stel je eigen festival samen

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Een paar threads geleden eigenlijk begonnen: wat zou je op je eigen festival willen programmeren? Met tussen de 6 en 10 bands ofzo.

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 26, 2002

Answers

Slint, Miles Davis in zijn jaren 70 periode, Slayer, Autechre, The God Machine, Photek ten tijde van Modus Operandi, Shalabi Effect, Savoy Grand, Biosphere en natuurlijk Motorpsycho.

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 26, 2002.

gooi de hele LVR stal op het podium en ik ben tevreden. Belle & Sebastian ook er maar bij.. eens zien.. brian wilson mag ook niet ontbreken. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@Hotmail.com), April 26, 2002.

Frank Zappa, Roches, Doug Yule en Radiohead. En dan een raket die hen wegschiet naar Mars. ;-)

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), April 26, 2002.

Doug Yule

Je vind Squeeze echt heel slecht hé? ;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 27, 2002.

Ik weet het niet Bas. Photek, Autreche, Biosphere: dat wordt wel een zwaar festival met stoeltjes en niet weglopen tijdens het concert. Ik ben niet zo van het massagebeuren, maar bier en Cantina Mobile horen er toch wel bij een festival.

Slayer kan blijven en dan Zen Guerrilla, Queens Of The Stone Age, De Kift, Nick Cave & The Bad Seeds (wel een beetje oud werk), eX-Girl, Andre Williams & Green Hornet, The (International) Noise Conspiracy en 's nachts DJs. Mag, nee moet, alles zijn, van drum 'n' bass tot garagepunk tot techno, als het maar dansbaar is, dus niet van die pop die ze op Noodlanding draaien.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), April 27, 2002.Poeh. Laten we langzaam wakker worden met Philip Glass die zijn vroegste composities op Farisa's brengt. Als het zonnetje eenmaal aanvangt beginnen The Apples in Stereo, gevolgd door een uit de bocht vliegende Olivia Tremor Control; beide met Brian Wilson als gast. Dat is een mooi startpunt voor een joint venture tussen Current93/Nature & Organisation. Van daaruit komen we bij Legendary Pink Dots, dat de fakkel mag doorgeven aan Hawkwind (met Lemmy) dat weer wordt opgevolgd door Amon Duul II begin 1970. De laatste drie acts hebben toch zeker ieder zo'n uur of drie nodig, vrees ik. Waarna Nikhil Banerjee het met een mooie avondraga afsluit. Wie daarna nog dansen wil bij Autechre, Mira Calix & Aphex Twin staat het vrij.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 27, 2002.

Het zou een klein festivalletje worden, en eens een keer niet buiten. Beefheart samen met Tom Waits in een klein kroegje, een lekker concert van Belle and Sebastian, Tindersticks, I am Kloot, dan ff rocken met Eels, naar de hemel met Ben Chrisophers, direct gevolgd door Ben Folds, al dan niet met zijn five, als afsluiter wil ik Rammstein wel een keer zien

-- erik (erikstronks@hotmail.com), April 27, 2002.

Ik dacht meer aan:

Stones circa 1971 starten het festival, meteen 'Brown Sugar'.

Daarna neemt Patti Smith het circa 1975 het over.

De middag wordt beeindigd door Slayer die contractueel zijn verplicht om in 30 minuten non-stop al hun krakers er door heen te raggen.

De brug tussen het avondprogramma wordt verzorgd door Spiritualized circa 1992. Iedereen neemt effe een adem en rookpauze.

De gitaren worden opgeborgen. D.A.F. begint.

Daarna een DJ-set van DJ Hell

Gevolgd door Plastikman.

Tegen het ochtendgloren begint Aphex Twin aan een 8 urige set waarbij hij live muziek maakt en af en toe wat prachtige platen draait. Iedereen is tevreden.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 27, 2002.


Talking Heads, Fugazi, Big Black, Turbonegro, Public Enemy, Refused, Blonde Redhead, Can en Marvin Gaye lijkt me wel wat.

-- gieteling (neben10@hotmail.com), April 27, 2002.

cahrmante-nonchalante-popliedkes-a-go-go ofzo. Met Beat Happening en de Cannanes als hoofdacts. Verder op het programma The Pastels (halfweg jaren '80), Talulah Gosh, The Field Mice, Wimp Factor 14, Small Factory, Boyracer en Henry's Dress.

Ik zou in de praktijk trouwens allang blij zijn als ik één van deze bandjes live zou kuunnen zien.

-- Martijn (thinksmallzine@hotmail.com), April 27, 2002.Daarna neemt Patti Smith het circa 1975 het over.
hopelijk valt ze dan weer van het podium. ;-)

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), April 28, 2002.

In volgorde van optreden: Stereo Total, Les Savy Fav, Melt Banana, Destiny's Child, Pet Shop Boys (greatest hits-set) en Mogwai.

-- Joris (subbacultcha@hotmail.com), April 28, 2002.

Peter Pan Speedrock Fu Manchu Masters of Reality Queens of the Stone Age Dandy Warhols Oude Pink Floyd Slayer Turbonegro Earthlings en in de pauze's sets van de Easy Aloha's

Lijkt me lachen, lijkt me leuk!

-- Wolge (wolge@home.nl), May 02, 2002.


Turbonegro is trouwens terug voor een festival tour. Voor het geld. Ze waren gestopt vanwege de heroïne problemen van de zanger en die is nog steeds zwaar aan de methadon en niet helemaal stabiel, dus eigenlijk is het niet zo'n goed idee, maar ze kunnen het geld goed gebruiken. Aldus een nogal bizar persbericht op www.turbojugendusa.com,

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), May 04, 2002.

Moderation questions? read the FAQ