SUBJECTIVISTEN WK-POOL!

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Kom me niet zeggen dat je het niet zag aankomen...

FINALE: Argentinie - Frankrijk 3-2 (rust: 1-1)

-- Arien (saguamura@home.nl), May 30, 2002

Answers

Argentinie-Portugal 2-1 (1-1) [plug: bezoek ook http://wc2002.blogspot.com]

-- Lava (reconstruct@nme.com), May 31, 2002.

Sorry AriŽn, maar door de indeling van het schema is een finale Frankrijk-ArgentiniŽ onmogelijk. Frankrijk is verzadigd, ArgentiniŽ kan wel een feestje gebruiken. Bovendien trappen ze als het voetballend niet lukt gewoon de tegenstander doormidden. Tegenstander zal Spanje zijn, dat eindelijk zijn reputatie als choker overwint. Voetbal is oorlog en daarom ga ik zelf met veel plezier de verrichtingen van Uruguay volgen. Hoe geslepener uit het zicht van de scheidsrechter de tackles op de achillespezen, hoe beter. Daarom wordt het ook nooit wat met Nederland. Zie je Michael Reiziger als de scheidsrechter niet kijkt snel even zijn noppen in de knieholte van spits van de tegenpartij planten? Simeone en Cannavaro doen het zo. En daarom wordt ArgentiniŽ wel wereldkampioen en Nederland niet.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), May 31, 2002.

Italia 1- Argentinie 2 (volgens mij is een Argentinie - Frankrijk finale niet mogelijk, een halve finale wel).

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), May 31, 2002.

Kijk ik hoop natuurlijk Spanje, en ook al verwacht ik niks van die gasten, gisteren zag ik opeens een finale plaats voor me, waar ze dan verliezen tegen Argentinie/Frankrijk. Ik denk overigens dat het Frankrijk wordt dat voor het eerst sinds Brazilie 58/62 in de herhaling gaat. Gewoon veel te degelijk. Argentinie is groots maar ik vermoed ergens een zelf-destructie modus (misschien onzekerheid over het te kiezen spitsenduo? Keeper?). Italie schat ik toch ook erg hoog in: twee wereldkeepers, fantastische verdediging. Op het middenveld de sublieme tandem Tomassi/Totti, als ze slim zijn aangevuld met Fiore en Taccinardi (Italie kennende zal het wel zo domme werker worden als Zambrotta) en voorin Vieri en hopelijk Montella. Dat is best wel een leuk team. En ze hebben weer het mooiste shirt. Sowieso heb ik met die 4 landen vrede. Onder geen beding mag Brazilie, Engeland of Duitsland kampioen worden.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 31, 2002.

volgens mij is een Argentinie - Frankrijk finale niet mogelijk, een halve finale wel

Ah, niet opgelet. Wordt de finale dus eigenlijk maar een formaliteit. In een halve finale ligt de choke-factor altijd hoger en dus geef ik Frankrijk meer kans. Maar mijn hart blijft bij de Argentijnen. Sowieso schopt Simeone het voetje van Beckham weer aan gort op 7 juni.

Turkije, China, Kameroen en Costa Rica zijn mijn verrassingen in de knock-out stage.

-- Arien (saguamura@home.nl), May 31, 2002.Duitsland - Argentinie 1-2. Ik heb het schema niet bekeken, weet dus niet of dit mogelijk is.

Ik heb beloofd Kameroen te supporteren, want ken een Kameroenees die beweert tijdens EK'88 met zijn hele familie voor Nederland te zijn geweest. Dan mag je toch wel wat terug doen. Sowieso ben ik altijd (met alle sporten) voor de underdog (verklaart dit mijn voorliefde voor onbekende muziek?), Duitsland reken ik daar ook toe, want ik vind een winst voor onze Oosterburen een lekker cynische reactie op ons overdreven chauvinisme.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), May 31, 2002.


Finale: Nigeria - Zuid-Korea 4-2 (1-1)

Guus gaat bijna succes hebben, maar kan het niet waarmaken tegen Kanu en Finidi George.

