De ultieme test: een blik in de ziel van elke Subjectivist

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

http://www.hanayuuki.net/~harborkiss/QuizPixies.html

Welk Pixies nummer ben jij?

Ik ben 'Where's my mind?' en dat doet me goed. :)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 13, 2002

Answers

godver... ik ben ook al 'Where's my mind?' ook na drie keer proberen... lijkt de verkiezingswijzer wel.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 13, 2002.

Heheh de verkiezingwijzer, ik heb die aan heel veel mensen doorgespeeld en maar 1 iemand die niet het advies kreeg om voor SP te stemmen. Echt die partij doet iets verkeerd want die hoort mega te zijn. :)

Met wat gesleutel aan wat antwoorden die beide kanten op konden had ik ook 'La La I Love You' kunnen zijn, maar dat is natuurlijk net te braaf.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 13, 2002.


Monkey Gone To Heaven. Maar mijn Engels is niet zo geweldig, misschien heb ik wat vragen verkeerd begrepen.

Ik begreep dat bij die stemwijzer er bij veel mensen Christenunie uitkwam. Zou er trouwens SGP uit kunnen komen als je 'm op zondag invult?

-- Martijn G (thinksmallzine@hotmail.com), May 13, 2002.


Guess what?! Where's My Mind! Is die quiz zo dom of ben ik zo voorspelbaar?

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), May 13, 2002.

Wooo-hooo! Debaser!

-- Arien (saguamura@home.nl), May 13, 2002.


Ik ben 'Hey'.

Er komen bij de Stemwijzer geloof ik zoveel mensen bij de Christenunie uit, omdat geloofszaken niet in de test betrokken waren.

-- gieteling (neben10@hotmail.com), May 13, 2002.


De Where's Me Mind? gasten onder ons lijden gewoon aan de zucht naar beroemdheid. Als ik Arien op straat tegen kom, loop ik dus effe een blokje om. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 13, 2002.

Au!*lol*;-)

-- Arien (saguamura@home.nl), May 13, 2002.

Ik ben ook Where's My Mind, maar nou kan ik even niet op het betreffende Pixies nummer komen. Ik ken wel I Can't Find My Mind van The Cramps.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), May 13, 2002.

Ik ben Monkey Gone To Heaven

Het beste Pixies album is overigens Trompe Le Monde!

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), May 13, 2002.trompe le monde kickt aars! :)

Eingelijk ben ik 'Gigantic', maar die zit er weer niet tussen. Snap ik ook wel anders gaat iedereen net zolang die test herhalen totdat ze dat nummer zijn.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 13, 2002.


Maar het beste Pixies album blijft toch wel Surfer Rosa . Alhoewel mijn favo nummer 'Wave of Mutilation' daar weer niet op staat.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 13, 2002.

sufer rosa zonder twijfel het beste pixies album. zucht. bijna net zo goed als The Smith :-)

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 13, 2002.

Ben toch benieuwd naar de release van de demo dat 4AD over de streep trok.

-- Arien (saguamura@home.nl), May 13, 2002.

Ik ben 'in heaven'.

2x de verkiezingwijzer gedaan, SP en Christen Unie gekregen. (Eigenljk ben ik niet stemgerechtigd)

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), May 13, 2002.hopen dat ik Havalina ben. :P

ik ben Where's My Mind.

ken ik niet. ik heb alleen Bossanova.. en als deze daar op staat weet ik de tracklisting gewoon niet. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), May 13, 2002.


Heh, ben ik de enige Debaser hiero? Oh well...;-)

-- Arien (saguamura@home.nl), May 13, 2002.

Ach, de Pixies waren best leuk, maar werden toch flink overgewaardeerd. Heel aardig allemaal, maar die liedjes hielden niet over. Overigens ben ik een Monkey gone to heaven.

-- bas (bas@kindamuzik.net), May 13, 2002.

Donder effe op naar je piep-knor verzameling met je "liedjes hielden niet over" Bas. :) Pixies zijn niet te overwaarderen.

uuh nog maar een ;) voor de zekerheid.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 13, 2002.


met omar eens. er is een heilige drie-eenheid. pixies, smith, new order. die bands zijn eenvoudig weg niet te hoog in te schatten.

de kieswijzer blijft lachen. tip voor mensen die snel even willen checken dat de kieswijzer aangeeft wat zij al in hun hoofd hadden. een maal invullen. bij de uitslag partij van keuze aanklikken. goede antwoorden van deze partij invullen. terug naar de start. nu invullen met de opgeschreven antwoorden en viola! 100 procent score. duidelijker kan niet. je moet daar wel op kiezen.

shit ik had verkiezingsadviseur moeten worden.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 13, 2002.


Ik wist het, ik wist het! Ik ben La la love you, mijn favoriete Pixies-nummer. Inderdaad, een beetje onnozel nummer, maar ik ben er trots op!

-- Aurora (arorua_aurora@hotmail.com), May 13, 2002.

Ik vraag mij af wat de heilige drie-eenheid van mijn generatie zal worden;-)

-- Arien (saguamura@home.nl), May 13, 2002.

