Lijstjes week 20

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Soort van jubileum;-)
Vido, hoe is die Pop-Off Tuesday?
Norbert, is dat de NIEUWE Looper?
Theo, hoe is die nieuwe Primal Scream?

Eminem: het even geduurd, maar het kwartje is nu ook hier gevallen. Lekkere plaat.

-- Arien (saguamura@home.nl), May 17, 2002

Answers

Vido, goed om Howard Hello bij je te zien opduiken.
(Ik bedenk me net, daar moest ik nog een recensie over schrijven voor Kindamuzik. Wordt aan gewerkt, Bas:-)
Evenals aan de plaat van Drekka. Is dat ook niet wat voor jou, Vido?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 17, 2002.

de nieuwe primal scream? tja. ik heb hem niet gehoord. omar heeft 'm wel al in zijn bezit. the bloody bastard. de tracks die ik heb zijn live opgenomen of van een brits radioprogramma. klinken erg gaaf. meer in de lijn van de vorige plaat alleen nog net iets rauwer, punkier. maar dat kan ook komen doordat het liveopnamen betreft. in ieder geval zal de plaat weer een mix worden van gitaar en elektronica.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 17, 2002.

Pop-Off Tuesday: het Japanse duo is minder dromerig dan voorheen. De single klinkt meer freaky en onvoorspelbaar. Vooral op de korte A-kant gaat de elektronica alle kanten op terwijl de zangeres/gitariste rustig en onverstoorbaar doorzingt.

Drekka - naam doet wel een belletje rinkelen. Kun je alvast een tip van de sluier oplichten, Roger?

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), May 17, 2002.


Ja de nieuw Scream klinkt rauw, beetje productie techniek a la Hammet (toch?) ten tijde van Joy Division. Die single vind ik dus rete-strak net als het nummer Sick City. Kevin Shields speelt ook weer een lekker stukje gitaar mee en dat is altijd fijn. Autobahn 66 is meer in de stijl van Neu! maar ik ben er nog niet over uit of dat nou echt geslaagd is, moet nog een beetje bezinken. Oh ja er komt ook een duet met Kate Moss op de plaat, maar die heb ik dus nog niet gehoord. Denk dat het eindresultaat niet zo overweldigend zal zijn als EXTRMNTR maar geen tegenvaller dat is zeker.

Die single van Eminem is idd wel vrij goed.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 17, 2002.


Hannett, als in de ruim tien jaar geleden Martin Hannett. Hammet is van Metallica, als ik mij niet vergis...

-- JoB (jobwit@vpro.nl), May 17, 2002.


Drekka - Take Care To Fall, een ongelooflijke zolderkamer neuzel- elektronica plaatje op BlueSanct Records, via Konkurrent.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 17, 2002.

...ruim tien jaar geleden overleden Martin Hannett...

-- JoB (jobwit@vpro.nl), May 17, 2002.

En die Primal Scream wordt (net als de vorige) waarschijnlijk weer één van de twee à drie rockplaten per jaar die hoog scoren bij ondergetekende. OOH BABY! Om mijn favoriete nummer te citeren.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), May 17, 2002.

De populariteit van 'Original Pirate Material' verbaasde mij. Niet dat ik het niet sterk vind, maar het is zo ontzettend Brits, en 'too much brandy' zet mij aan het denken over al die vervelende asociale landgenoten van mij die de Walletjes verpesten, toch?

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), May 17, 2002.

Waarschijnlijk mijn traditionele "enige rockplaat die me dit jaar wat doet" ja. Nog wel even de volledige versie afwachten. Hannett ja, daar doet het me erg aan denken. Ze mogen dit jaar trouwens wel weer naar Amsterdam komen, erg vermakelijke concerten zijn dat. Vermakelijke band punt, met die rare zucht tot auto-mythologisering en plaatsing in historisch perspectief.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 17, 2002.


'too much brandy' zet mij aan het denken over al die vervelende asociale landgenoten van mij die de Walletjes verpesten, toch?

Ja ha precies! En dan zeggen "Amsterdam isn't a nice place off your face." Nee natuurlijk omdat je als dronken Engelse aso natuurlijk binnen de korste keren ruzie hebt. :)

Maar OPM gaat toch best wel over universele thema's dus ik snap wel dat het zo popi is, bovendien is een hele batterij nieuwe Engelse termen wel weer eens verfrissend als tegenwicht voor die Amerikaanse bitches & ho zooi, daar is de nieuwigheid toch wel een beetje van af.

Maar Stevo hoe kijk jij als Engelsman nou tegen The Streets aan?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 17, 2002.


Gemengde gevoelens Omar. Beetje blij dat zo een ontzettende Britse CD niet vol van flauwe Beatles nostalgie isfor a change. Het is Mike Skinner gelukt is om een echt herkenbaar beeld van het leven in jong, stedelijk Engeland te geven: weekend geweld, obsessie met drugs, armoede, donkere humeur, slecht afhaalmaaltijden, regen, verlopen pubs, english breakfasts, slecht ‘lager’ bier, voetbal enzovoort.

Het herinnert mij waarom precies ik het niet erg vond Engeland te verlaten... landverrader dat ik ben.

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), May 17, 2002.


Primal Scream is oke. Maar zeker niet zo waanzinnig goed. Zeker die nieuwe. Een beetje middelmatig. El-P's Fantastic Damage daarentegen is waanzinnig. Een uitzondering op de mp3 regel: een van de weinige keren dat ik de plaat na het downloaden kocht.

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), May 17, 2002.

The streets vind ik geweldig, maar waarom is het zo typisch Brits? volgens mij alleen maar door het accent.

-- erik (erikstronks@hotmail.com), May 19, 2002.

Nu Erik, meer dan alleen het accent zou ik zeggen (een raar mengsel van Londens en Birminghams trouwens). Het jargon is natuurlijk erg Brits “Birds not Bitches’ ‘Geezers’ ‘pissed’ enzo maar het heeft voornamelijk de sfeer van de vochtige, depressieve Britse ‘inner- city’ achterstandswijken. Het heeft de geur van Benson + Hedges cigaretten, versleten pubs, all-night-garages en ‘the lazy fog over the Bullring’ (lelijk beton winkelcentrum in Birmingham)

De muziek is ook een zeer Britse mix van Garage, Ska (erg populair in de Brite Midlands – Specials, The Beat enzo) met een vleugje Ian Dury, and Tricky-achtige rap. (‘Its too late’ is eigenlijk ‘unfinished sympathy’ herschrijven)

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), May 19, 2002.Moderation questions? read the FAQ