Mooi dat Senegal van Frankrijk heeft gewonnen trouwens :-))

-- bas (bas@kindamuzik.net), May 31, 2002.


Ach, zie net dat Finidi niet mee doet. Jammer.

-- bas (bas@kindamuzik.net), May 31, 2002.

let op Slovenie!

:)

argentinie winnaar.

grote teleurstellingen: Spanje, Engeland, Frankrijk.

zo.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), June 01, 2002.


Ierland als wereldkampioen natuurlijk!!!! Let op mijn woorden!!!!

-- Hibernia (hibernia_augusta@hotmail.com), June 01, 2002.


hup hup BelgiŽ :-)

(argentiniŽ-nigeria lijkt me wel fijn, maar wat een pokke-uren)

-- Johan (johan@kindamuzik.net), June 01, 2002.


Sowieso schopt Simeone het voetje van Beckham weer aan gort op 7 juni.

Wat niet gezien wordt door de scheidsrechter, maar Beckhams revanche elleboogstoot wel.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 01, 2002.


Ondanks de tegenslag van de eerste wedstrijd blijf ik veel vertrouwen in Saudi Arabie houden, die komen erg goed terug!

Argentinie wereldkampioen. Al doet Engeland het toch wel erg goed ook momenteel. Ach ja, zolang Duitsland en Frankrijk het maar niet worden.

-- Norbert Pek (norbert@kindamuzik.net), June 02, 2002.


Wat niet gezien wordt door de scheidsrechter, maar Beckhams revanche elleboogstoot wel.

Dat is als 'ie opstaat...;-)>br>

-- Arien (saguamura@home.nl), June 02, 2002.


Paraguay heeft dezelfde vlag als Nederland, alleen met een wapentje in het midden. Maar waar Nederland speelt in foeilelijke oranje-zwarte hobbezakken van Nike, een merk dat altijd de vervelendste sporters vindt om te sponsoren en je in commercials mee dood te gooien en dat met een uitputtende promotie oefentoernee ongeveer evenveel nuttig werk heeft gedaan voor het Braziliaans elftal als de Kolonel voor Elvis, daar speelt Paraguay in elegante rood-wit gestreepte shirts en blauwe broeken van Europese snit van Adidas.
Niet dat ik heb een probleem heb met oranje, alhoewel ik republikein ben. Oranje kan een hele mooie kleur zijn. Maar het kan ook een hele lelijke kleur zijn als je de verkeerde tint kiest, helemaal als je hem dan ook nog combineert met zwart. Omdat de tenues van Nike blijkbaar ook alleen in XXL "urban" style leverbaar zijn, loopt het Nederlands elftal er altijd bij als een stel gangsta-rappers dat bezig is met een hippie revival.
En probeer maar eens een Ier of een Portugees voorbij te sprinten. Dat wordt een soort zaklopen in die veel te grote broeken en shirts.Geen wonder dat ze zich niet gekwalificeerd hebben.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 02, 2002.


finale:

denemarken - BraziliŽ 3-2 (0-2)

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), June 02, 2002.


Nou Spanje gaat het zeker niet worden, maar goed dat wist ik al. Argentinie zag er solide uit, met de ijsman Samuel die achterin elke aanvaller wegstaart. Moest ook wel lachen om Bati toen hij had gescoord even zo blik van "Heeeyyy, ik ben het weet je, Bati, ik scoor toch altijd."

Martijn heeft verder helemaal gelijk. Nike is geen voetbalmerk en heeft nooit laten blijken enig verstand van zaken te hebben. Domme Amerikanen moeten niet pretenderen verstand te hebben van een esthetica die de hunne niet is (typisch ook dat vooral loserclubs als Barca en PSV voor die nepzooi gaan). Adidas maakt de laatste tijd vrij mooie klassieke shirts (behalve voor AFC Patjepee) maar wat mij betreft is Kappa toch op het moment *het* shirtmerk, morgen vol spanning kijken wat ze nu weer voor de narcistische Romeintjes in elkaar hebben gedraaid. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 02, 2002.