Trouwens, ben met stemwijzer bij PvdA uitgekomen. Kleurlozer dan dit kan niet...En ik maar denken dat ik een uitgesproken mening over alles had;-) Maak me zorgen voor Woensdag...

-- Arien (saguamura@home.nl), May 13, 2002.

Donder effe op naar je piep-knor verzameling met je "liedjes hielden niet over" Bas. :) Pixies zijn niet te overwaarderen. uuh nog maar een ;) voor de zekerheid.

Ach ja, wat moet je dan verwachten van iemand die Discovery en 10.000 hz legend hoog aanslaat ;-p

Overigens vind ik de Smiths wel weer heel goed, maar de fascinatie met New Order kan ik nog minder begrijpen dan die met de Pixies.

-- bas (bas@kindamuzik.net), May 13, 2002.


where's my mind?

-- Johan (johan@kindamuzik.net), May 13, 2002.

Smiths? New Order? Ik weet niet welke drie-eenheid dat is maar dat is meer Jezus en zijn twee dieven naast zich aan het kruis. Smiths was en is niks, maar goed dat wordt weer zo'n ellelange discussie. :(

Ik dacht dat de drie eenheid in die tijd was: Pixies, Sonic Youth, Butthole Surfers was? Met Dinosaur Jr. in de wachtkamer.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 14, 2002.


vrees dat er duizenden drie-eenheden te verzinnen zijn. maar om the smith en new order te vergelijken met dieven, polariseer je het debat. en daar komt onheil van. dat verspel ik je. zonder kieswijzer.

wat is er niet te snappen aan een fascinatie voor new order? ontsproten uit Joy Division wist deze band met Power, Corruption en Lies voor het eerst aanstekelijk commerciele pop met catchy refreintjes te koppelen aan dansbare beats.

ook ik moet toegeven van Sumner op later werk extreem vals zingt, maar in combinatie met de geweldige basmelodie van Hook levert dat weer pret op.

New Order is net als Petshop Boys camp. muziek die het predikaat goed of slecht ontstijgt. muziek die er is. muziek die ontzettend veel heeft doen veranderen. maar dat heeft niets met de pixies te maken. wellicht nieuwe vraag?

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 14, 2002.


Ik ben volgens Stemwijzer de ultieme GroenLinks stemmer. Die verpletterde alle andere partijen met minimaal dubbele cijfers.

Ik pas ook wel in het beeld van de GL stemmer als arrogante linkse hoger opgeleide uit de Randstad met een cushy overheidsbaantje.

Dus: Nederland is niet vol, er is meer dan genoeg blauw op straat, elitair toneel verdient vette subsidies, big business is evil en er moeten meer (mooie) allochtone vrouwen in de politiek.

Alleen die tofu, daar moeten ze nog wat aan doen.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), May 14, 2002.


Ludo is tot zijn grote schrik door de stemwijzer bij GL ingedeeld. gelukkig nog niet stemgerechtigd zodat ik volgend jaar nog een keer kan stemwijzeren en dan zo kan spelen dat ik bij de SP uitkom.

:)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@Hotmail.com), May 14, 2002.


Martijn komt niet eens op die stemwijzer. Misschien toch maar niet stemmen dan... :)

Is er trouwens niet veel meer behoefte aan een vindikdatadmelkertmedeschuldigisaandedoodvanfortuynwijzer?

Maar goed we dwalen af. Daarom een meer wat on-topic vraagje: zijn er eigenlijk "goede" (laten we zeggen, door de lezers hier algemeen als minstens enigszins goed bevonden) bands die zich zonder ironie in hun nummers voor rechtse thema's hebben uitgesproken? (ik moet toegeven dat ik ook betrekkelijk weinig goede bands weet die zich in hun nummers überhaubt politiek hebben uitgesproken, in die gevallen gelukkig wel altijd links.)

-- Martijn G (thinksmallzine@hotmail.com), May 14, 2002.


The Beatles 'Taxman' misschien? Niet een van hun betere nummers, maar het thema (miljoenairs aan het zeuren over belasting) is zeker rechts.

Sommige van de solo nummers van Morrissey spelen met een Britse nationalisme/xenofobie we are the last truly British people you'll ever know Dit van een zoon van een Ierse immigrant trouwens (en het is eigenlijk niet echt 'goed' muziek wat mij betreft).

Ian Curtis van Joy Division was wel rechts en speelde met fascistische thema's, hun naam, 'leaders of men' 'I bet you all forget Rudolf Hess' enzovoort.

Beter te zwijgen over de extreem-rechts skinhead-achtige groeps zoals Skrewdriver enzovoort. Geen ironie daar, wel veel haat.

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), May 14, 2002.


Eigenlijk hadden wij van De Subjectivisten een officiele politieke partij moeten maken...

Is er trouwens niet veel meer behoefte aan een vindikdatadmelkertmedeschuldigisaandedoodvanfortuynwijzer?

Nee, Melkert had er niks mee te maken. In fact, hij had nergens mee te maken zo bleek uit de campagne. Tjezus, dat hij zelf het woord Melkertbaan geen 1 keer in de mond wilde nemen is ook tekenenend...

en er moeten meer (mooie) allochtone vrouwen in de politiek.

