drum rhythm overbodig

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

de elfe editie van drum rhythm maakt n ding duidelijk: het festival heeft zichzelf overbodig gemaakt. waar het drum rhythm toch enkele jaren geleden de verdiende naam kreeg toebedeeld van toonaangevend festival dat de underground effectief verkent, daar is het nu verworden tot het toppunt van dufheid. even saai als het Java Eiland waar het voor de tweede achtereenvolgende maal resideerde.

wat vinden jullie? een al te boute stelling? of een kern van waarheid?

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 27, 2002

Answers

Ik denk dat alles waar publiek op afkomt, en dat dan een leuke avond heeft, niet overbodig kan worden beschouwd. Hoe tevreden de gemiddelde bezoeker van Drum Rhytm is weet ik niet, maar wellicht dat de devotie nog gaat blijken uit de reacties op het mogelijk verdwijnen van het festival.

Ik denk dat de kwestie hier moet zijn: waar blijven de toonaangevende, progressieve & nieuwe festivals om de vergane visie van Lowlands en Drum Rhythm over te nemen?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 27, 2002.

Is zo'n festival wel haalbaar hier in NL?

-- Arien (saguamura@home.nl), May 27, 2002.

Wat dacht u van 05 Days Off? Al is vijf achtereenvolgende Melkweg-avonden niet meteen mijn idee van een "festival". Misschien met zijn allen kamperen op het Leidseplein?

-- JoB (jobwit@vpro.nl), May 27, 2002.

Met nu al Laurent Garnier, Johannes Heil, Roni Size, Plaid, Miss Kittin & The Hacker.
Job, tentje in het Leidse Bosje dan maar? ;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 27, 2002.

tja. five days doet wat drum rhythm deed. drum rhythm heeft inmiddels haar nieuwe doelgroep. prima dus.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 27, 2002.


Why stick to five guys? Kom gewoon naar Gent Arin deed er vorig jaar tien en overleefde het :-)

-- Johan (johan@kindamuzik.net), May 27, 2002.

Neuh, mocht er maar 3 dagen vertoeven. Had langer willen blijven...Gent is hemels.

-- Arien (saguamura@home.nl), May 27, 2002.

Met nu al Laurent Garnier, Johannes Heil, Roni Size, Plaid, Miss Kittin & The Hacker.

Zo spannend is dat nou ook weer niet. Dikke kans dat er 2 van de 5 ook op Lowlands staan (Garnier & Size?)

Al is vijf achtereenvolgende Melkweg-avonden niet meteen mijn idee van een "festival".

Ligt het aan mij of is de Melkweg de laatste tijd so wie so sterk aan het programmeren? Ook veel gratis concerten voor jaarleden.

Ik denk dat de kwestie hier moet zijn: waar blijven de toonaangevende, progressieve & nieuwe festivals om de vergane visie van Lowlands en Drum Rhythm over te nemen?

Ik denk dat je ze beide nog niet helemaal moet opgeven (qua programmering dan, die hoge prijzen gaan nooit meer weg.) Lowlands lijkt dit jaar al wat spannender dan vorig jaar te worden.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), May 28, 2002.


Ja 5 Days Off is wel een leuk nieuw initiatief en eigenlijk wel goed dat het in De Melkweg is en niet op zo'n festival terrein met altijd diezelfde tenten.

Trouwens over DR: als ik zo de kranten moest geloven hadden er maar twee artiesten opgetreden Macy Gray en Wycleff, allemaal weer ver beneden de maat.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 28, 2002.


Nou als ik nu het programma van 5 Days Off zie denk ik toch wel van: vrij sterk gedaan jongens en meisjes. Niet compleet revolutionair maar toch zo tussen je Millsjes en Garniertjes zitten mindere goden als Heiko Laux, Gene Farris en Vitalic. Alleen weer die Roni Size en Krust, wel erg voorspelbaar. Zet die Doc Scott daar nou gewoon een keer neer.

Hoop alleen dat de inbreng van MTV beperkt blijft en dat je niet steeds tussen zo'n set een MTV-kutje krijgt die met zijn of haar narcisistische harses zo'n dom verhaaltje gaat opzeggen. Heb ik toch zo tyfus hekel aan.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 30, 2002.Moderation questions? read the FAQ