Wat te draaien als de muziek zoals je die kende opeens niet meer blijkt te zijn...

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Oftewel, bij wie is er bij een inbraak weleens muziek gejat? Heeft het merken van cd's en naderhand tweedehands winkels aflopen zin? En laat de dief lp's liever staan? Huil hier (nogmaals) uit...

-- gieteling (neben10@hotmail.com), May 27, 2002

Answers

Zeg, scheidt eens uit!
Afkloppen: er is nog nooit bij me ingebroken, maar na brand (dan is alles(!) weg), is inbraak wel mijn grootste angst (dan is een deel weg). Dus zijn de meest belangrijke (= zeldzame) uitgaven verstopt door het huis, staat iedere titel bij mijn verzekeraar genoteerd, en heb ik digitale lijsten printklaar, om direct na een inbraak te verspreiden onder de tweedehands-cd-zaken in het land.
Maar of dat ook echt wat oplevert, tzt?
Wie haalt me uit de droom?
Of bevestigd dat ik het goed doe...?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 27, 2002.

Er werd een keer bij me ingebroken. Stereo weg, onder andere. Ook 3 (redelijk vervangbare) CD's. Heb 3 maanden lang van TMF moeten leven en dat, beste mensen was geen pretje. Toch had ik ontzettende mazzel. Ik bewaarde mijn CD's toen in van die Case-Logic boeken (doe ik nog steeds, vreemd genoeg). De inbreker had net zo goed in 1 ruk tweederde van mijn cd's mee kunnen nemen.

-- Arien (saguamura@home.nl), May 27, 2002.

Zo Roger je bent inderdaad goed voorbereid. :) Ik denk dat ik wel wat dingen zou missen, maar ik denk ook dat ik maar een heel klein gedeelte echt weer opnieuw zou kopen, of misschien zou het meer een lange termijn project worden.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 28, 2002.

Bij mij ook nog nooit ingebroken. Gelukkig. Heb sinds kort wel een computer, dat is wel een mooie afleiding denk ik.

staat iedere titel bij mijn verzekeraar genoteerd

Kan dat serieus? Moet je dan niet iedere keer als je er iets niets bij koopt dat weer doorgeven? Ik heb bij de verzekeraar wel aangegeven dat ik veel CD's heb en ook een up-to-date lijst op internet staan. Het lijkt me vooral klote omdat je dan toch bij alles wat je had gaat bedenken: zou ik dat nu nog eens kopen. Ik heb overigens weinig echt zeldzame dingen in de zin dat ze nu veel waard zijn. Maar wel een boel dingen die gewoon niet of nauwelijks meer te verkrijgen zijn.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), May 28, 2002.


Je kunt je verzameling voor een x-bedrag verzekeren, en dat bedrag dan om de zoveel tijd met het uitbreiden van je collectie verhogen; en een geupdate lijst naar je verzekeringsagent sturen, die die bij diefstal weer aan de politie kan geven.
Als je zoals ik in de grote stad woont, betaal je je ook blauw, maar ja...
Inderdaad is het maar de vraag wat je van je collectie opnieuw wilt aanschaffen. Als journalist krijg ik toch veel cd's binnen die ik het moeite van het houden waard vind, maar die ik zelf nooit gekocht zou hebben. Anderzijds, Ik ben een verzamelaar, en zal bij eventueel herkopen uiteindelijk wel weer een heel eind komen denk ik.
Bovendien geniet je als journalist het privilege dat je rechtstreeks bij de labels en distributeurs kunt kopen, natuurlijk, hetgeen flink in duiten scheelt. :-)

Wat zeldzame cd's betreft, ja, daarvan zijn die, die officieel zeldzaam verklaard zijn in de regel juist heel goed verkrijgbaar. Op ieder gegeven moment kun je ze op eBay vinden, bijvoorbeeld. Voor fikse bedragen weliswaar, maar toch. Nee, het zijn juist die persoonlijke favorieten waar het merendeel der bevolking geen brood van lust, en daarom dus geen cent waard zijn. Als je ze ziet, kosten ze je nog geen euro: alleen, je ziet ze nergens.

Vergis je trouwens niet in hoeveel volstrekt voor de hand liggende titels er al jaren niet meer leverbaar zijn hoor. Soms geef ik wel eens argeloos een cd weg, en blijkt de volgende dag bij het opnieuw willen kopen een fikse zoektocht te wachten naar het allerlaatste exemplaar.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 28, 2002.


Moderation questions? read the FAQ