Uw favoriete 3|12 Pinkpop-recensie

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Het schrijven van instant-recensies, een vak apart?

Op 1: Rammstein. Met humor, bijna net zo plat en genadeloos als de band zelf.

2: Lenny Kravitz en Muse. Sander schrijft ze met elk festival mooier (en Subjectivistischer, dare I say?;-)

-- Arien (saguamura@home.nl), May 20, 2002

Answers

Dit vind ik nu al een klassieker (uit de Rammstein recensie):

Songs met de structuur van een menhir en de charme van neukende dinosaurussen.

Verder is het allemaal wel een beetje braafjes, misschien in de geest van de optredende bands? Je Starsailors, Muses, Lenny's zijn toch dankbare slachtoffers voor de giftige pen, maar ja de dictatuur van het entertainment schijnt te heersen. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 21, 2002.


De Rammstein-recensie is leuk omdat hij lekker provocerend is, maar toch maakt Walhof niet helemaal duidelijk wat hij nou werkelijk vindt in dit geval. Dat is met zo'n recensie toch op z'n minst interessant.

De Live-recensie maakte ook veel los. Ik moet bekennen dat ik er niets van heb gezien maar kan me alles bij de recensie voorstellen.

Hoogtepunten van wat ik op TV zag / radio hoorde: Muse (wederom voortreffelijk optreden, tot het uiterste, overal felle effecten overheen en veel nummers van het meesterwerk Origin of Symmetry). Macy Gray (verbaasde me dat ik het zo leuk vond, het klonk gewoon erg goed en week ook flink af van de rest van het programma). Zal deze keer maar geen Daryll-Ann noemen, wat ik nou toch nog heb gedaan ;-)

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), May 21, 2002.


ik durf het wel te zeggen. op tv was daryll-ann het beste.. verder eigenlijk weinig bijzonders. vond arid wel leuk eigenlijk.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), May 21, 2002.

overigens.. in tegenstelling wat de heer de Wit - die ik trouwens op tv bij Morgan Heritage spotte - ons wilde doen geloven, vond ik Brainpower waardeloos. waarom gaan rappers toch altijd zo schreeuwen als ze live spelen.

Beef is inderdaad wel muziek voor feesten en partijen, maar dan zijn het gelukkig wel erg gezellige feesten. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@Hotmail.com), May 21, 2002.


G.J. Walhof in zijn recensie: Is het trouwens al iemand opgevallen dat Rammstein niet alleen teert op de erfenis van Kiss (show) maar vooral die van Laibach (muziek, uit Ljubuljana, wie kent ze nog)?

Dat Rammstein een commerciele versie van Laibach is dat was toch al eerder gesignaleerd? Walhof slaat in ieder geval de spijker hard op zijn kop in zijn hilarische recensie. Sommige video's van Rammstein tonen trouwens verdacht veel overeenkomsten met het imago (op foto's en clips) van Kowalski (landgenoten) en Test Department.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), May 21, 2002.Over de braafheid van de meeste recensies. Het was soms (niet altijd!) inderdaad erg mild (Gerard's recensie van Def P. en de Beatbusters komt nu bij me op). Maar je moet het wel een beetje relativeren, het gaat hier om Pinkpop, weetjewel.

Wat ik uit eigen ervaring weet is dat er voor wat recensies betreft je volkomen vrij bent om te schrijven wat je wil. Ik ga ervan uit dat het altijd zo zal zijn, maar omdat de rol van 3v12 in de festivalcoverage alweer een stuk prominenter is geworden zijn volgens mij misschien (en let op het woord 'misschien': ik speculeer hier!) bepaalde afwegingen gemaakt. Niet te kritisch of vanuit de hoogte want daar heeft de gemiddelde pinkpop(-site) bezoeker sowieso geen boodschap aan. Daarbij komt dat je in zo'n situatie met de nodige verantwoordelijkheid als MEDIAPARTNER ook een bepaalde voorzichtigheid ontwikkelt in de zin van "don't shit where you eat" (vandaar ook dat men voorzichtig is met kwesties backstage en incidenten op het veld, al moet gezegd worden dat die over het algemeen ook niet echt relevant zijn). Je kan dus niet te principieel zijn. Feit blijft dat de Pinkpop-site van groot belang is voor 3v12 want het trekt een groot publiek naar hun site en het profileert hun als een valide onderdeel van de publieke omroep. Dus ja, water bij de wijn zo af en toe, maar wat ze ervoor terugkrijgen is dat wel waard.

-- Arien (saguamura@home.nl), May 21, 2002.


Ik heb niet geschreven dat het Brainpower-gastrol bij Beef zo geweldig was. Ik heb het wel vermeld als pluspunt in het optreden van de m.i. waardeloze "feest"-band (ik werd er niet vrolijk van) Beef.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), May 22, 2002.

Moderation questions? read the FAQ