Nieuwe layout

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Sorry dat ik het moet zeggen, maar die nieuwe layout is echt een puinhoop: scrollbars door de teksten, tekst die weggaat als je er met je muis overheen gaat, tekst staat willekeurig over het scherm uitgespreid.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), May 05, 2002

Answers

Wat zeker onhandig is, is dat het forum nu geen popup-window meer is, maar inplaats van het oude scherm komt. Omdat er verder geen terugknoppen op de forumpage staan zit je in principe dan vast. (Je kunt wel via je backbutton van je browser terug, maar da's niet zoals het hoort, natuurlijk.) Linkteksten verdwijnen tijdens rollover inderdaad. Tekst- en scrollbalkproblemen heb ik hier niet (IE 6.0), maar kunnen bij andere browsers en instellingen natuurlijk wel bestaan. Klinkt als dat het font en de lettergrootte niet gedefineerd zijn; dan krijgt er geheid iemand problemen...

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 05, 2002.

Als je bij muziek op het Schaduwkabinetplaatje klikt, popt er een window op waarin je een melding krijgt dat de betreffende pagina (Schaduwkabinet.htm) niet gevonden wordt.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 05, 2002.

Als je op XML klikt, krijg je de inhoud van een html-pagina te zien. Is dit de bedoeling?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 05, 2002.

Vast niet. ;)

Ik vind het wel lekker dat het forum niet in een nieuw window opent eigenlijk, moet je allemaal weer dichtklinken en zo.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 05, 2002.


Ik ook, maar er moet dan wel een keuzemenu in worden aangebracht...

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 05, 2002.


Whoa! Wat voor browser gebruik je, Martijn? Het forum staat op een andere host en linkt niet terug. Was altijd al zo.

En de tekst die wit wordt als je erover heengaat, dat heb ik zelf verzonnen. Dat zijn de links. Als dat echt heel storend is dan haal ik dat wel weg.

-- Arien (saguamura@home.nl), May 05, 2002.


Whoa! Wat voor browser gebruik je, Martijn?

Mozilla voor Linux. En ik heb nog even met Konqueror gekeken, maar daar is het ook niet netjes in, alhoewel iets beter. Op validator.w3.org kan je checken of je pagina zich aan de officiële WC3 standaards houdt en niet IE exclusieve dingen gebruikt.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), May 05, 2002.


Het forum staat op een andere host en linkt niet terug. Was altijd al zo

Jawel, maar toen was het in een eigen window, en nu niet meer. Dat maakt wel een verschil natuurlijk. Gooi hem in een frame, met in een andere de knoppenbalk en het probleem is opgelost.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 06, 2002.

Sinds vandaag staat het woordje Downloads niet meer op z'n plaats trouwens, maar verdwijnt het half onder de introtekst.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 06, 2002.

Ik gebruik Netscape voor Linux/Unix en inderdaad: dezelfde fouten als mijn naamgenoot: de plaatjes zijn onredelijk groot, de pagina neemt ca. vier keer de schermbreedte in beslag, de echte tekst staat helemaal rechts in een heel dun blok, plaatjes vallen over elkaar heen...

Zo op het eerste gezicht heeft het te maken met een paar simpele fouten in de HTML-code (aanhalingstekens vergeten). Of dat het hele probleem oplost weet ik niet, maar het zal in ieder geval schelen. Eventueel wil ik eens goed naar de code kijken, laat maar weten of dat nodig is, Arien.

-- Martijn (thinksmallzine@hotmail.com), May 06, 2002.ik vind de letters op de openingpagina nogal RogerTeelians eerlijk gezegd.. beetje onleesbaar dus..

verder heb ik niks te klagen. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), May 06, 2002.


Zég!!! ;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 06, 2002.

Ik zou eerder zeggen dat het plaatje op de voorkant Teeliaans over zou komen. Had ik me weer vergist. Heb wat aanhalingstekens in de code aangebracht op aanwijzing van Martijn G. (waarvoor thnx!!!). Ziet 't er nu wat beter uit voor de Netscapers onder ons?

-- Arien (saguamura@home.nl), May 06, 2002.

Zég!!!!!! ;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 06, 2002.

Stond voor open doel. Kon 't niet laten;-)

-- Arien (saguamura@home.nl), May 06, 2002.


Mijn favoriete browser is iCab 2.7.1 en daarop is het geen verbetering. Jammer dat de lijstjes niet meer vanzelf in beeld zijn. Javascript werkt nog steeds niet in iCab. Ik zal misschien moeten uitwijken naar tweede keus browser Explorer 5.

-- JoB achter de iMac (jobwit@vpro.nl), May 06, 2002.

ik ben al weer aan de website gewend..

:)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), May 06, 2002.


Ziet 't er nu wat beter uit voor de Netscapers onder ons?

Nog steeds niet fantastisch eerlijk gezegd, alles behoorlijk over elkaar, veels te grote plaatjes en een heel smal blok voor de test. Het probleem is dat I/E zich niet zo netjes houdt aan de min of meer officiële w3c-regels. Bovendien hangt het mijns inziens iets teveel van Java af. Er zijn andere talen (Php bijvoorbeeld) die op een veel stabielere en uniformere manier hetzelfde kunnen.

Arien, ik wil er nog wel eens naar kijken. Maar kun je misschien een screenshot mailen van hoe het eruit hoort te zien, want dat weet ik eerlijk gezegd niet?

Overigens niet alleen maar gezeur: de vorige versie was gewoon niet te bekijken onder Netscape, hier zie ik tenminste tekst.

-- Martijn (thinksmallzine@hotmail.com), May 06, 2002.


Hmmm...ok. Screenshot is onderweg. Om het klaarblijkelijke toch maar te onderstrepen: zo'n code-genius ben ik dus echt niet:-) Waarvoor mijn excuses. Op IE 5 ziet het er wel mooi uit. Meer had ik echter niet als leidraad, da's mijn uitleg.

Wat de lijstjes betreft: Heb ervoor gekozen om die in een aparte pop- up te doen om praktische redenen, namelijk dat ik 1) niet elke week in de code van de homepage wilde wroeten, 2) dit een stuk sneller vond werken en 3) een wat breder veld voor die listjes wilde hebben. Daar tegenover staat wel dat het niet meer meteen te zien is. 3 voor, 1 tegen = nobrainer.

-- Arien (saguamura@home.nl), May 06, 2002.


Even complimenteren met de vernieuwde layout! Geen problemen met Mozilla voor Linux en ook onder Netscape doet 'ie het behoorlijk (de oorspronkelijke - blogspot - versie deed het daar helemaal niet). Zelfs op oer-primitieve teskt-browsers is de site goed te bekijken.

Nu nog nieuwe stukjes! Jullie zijn toch niet zo uit het veld geslagen door die kritiek op Primaire Berichten dat jullie niets meer durven te schrijven. Om zestien miljoen Nederlanders te citeren: `waar blijven we als we onze mening niet meer durven te geven.'

-- Martijn G (thinksmallzine@hotmail.com), May 20, 2002.


Hahahahaha:

Mensen die zich zo serieus met muziek bezighouden als de Subjectivisten zouden eens moeten proberen onbevooroordeeld naar muziek te luisteren van bands die in het verleden misschien niet altijd even interessante muziek gemaakt hebben.

jongens, niet meer zo obscuur van nu af aan. Ik hoop dat we allemaal goed hebben opgelet tijdens de Pinkpop uitzendingen. Bas ik verwacht morgen een juichend stukje over Lenny K. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 20, 2002.


Moderation questions? read the FAQ