Hij is terug. :(

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Moby. En ik word nu al weer ziek van die kale tronie die op elke cover van elk klote tijdschrift staat geplakt. Wanneer gaat die man nou eens dood aan een tofu vergiftiging of wordt dit de onuitroeibare Boner van de dance?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 04, 2002

Answers

Tja. Je hebt muzikale vernieuwers en genieŽn. En je hebt popsterren die weten hoe ze het spelen moeten. David Bowie is(/was) beide. Madonna behoort tot de laatste catagorie. Moby ook. Daar gaan we nog veeeel plezier aan beleven;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 05, 2002.

Omar, ik vind eigenlijk dat je die man teveel eer geeft door je zů over hem op te winden. Dat is hij helemaal niet waard, toch?

-- Hibernia (hibernia_augusta@hotmail.com), May 05, 2002.

Moby is een charlatan. Een non-talent die op hele lelijke wijze pronkt met andermans veren. Denk b.v. aan de stuitende Joy Division- cover New Dawn Fades en de single Natural Blues (alleen die titel al). Het muzikale concept van Natural Blues (2000) heeft hij gejat van Little Axe (check hun album The Wolf That House Built uit 1994). Gisteren kwam ik zijn rotkop al zappend tegen bij een of andere show (het zal op RAI geweest zijn of bij die nare Spaanse zender) waarin hij vals zingend werd omringd door dames in pakjes die net deden of ze een instrument konden spelen. Hoe lang geleden deed Robert Palmer hetzelfde in een van zijn videoclips?

Op de soundtrack van de film 24 Hour Pary People staat New Dawn Fades overigens in een versie van New Order en Moby samen. Ik geloof niet dat ik dat wil horen.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), May 05, 2002.


Ach opwinding, opwinding. :) Ik ken mensen die hem veel meer haten dan ik. Het is meer zoiets als slecht weer, je ontkomt er niet aan. Je weet dat het komende jaar elke nummer van die schijnheil je zal toekomen via reclames, films of wanneer je rustig ergens een biertje wild drinken. Of je het wil of niet. Ik zal ook maar meteen toegeven dat ik 'Honeys' vrij goed vind. grblgrbl.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), May 05, 2002.

Moby? That's when I reach for my revolver.

-- Aurora (arorua_aurora@hotmail.com), May 05, 2002.


New Order is een goeie band grrmblgrrbl.. :)

origineel kun je Moby niet noemen.. maar ik vind het wel tof van hem dat ie nauwgezet een weblog bijhoudt op zijn site. dat moeten de loggers hier toch ook wel ok vinden? :D

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@Hotmail.com), May 05, 2002.


Hmmm, wat een Moby haat. Er zijn voldoende tronies op de bekende blaadjes waar ik me meer aan zou ergeren eigenlijk. En ook al zijn zijn deuntjes behoorlijk hapklare brokken, en lijkt zijn wannabee guitarrocker live-act helemaal nergens op: ik sla nog steeds niet groen en geel uit van Play. Heb het alleen veel te vaak overal en nergens gehoord.

-- Mike B (Mike@b-ware.myweb.nl), May 06, 2002.

Ik snap het ook niet helemaal. Trent Reznor heeft het beste van Skinny Puppy, Ministry & Foetus gecombineerd tot iets dat geld maakt. Marilyn Manson heeft daar vervolgens weer zijn eigen deel uit gepakt. Madonna kijkt naar wat er nu ondergronds populair is, en meet zich dat zelf aan. Yello bracht de gekte van The Residents (wie?) naar het grote publiek. The Chemical Brothers moet weten hoe Meat Beat Manifesto klinkt. Nirvana vond niet de grunge uit. Populaire alternatieve gitaarrock kan niet bestaan zonder Sonic Youth. Zonder Howlin' Wolf geen Captain Beefheart. Zonder Captain Beefheart geen Tom Waits. Etc. Wie met iets bekend wordt, is er zelden tot nooit de uitvinder van. Is het ooit anders geweest? En moet dat per se?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 07, 2002.

Wie met iets bekend wordt, is er zelden tot nooit de uitvinder van

Mee eens Roger, maar de meeste voorbeelden die je noemt betreft acts die op creatieve manier met hun voorbeelden omgaan en er een interessante eigen draai aan geven. Moby is wat mij betreft alleen creatief op het gebied van PR en marketing.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), May 07, 2002.


Moby is wat mij betreft alleen creatief op het gebied van PR en marketing.

Mmm, akkoord. :-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), May 07, 2002.


Moderation questions? read the FAQ