Sonic Youth is de allerbeste gitaarband ooit.

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

en daarom ben ik op zoek naar kaartjes voor 27 juni in Paradiso. 4 wil ik r. minder is ook goed. frank

-- Frank Kloos (franxtoo@yahoo.com), May 29, 2002

Answers

Ik heb er nul. Dat is ook minder dan vier.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), May 29, 2002.

Nul. Oh, ja, haha! Ik vat 'm.

-- Frank (franxtoo@yahoo.com), May 29, 2002.

Maar goed: on topic nu.

Ik weet het niet. Sonic Youth was de beste gitaarband misschien, nu zijn ze vooral een groepje verwaande kunstenaars dat hun publiek het liefst pest of doodverveelt. Toch?

Ze moesten zich eens als hun leeftijd gaan gedragen, d.w.z. met een Greatest Hits-toernee zichzelf 'verlagen'. Dan ging ik wel! Maar goed, dan was er dus weer 1 kaartje minder voor jou.

-- Lava (reconstruct@nme.com), May 29, 2002.


Als ze een Greatest Hits tour zouden doen, kunnen ze Europa wel in een dagje doen denk ik. Hebben ze eigenlijk wel "hits"? Als je oude nummers bedoelt, dan zullen ze je niet teleurstellen denk ik.

Het klinkt alsof je ze wat elitair vind. Vind ik ook, en daar is niks mis mee he.

-- Frank (franxtoo@yahoo.com), May 29, 2002.


Maar goed: on topic nu.

Vooruit.. ik vind het alleen wat flauw om een zoektocht naar kaartjes te vermommen als een discussie. Post dan in nl.muziek!

Anyway, Sonic Youth is enorm belangrijk voor de alternatieve gitaarscene, belangrijker dan welke andere band uit hun tijd ook denk ik. Ze zijn ook enorm belangrijk geweest voor mijn muzikale ontwikkeling. Een plaat als Sister behoort mijns inziens tot de beste 20 albums ooit gemaakt. Ze voldoen bovendien aan bijna alle objectieve criteria om "de allerbeste gitaarband ooit" genoemd te worden: invloedrijk, altijd op zoek naar nieuwe geluid, afwisselende albums, altijd geinteresseerd in nieuwe bands, geen ster-allures. Alleen ze voldoen niet aan de ene subjectieve criterium. Ik ken namelijk een boel bands wier platen ik liever uit de kast haal tegenwoordig.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), May 29, 2002.Nou hehe, 1 van jullie(!) redacteuren raadde mij aan dit zo aan te pakken! Ik zal geen namen noemen. Oen die ik ben, doe ik dat gewoon. Bedankt he Theo.

ps Jullie begrijpt in elk geval waarom ik er zo graag heen wil, ondanks ze al menig maal gezien te hebben. Mijn excuses voor het misbruik van het forum.

-- Frank (franxtoo@yahoo.com), May 29, 2002.


Kloppen allemaal, die criteria. Mijn probleem is alleen dat ik de band geen goede liedjes vindt kunnen schrijven. Van de ultieme noise- orkaan op Sonic Death tot aan Bad Moon Rising heb ik geen klachten. Vanaf Evol begonnen de songwritertalenten zich te ontpoppen, en de platen me steeds minder te boeien. Maar Sonic Youth is een band in ontwikkeling, nog steeds: en da's heel erg oké.

Soms raak je elkaar kwijt, soms vindt je elkaar weer terug. Time will tell....

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 29, 2002.

Nou hehe, 1 van jullie(!) redacteuren raadde mij aan dit zo aan te pakken! Ik zal geen namen noemen.

Oké ik had me er ook gewoon niet mee moeten bemoeien, want ik behoor zelf ook niet tot de Subjectivisten. Sorry. Maar: via nl.muziek bereik je wel een groter publiek denk ik. En er is geloof ik ook alt.music.sonic-youth

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmial.com), May 29, 2002.


Sonic Youth was de dEUS van NY. heheh Ooit "This band could be your life" (?) gelezen? Alhoewel ik er geen probleem mee had, zei een vriend dat ze overkwamen als gatlikkers.

-- cuba libre (cubalibre666@hotmail.com), May 29, 2002.

Oen die ik ben, doe ik dat gewoon. Bedankt he Theo.

Geef je een vriend een advies, krijg je toch weer de bal toegespeeld. thnx franx. even eerlijk: een discussie over Sonic Youth zag ik wel zitten. en wel om de reden die al genoemd is. Sonic Youth WAS ontzettend belangrijk voor de gitaar underground. maar ik vraag me af of ze na Go! nog een goede plaat gemaakt hebben.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 29, 2002.