Meer mooie vrouwen, period. En het moet eens gezegd worden: Femke Halsema is hot.

-- Arien (saguamura@home.nl), May 14, 2002.


Eigenlijk hadden wij van De Subjectivisten een officiele politieke partij moeten maken...

"het maakt niet uit wat voor een mening je hebt, als je maar een mening hebt". Als je dan bij de stemwijzer minder dan drie keer neutraal of geen mening invult, kom je uit bij de Subjectivisten. Een soort anti-D66 dus...

Nee, Melkert had er niks mee te maken. In fact, hij had nergens mee te maken zo bleek uit de campagne. Tjezus, dat hij zelf het woord Melkertbaan geen 1 keer in de mond wilde nemen is ook tekenenend...

Het zou wel erg cynisch geweest zijn als zou blijken dat de dader een Melker-baan had.

-- Martijn G (thinksmallzine@hotmail.com), May 15, 2002.


Ian Curtis van Joy Division was wel rechts

say wot? Wist ik niks van, leek me altijd zo'b brave linkse jongen. Mahgoed mijn wereld stort niet in.

Moeten sowieso meer vrouwen in de politiek, ik ben die mannetjes een beetje zat eigenlijk.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 15, 2002.


het is niet echt uit te maken of ian curtis rechts of links was. wanneer je al zijn songteksten naast elkaar legt, doorleest, nadenkt en dan nog eens herleest, kom je tot één conclusie: een briljant tekstschrijver maar wat ie nou echt vindt?

overigens rechts zijn ook de teksten op het geniale album cause for alarm van agnostic front. stonden de eerste twee platen (victim in pain and liberty and justice for all) nog vol linkse leuzen, op cause for alarm zochten zijn het samen met de drummer van Carnivore een stukje rechtser. ik denk echter met ironie. al is de tekst van Public Assistance heerlijk vvd achtig. misschien is voor de nieuwe campagne over een half jaar?

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 16, 2002.


Curtis was rechts, en soms racistisch, volgens zijn weduwe. Een erg ingewikkelde kerel, een groot fan van Ballard, Dost Herzog, Krautrock en punk die Conservative stemde.

Touching from a Distance - Deborah Curtis

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), May 16, 2002.


Voor 'Dost' lees 'Dostojevski', ook rechts trouwens.

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), May 16, 2002.

Goeie smaak had ie wel.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 16, 2002.

tja ik heb dat boek ook. het is wel zo dat hij een conservatief ouderwets gedachtegoed aanhing. ik heb dat even niet direct als rechts willen typeren. de tijd was er natuurlijk ook naar.. begin jaren tachtig.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), May 16, 2002.

Johnny Ramone is een fanatieke Republikein. Daar is intern nog veel heibel mee geweest toen DeeDee het anti-Reagan nummer Bonzo Goes To Bitburg had geschreven. Veel country artiesten en Southern rock bands zijn behoorlijk rechts.En als je van black metal houdt ontkom je er bijna niet aan. Naar het schijnt één van de beste bands in het genre heet Zyklon.

-- Martijn ter Haar (wmterhaar@myrealbox.com), May 17, 2002.

Fuck, ik ga ook een keer op vakantie! Meteen de top-thread aller tijden gemist.

Mosterd: 1. "In Heaven". Erg hard geprobeerd "Debaser" te worden, maar ik ben niet populair en outgoing genoeg. In de beschrijving van "In Heaven" kon ik me prima vinden.

2. Pixies, New Order en Smiths. Ja, da's ook mijn heilige drie- eenheid (zie http://lava.blogspot.com/2002_03_31_lava_archive.html#11446815 --een beginselverklaring of sorts, 'beginsel' in iedere zin vh woord behalve de meest gebruikte).

3. Nope, hier is een Pixies-fan die *niet* de eerste EP+LP als de beste ziet. "Bossanova" is de beste CD, de leukste liedjes staan op "Doolittle" en de eerste helft van "Trompe Le Monde" draai ik nog het meest.

4. Ik kreeg uit elke test keurig Groen Links op één en D66 op twee, zoals ik het ook "op mijn gevoel" zou hebben gekozen. Maar inderdaad kwam bij die Stemwijzer aantoonbaar (te) vaak Christenunie eruit rollen. Zelfs bij het invullen van je pro- euthansie/Drion/abortus/winkels_open_op_zondag-standpunten kon je hem nog ergens op 3 verwachten als je een beetje sociale economische standpunten had. Foutje, lijkt me. Kieshulp van Kennisnet werkte veel beter (maar had geen LN- en LPF- programma's verwerkt).

-- Lava (reconstruct@nme.com), May 24, 2002.


Oh, en 5. Ook Touching from a Distance gelezen, en het Conservative-stemmen van Curtis verbaasde mij ook. Pas geleden las ik The Rotter's Club van Jonathan Coe [leest al zijn werk!] en toen was het wel helder -- inderdaad, de tijdsgeest. Voor degenen die Coe gelezen hebben: Curtis was de 'Paul' in het verhaal.

-- Lava (reconstruct@nme.com), May 24, 2002.

Moderation questions? read the FAQ