Welke Afrikanen spelen ook alweer in van die mouwloze shirts? Erg cool. Die Senegalesen zagen er ook goed uit. Ik heb nog steeds moeite om een favoriet team te kiezen. Ik schakel eerder in voor individuele spelers, zoals Figo en Zidane. Frankrijk wordt trouwens geen kampioen, hun spelers zijn te oud. (Als er vroeger op mijn lagere-schoolplein werd gevochten, riepen de andere kinderen altijd "Hup wie d'r wint! Hup wie d'r wint!")

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 02, 2002.

...en dat opent weer een raampje op de niet-zo-mooie menselijke ziel. Ik heb trouwens *geen* moeite favorieten te kiezen, sterker nog: ik kan geen sportwedstrijd kijken zonder een favoriet te hebben gekozen. Het kan wel tijdens de wedstrijd veranderen (zoals bij paraguay- Zuidafrika, toen ik 'voor Paraguay' vertrok, maar uiteindelijk zuidafrika die goedkope penalty wel gunde).

Meestal ben ik trouwens voor de onderhond, wat mijn al jarenlange afkeer van Brazilie en Frankrijk een beetje verklaart. Dit toernooi hoop ik op Portugal of Spanje (maar denk gewoon Argentinie dus).

-- Lava (reconstruct@nme.com), June 03, 2002.


(Als er vroeger op mijn lagere-schoolplein werd gevochten, riepen de andere kinderen altijd "Hup wie d'r wint! Hup wie d'r wint!")

Die lui zijn later Ajax-fans geworden.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), June 03, 2002.


De rest is Calimero geworden. :)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 03, 2002.

Eigenlijk is het WK veel leuker zonder Nederland. Geen massahysterie, geen oranjerotzooi door de hele stad, geen banale WK song van Hans Kraay Jr., geen hubris, geen huichelachtig gesleutel aan de anders oh zo hoge morele normen als Nederland volkomen ten onrechte wint (zie TsjechiŽ - Nederland van het vorige EK of de rode kaart bij Nederland - ArgentiniŽ van het vorige WK), geen tenenkrommende interviews met de De Boertjes, geen Patje Kluivert.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 04, 2002.

Ja ik vind het ook wel erg rustig zo, maar ja de WK's van 1982 en 1986 waren ook prima te pruimen zonder de Oranje-koorts.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 04, 2002.

de WK's van 1982 en 1986 waren ook prima te pruimen zonder de Oranje-koorts.
Precies. 82 weet ik niks van, maar 86 was veel beter dan 90 en 94. Olsen, Butragueno, Hugo Sanchez, Platini, Lineker en natuurlijk Maradonna en de hand van God. 94 was ik in ItaliŽ en zelfs de Italianen zelf vonden hun eigen voetbal niet om aan te zien en waren stomverbaasd dat ze de finale haalden.
Vandaag is ook bewezen dat Guus Hiddink nooit weg had moeten gaan. Nederland had onder Van Gaal met Hasselbaink als linksbuiten en Reiziger als centrumverdediger gewoon verloren van Polen.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), June 04, 2002.

De rest is Calimero geworden.

Of boer. :-)

-- gieteling (neben10@hotmail.com), June 05, 2002.


ik ben (nog) een buitenlander maar ik vind het nog steeds triest dat oranje niet aanwezig is. het is gedeeltelijk dankzij oranje in 74 en 78 dat ik een voetbal fan ben geworden. nederland kan soms het mooiste voetbal van europa spelen. ik mis de mooie oranje shirts, de fabelachtige balbeheersing, de eeuwige trots, het spugen.....

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), June 07, 2002.

Ja van het Engelse boerenkool voetbal moet je het inderdaad niet hebben. :) Ach Oranje wat kan ik zeggen? De teams van 74 en 78 waren uniek op een manier die alleen hele grote teams (Brazilie 70, Real Madrid 56-60) hebben dus niet alleen voetbaltechnisch maar ook uiterlijk, je kan haast zeggen als een filosofie of levenstijl. En dat hebben ze nooit weten te herhalen, dat elftal van 88 was leuk maar het had niet die extra dimensie. Ik vraag me af of Nederland er niet gewoon in de eerste ronde eruit was geknikkerd op dit WK.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 07, 2002.