Was belangrijk zeg je. Er is naar mijn weten nog geen alternatief opgestaan wat net zo belangrijk isals de invloed van SY op hedendaagse avantgarde gitaarmuziek, daarmeezijn ze nog steeds de meest invloedrijke gitaarband.

-- Frank (franxtoo@yahoo.com), May 30, 2002.

maar ik vraag me af of ze na Goo! nog een goede plaat gemaakt hebben.

nou ik vond Thousand Leaves best wel te pruimen. Niet zo goed als Daydream Nation maar ja de meeste platen zijn niet zo goed als Daydream Nation ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 30, 2002.


Ahem! Of ze na Goo nog een goede plaat gemaakt hebben? Wat dacht u van het absolute SY-meesterwerk geheten 'Dirty', precies 2 jaar na Goo???

Dat SY hiermee niet meer 'vernieuwend' bezig was, zijn grote invloed op de gitaarunderground kwijt was, en alleen maar op het Nirvana- succes, de grungehype en de Butch Vig-hype meesurfte, bedoelt u?

Dat is toch geen reden om de superieure klasse van 'Dirty' te ontkennen? De beste SY-songs-collectie by far, en een sublieme fuck you aan iedereen die dacht dat SY en hogere production values niet samen zouden gaan. Sterker nog: SY had nog nooit zo krachtig gekklonken, en zou dat naderhand ook nooit meer doen.

-- Lava (reconstruct@nme.com), May 30, 2002.


maar ja de meeste platen zijn niet zo goed als Daydream Nation ;)
Zelfs niet DayDream Nation.

-- cuba libre (cubalibre666@hotmail.com), May 30, 2002.

Dirty is hun beste, absoluut. Daydream Nation, Sister, Evol, Jetset, en laatst een nieuw MP3tje gehoord, en die vond ik erg mooi. Een compact noisedingetje wat zo op Dirty had kunnen staan.

-- martinus (martin@cheech-wizard.com), May 30, 2002.


Constateer dat ik Sister, Daydream Nation & ...

Experimental Jet, Trash & no Star nog het meeste terug opzet na ze uit het oog verloren te zijn na a thousand leaves & de eerste 4 outings op SYR. Allerbest? Geen idee! Weet wel dat een paar van hun optredens in het verleden nog steeds bij mijn beste gitaar-concerten ever staan geboekmerkt.
Heb natuurlijk nooit Velvet Underground live gezien (oops, used the forbidden words...)

-- johan (johan@kindamuzik.net), May 30, 2002.


Alleen ze voldoen niet aan de ene subjectieve criterium. Ik ken namelijk een boel bands wier platen ik liever uit de kast haal tegenwoordig.

Hieraan kan ik toevoegen dat ik momenteel ook liever andere platen uit de kast haal. Maar SY is wel een van de weinige bands waarvan ik de platen toch met enige regelmaat wel uit de kast haal. Daarmee komen ze erg hoog in mijn subjectieve lijstje van beste band aller tijden. Een lijstje dat ik nooit fysiek zal maken trouwens. Ook Velvet Underground zou hoog scoren btw.

-- Zebra (zebra_log@hotmail.com), June 04, 2002.


Murray Street trouwens vandaag voor het eerst beluisterd. Mwaah, het maakt weinig indruk op me hoor. Beetje op herhaling met de Thousand Leaves sound.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), June 04, 2002.

"Murray Street trouwens vandaag voor het eerst beluisterd. Mwaah, het maakt weinig indruk op me hoor. Beetje op herhaling met de Thousand Leaves sound."

Mmm, ik ken 1000 Leaves niet echt goed moet ik toegeven, maar Murray Street vind ik wel echt fantastisch. Gaat meer voort op Washing Machine en dat is ook een heerlijk album (waarom nog niet genoemd in deze discussie?). Mijn all time SY favoriet blijft toch wel Dirty.

Groet, Maarten

-- Maarten (maarten@thinksmall.nl), June 04, 2002.


Gaat meer voort op Washing Machine en dat is ook een heerlijk album (waarom nog niet genoemd in deze discussie?).

Ik vind Washing Machine ook wel goed, maar soms een tikkie langdradig. Overigens vind ik Dirty nou ook niet bepaald de ultieme SY plaat. Staan toch een paar nummertjes op die nou niet echt bijzonder zijn. Zelf vind ik Daydream Nation en Goo het beste, afhankelijk van mijn bui. Ik moet wel zeggen dat ik alles van voor Sister nog moet leren kennen.

-- Herman (herman_usenet@yahoo.co.uk), June 06, 2002.


Moderation questions? read the FAQ