Pinkpop maar weer

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Wat mij opvalt aan Pinkpop in vergelijking met het ongeveer tegelijk platsvindende Drum Rhythm en Cannes filmfestival: er lijkt helemaal geen doel achter te zitten.
Veel commerciŽler en groter dan het festival van Cannes bestaat niet, maar er is wel een duidelijk artistiek uitgangspunt, zelfs met een competitie. Ook bij Drum Rhythm wordt er geprogrammeerd binnen een bepaald artistiek kader, al speelt ook hier commercie een grote rol. Bij een aantal grote zomerfestivals lijkt dat idee volkomen weggevallen, wat leidt tot een gladde hutspot van allerlei bands die als enige overeenkomst hebben dat ze niet te controversieel zijn. Bij Pinkpop mag het publiek zelfs meebeslissen, terwijl democratie toch echt de doodsteek is voor artistieke visie.
Kortom: is het niet tijd voor Pinkpop en een aantal andere festivals om terug te gaan naar de tekentafel en te kijken wat ze eigenlijk willen? Het gaat blijkbaar toch niet alleen maar om het geld, want ik zie Celine Dion , Britney Spears of Destiny's Child nog niet zo snel op Pinkpop staan.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), May 26, 2002

Answers

Het gaat blijkbaar toch niet alleen maar om het geld, want ik zie Celine Dion , Britney Spears of Destiny's Child nog niet zo snel op Pinkpop staan.

Jawel, want de uitgaven per (huidige) Pinkpopbezoeker liggen vast hoger dan die van toekomstige bezoekers die voor CD/BP/DC komen.

Ennuh...wordt het niet eens tijd om over de programmering van Rock Werchter te beginnen?

-- gieteling (neben10@hotmail.com), May 26, 2002.


Ik heb het idee dat het bij Pinkpop meer dan bij andere festivals draait om wat er komt of het wel/niet uitverkoopt. Veel mensen gaan "gewoon elk jaar naar Lowlands", terwijl men bij Pinkpop het altijd af laat hangen van de programmering. Pinkpop heeft volgens mij ook helemaal niet de pretentie om artistiek voorop te lopen.

-- Martijn Grooten (thinksmallzine@hotmail.com), May 27, 2002.

Ennuh...wordt het niet eens tijd om over de programmering van Rock Werchter te beginnen?

Wie is bijvoorbeeld Yann Tiersen?

-- gieteling (neben10@hotmail.com), May 27, 2002.


Moderation questions? read the FAQ