Ik heb beloofd Kameroen te supporteren

Tja.. daar sta ik dan. Dan maar Senegal ofzo. Of gewoon Duitsland. Dat geeft wel zo'n veilig gevoel.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmial.com), June 11, 2002.


Frankrijk en Argentinie er ook uit. Ik wil mijn inleg terug. De WK is afgelopen. Het wordt Duitsland.

-- Arien (saguamura@home.nl), June 12, 2002.

Als Nederland had meegedaan waren ze er in de eerste ronde ook uitgevlogen. Dan had Saudi-Arabie ook nog een kansje gehad :)

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmial.com), June 12, 2002.

Ik had toch ArgentiniŽ getipt als wereldkampioen. Nou denk ik dat BraziliŽ het gaat worden. Erg eng dat die Duitsers zo'n sterke ploeg hebben. Belangrijkste van dit WK was dat de Fransen en de Duitsers niet gingen winnen en daarvan is al 1 afgevallen.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 12, 2002.

Erg eng dat die Duitsers zo'n sterke ploeg hebben

waarom is dat altijd eng? Hebben we nog steeds en masse een oorlogstrauma? Dan zou het juist fijn moeten zijn als de Duitsers zich op het voetbal concentreren.

Hup Duitsland!

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), June 12, 2002.


waarom is dat altijd eng?

In dit geval die ellendige Jancker en natuurlijk Bierhoff. Die gun ik het niet. En dat hanekamventje met de kleuren van de Duitse vlag. Ik wil die mensen niet met de wereldbeker in de handen zien (net als ik het vreselijk vond om Machlas met de kampioensschaal in de handen te zien juichen.)

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), June 12, 2002.


net als ik het vreselijk vond om Machlas met de kampioensschaal in de handen te zien juichen

dat vond ik nou wel lachen. :)

Ach, de Duitsers, ik heb veel onsympathiekere Duitse elftallen gezien, alleen Kahn en Lothar Jr. aka Jeremies krijg ik nog een beetje de kriegels van. De rest is toch eigenlijk superbraaf. Bovendien dat tweede doelpunt tegen Kameroen was best wel fijn, beetje old-skool rustig jaren '70 tempo de bal rondspelen en dan voorzetje-goal.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 12, 2002.


Ik wil die mensen niet met de wereldbeker in de handen zien (net als ik het vreselijk vond om Machlas met de kampioensschaal in de handen te zien juichen.)

Ach, om de een of andere reden ben ik toch altijd voor Nederland als die moeten spelen. Terwijl het idee van Frank de Boer met een kampioensschaal in handen nu ook niet zo plezierig is. Oké, FdB zonder kampioensschaal is dat ook niet... :)

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), June 12, 2002.


Duitsland heeft weer zo'n typische superspits met Klose. Vind ze wel een stuk sympathieker dan voorheen, wellicht omdat er een hoop spelers van Leverkusen in de basis staan.

Shit, ligt Costa Rica, mijn andere favoriete team, er ook uit...

-- Arien (saguamura@home.nl), June 13, 2002.


Verdient Oranje ondertussen niet enige vorm van rehabilitatie? Nederland is namelijk wel weer Gidsland geweest als het gaat om de- roemloze-uitschakeling-van-grote-voetballanden! :-)

-- gieteling (neben10@hotmail.com), June 14, 2002.

hahahaha...goeie.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 14, 2002.

Verder is dit natuurlijk het WK van de hanekammen. Zou ook Jaap Stam bijvoorbeeld uitstekend staan, vermoed ik. En Edgar Davids.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), June 15, 2002.

Norbert had het als enige goed, maar dan wel pas in tweede instantie (toen FRankrijk, Argentinie, Nigeria e.d.) er al uit lagen. Ik had dan weer de nummer twee goed.

-- Martijn @ Think Small (thinksmallzine@hotmail.com), June 30, 2002.

Moderation questions? read the FAQ