Isobel uit Belle & Sebastian

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Isobel heeft Belle & Sebastian helaas verlaten.

Van de Jeepster-site: Statement From Belle & Sebastian Regarding Isobel Campbell (04-06-02) Belle and Sebastian announce the departure from the band of cellist and singer Isobel Campbell. Isobel, who has been a member since 1996, returned home mid-way through the band's recent US tour. The split is amicable, and it is true to say Isobel will be missed. None of the band's current commitments will be affected, and there are no immediate plans to replace Isobel. Belle and Sebastian's new album "Storytelling", which features Isobel's last contributions to the band, is out now.

Erg triest om te vernemen.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 05, 2002

Answers

Mmm, jammer want ik vond haar inbreng juist wel bijdragen aan die typische Belle & Sebastian charme. Maar ik heb zo het idee dat Gentle Waves iets meer aan het worden is dan een hobby project.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 05, 2002.

Ze was zeker een van de dragers van de Belle & Sebatian-charme. Dromerig mooi meisje op het podium met zulke eerlijke teksten. Ze zal dan ook zeker wel gemist worden.

Onder de naam Gentle Waves maakt ze geen muziek meer, heeft nou toch voor de eigen naam gekozen. Voorgaande albums van haar waren zeker wel mooi. Hopelijk wordt het nieuwe ook interessant en beter dan dat optreden in Rotterdam, al had ze wel wat stemproblemen.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 05, 2002.


Ach. Ik vond Gentle Waves wel een mooie naam voor de muziek die ze maakt. Nou wordt B&S wel weer een beetje teveel een jongensband met zo'n dictator aan het stuur.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 05, 2002.

Tja. It could have been a brilliant career?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), June 05, 2002.

tis erg zonde..

ik bedoel als Stevie nou uit de band was gestapt.. hehe. (nou ja misschien is die gast wel een erg goeie gitarist) zingen kan die in elk geval niet + die liedjes die hij aanleverd zijn ook waardeloos.

*probeert wanhopig met eigen B&S quote te komen..

lukt niet. ;)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), June 05, 2002.Tsja.. Het is me wat..

Ik wist niet dat ze ook eigen albums had gemaakt.. Onder de naam Gentle Waves? Een beetje de moeite waard?

-- Jasper (oblomov@ai.rug.nl), June 05, 2002.


Hele lieve liedjes op die Gentle Waves albums. Mijn moeder nam ze nog wel eens mee naar het bejaardenverzorgingstehuis. Die vonden het ook mooi.

En Stevie is geweldig! Wel wat vals inderdaad maar dat is alleen maar leuk en hij heeft een grote rol in 2 van de beste B&S nummers Jonathan David en Storytelling.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 05, 2002.


Gentle waves, was dat niet die band waar al t mozaique volk 2 maanden geleden knikkebollend bij in slaap stond te vallen? O was zij dat solo?

-- niels (niels@kindamuzik.net), June 05, 2002.

Dat was solo, was idd niks aan. Sowieso denk ik niet dat ik haar solocarriere bij wil houden. Aan B&S droeg ze wel bij, zoals alle bandleden, maar alleen... mwah.

Stevie jackson, heeft die niet 'Seymour Stein' geschreven? Een van de B&S-nummers voor mij.

-- Lava (reconstruct@nme.com), June 06, 2002.


Gentle Waves is vrij fijn. Lieve kinderliedjes, vaak vind ik het eigenlijk beter dan B&S zelf. Francoise Hardy lijkt het af en toe wel op soms met een beetje Blondie als Isobel los gaat.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 06, 2002.


als tie Seymour Stein heeft geschreven zal ik mijn mening moeten herzien. maar aan de andere kant track 3 op FYHCYWLAP is wel heel erg slecht. :)

niet dat het geen leuke band is..

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@Hotmail.com), June 06, 2002.


Moderation questions? read the FAQ