er tot nu toe redelijk uit. Niet geweldig, maar wel beter dan vorig jaar.
En Engeland is überhaupt al afgrijselijk duur, dus de festivalprijzen wil ik niet weten.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 06, 2002.

Ik moet het nog zien met Lowlands. De namen tot nu toe zijn matig en helemaal niets vergeleken Haldern, Leeds en ditte: http://www.fiberfib.com/ maar ja. Geruchten zijn op www.graz.nl bij te houden en op http://www.pukkelpop.tk/ kan je de geruchten aldaar nog wat bijhouden want zoals je weet: altijd flink wat overlap tussen deze twee festivals.

Bij Haldern ben ik in ieder geval

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 06, 2002.


Haldern is softe shit. Op dag 3 moet je wel iets hebben waar je wakker bij blijft. Dimmu Borgir of zo.
En ik blijf erbij dat Leeds en Lowlands erg overlappen. Alleen Leeds/Reading is groter, dus wat meer grote namen. Maar een groot deel daarvan is nu-metal en punk-pop, dus dat hoeft geen voordeel te zijn.
Dat Fiberfib ziet er wel erg goed uit, met al die Internatiol Gigolo acts. Er ontbrak alleen nog wat stevige rock aan het festival en dat is toch nodig om de pit erin te krijgen. Als ze The Von Bondies, The Icarus Line en JSBX nou overnemen van Leeds zie ik het wel zitten.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 06, 2002.

Haldern is softe shit. Op dag 3 moet je wel iets hebben waar je wakker bij blijft. Dimmu Borgir of zo.

Dat hebben ze mijns inziens prima opgelost door het festival twee dagen te laten duren...

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), June 06, 2002.


Dat hebben ze mijns inziens prima opgelost door het festival twee dagen te laten duren...
Eén keer Sigur Rós moeten uitzitten geldt voor 2 dagen.In je tentje op de IJslandse toendra met een enorme kater.
Eerlijk gezegd ken ik de meeste bands op Haldern alleen van naam of van één of 2 liedjes.
Guns N' Roses zegt trouwens af voor Leeds.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 06, 2002.


Lowlands valt qua programma inderdaad tegen totnutoe. Dan liever Pukkelpop, dat dan wel grotendeels dezelfde namen heeft, maar een speciale stage opzet voor avantgarde, electronica, postrock en jazz. En Motorpsycho speelt daar ook, met een complete blazersectie.

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 07, 2002.

Motorpsycho staat nog op de geruchten lijst voor Lowlands.In het geruchten circuit zitten so wie so nog een hoop interessante acts (Mars Volta, Fischerspooner, Aphex Twin, The Spirit That Guides Us, The Street, Gluecifer)
N.E.R.D. is vandaag bevestigd, dus dat is al een 1 stap achterstand ingelopen op Pukkelpop. En ik denk dat er nog wel meer volgen. Lowlands is altijd laat met bevestigingen. Volgens mij kijken ze eerst hoe de kaartverkoop loopt en boeken ze aan de hand daarvan meer of minder dure acts.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 07, 2002.

De complete line-up van pukkelpop vorig jaar was niet echt super, maar ik heb toch een aantal erg fijne optredens mogen meemaken..

Waaronder Guided by Voices, Folk Implosion (erg sterk beide) en Sparklehorse (de rustige nummers kwamem niet echt goed over op het grote podium en het geluid was slecht).

Ben deze zomer niet van plan naar een festival te gaan.. (Pukkelpop met over de 30 graden overdag viel me ook best zwaar..)

Nog even tussendoor.. Heeft iemand van jullie Motorpsycho laatst nog gezien in de Oosterpoort Groningen (Arien??)? Mijn eerste Motorpsycho optreden, maar tevens een van de beste optredens die ik ooit heb gezien (dat zijn er dan ook nog niet heel veel, maar toch).

-- Jasper (oblomov@ai.rug.nl), June 07, 2002.


Ik heb ze laatst in de Oosterpoort niet gezien, omdat ik naar 90 Day Men in Vera wilde. En verder vind ik het eidenlijk een stel vervelende overschatte neo-hippies die doorgaans veel en veel te lang spelen.

-- gieteling (neben10@hotmail.com), June 07, 2002.

Motorpsycho dus...

eidenlijk = eigenlijk

-- gieteling (neben10@hotmail.com), June 07, 2002.Ik hoor net van Sander K dat N*E*R*D komt, dus... discussie gesloten... :-)

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 10, 2002.

op pukkelpop ja. ben benieuwd.

-- bas (bas@kindamuzik.net), June 11, 2002.

Ook op Lowlands.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 11, 2002.

PP '02 :buiten een paar echt leuke namen, is het voorlopig toch vrij inspiratieloos dit jaar.

Dit festival dient voor mij om dingen te zien die je eventueel gemist hebt in het clubcircuit of nieuwe dingen te ontdekken. En wat dat betreft begint het Dour festival hen voorbij te steken.

Zal toch blijven gaan, want PP blijft het summum in België qua festivals.

16 HORSEPOWER ANDREW WK BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB CUSTOM DARREN EMMERSON DJ SHADOW DJ VADIM EKOVA FILTER FIREWATER GONZALES HUNDRED REASONS JANE'S ADDICTION JAZZANOVA JIMMY EAT WORLD KOOP KORN LAYO AND BUSHWACKA MISS KITTEN + THE HACKER MOTORPSYCHO N.E.R.D. NICKELBACK NOFX NO USE FOR A NAME PEACHES PEDRO THE LION SAVES THE DAY SHY FX SICK OF IT ALL SILVERCHAIR SPEEDY J STEREO MC'S SUEDE SUPER_COLLIDER THE BEES THE BREEDERS THURSDAY TIMO MAAS UNDERWORLD VANDAL X YEAH YEAH YEAHS

NOG NIET BEVESTIGD DOOR DE ORGANISATIE, MAAR KOMEN TOCH OOK ZEKER LANGS: 22 PISTEPIRKKO A ADAM FREELAND ARTHUR BAKER .CALIBRE DANDY WARHOLS DEVIATE DOVES ELECTRIC SOFT PARADE FREQ NASTY GOMEZ GUNS N' ROSES HOT WATER MUSIC KRUST MIDTOWN PETER PAN SPEEDROCK PRAGA KHAN SIMIAN STEREO TOTAL THE BETA BAND THE NOTWIST THE SPIRIT THAT GUIDES US TIMO MAAS X-PRESS 2

-- Johan (johan@kindamuzik.net), June 11, 2002.


Moderation questions? read the FAQ