The Teaches of Peaches

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Wat maakt bepaalde muziek sexy?

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), April 22, 2002

Answers

Jij eerst!! ;-)

(Want eerlijk gezegd: ik weet niet waar je het over hebt)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 22, 2002.

stem en tekst denk ik.

wat is het meest sexy liedje ooit geschreven?

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), April 22, 2002.


Voorbeeld: Diepe bas.

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), April 22, 2002.

Stem. Peaches babe doet het heel goed, dat stoute meisje achtige. Ahem...juist. Dani Sicilliano (van Herbert) is ook erg sexy maar die gaat meer voor de ik-kom-net-uit-bed-en-ik-hou-heel-erg-van-je vibe, wat ingetogener en romatischer zeg maar. Tekst helpt ook wel en dat doet Peaches ook beter dan de rest. Dit alles komt samen (hoho) in 'Hot Rod' van Peaches wat met gemak het meest sexy nummer aller tijden is.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 22, 2002.

Van Peaches krijg ik te veel het idee dat ze je wat wil bijbrengen door zelf het voorbeeld te geven. Net een sextherapeute die aan een koppel even voordoet hoe je met een vibrator te werk moet gaan. Sleazy kan ik wel waarderen, maar dan moet je wel meteen goed uit de hoek komen. Van de therapeutische aanpak krijg ik het in ieder geval niet warm. 'Vespertine' van Bjork aan de andere kant...Hey, eigenlijk is veel IDM best, eh, geile muziek. Onze Vido zal 't wel druk hebben met de dames:-)

-- Arien (saguamura@home.nl), April 22, 2002.


Sleazy kan ik wel waarderen

Nou, laten we dan Non- Stop Erotic Cabaret van Soft Cell maar noemen. Met een tekst als Sex Dwarf kom je tegenwoordig niet meer weg;-) Maar fraai is het zeker, en wellicht sexy.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 23, 2002.

muziek en sexy.. hmmm.. ik moet meteen denken aan zwoel. of aan spannend. zo is 2step uitermate sexy omdat het hoeking en zwoel is. je kunt er dus heerlijk 'geil' op bewegen.

nog geiler kun je bewegen op disco electro. vooral omdat het naast zwoel en hoekig ook nog eens ranzig is. rafelig. moeilijk te omschrijven wat het dan precies sexy maakt. misschien is het wel het feit dat er zo sexy op kan bewegen.

just imagine.. walkman op 10. Peaches, Hacker of dione Rakeem dreunen in je oor. het is heerlijk weer en je stapt je deur uit. richting stadscentrum. ik kan de neiging om heel sexy te gaan lopen niet bedwingen.

kortom: wat muziek sexy maakt is iets dat verborgen zit in de muziek zelf. iets subliminaals dus. en wellicht je eigen stemming. maar dat spreekt voor zich.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), April 23, 2002.


Gelukkig werd hier onlangs een topic aan gewijd op het KINK FM-forum, en heb ik er mijn gedachten al over laten gaan.

Het meest sexy nummer is "Your Love has got a Handle on my Mind" van Vanessa Paradis. En dat komt door het stemmetje van mejuffrouw Paradis, en (vooruit dan) een beetje door de zwoele sixties-vibe van deheer Kravitz.

Maar goed, dat is gewoon zo'n geile oude mannen-fantasie, denk ik. Zo'n stout jongemeisjes-stemmetje. "The mind gets dirty/as you get closer to thirty". Liz Phair (volwassen sterke vrouw toch) vind ik ook bijna altijd sexy.

-- Lava (reconstruct@nme.com), April 23, 2002.


De muziek moet toch wat traag zijn. Vele films op TV ook invloed op wanneer muziek sexy klinkt, want dan wordt altijd hetzelfde soort muziek gedraaid als de hoofdrolspeler en -speelster bij elkaar in bed belanden. Zo worden mensen geconditioneerd in welke muziek sexy is. Op die manier kom je er bijvoorbeeld niet op dat stevige nummers van Muse's Origin of symmetry ontzettend sexy kunnen zijn.

Nummers waar het sexy gehalte toch wel heel prominent is: Pulp - This is hardcore Daryll-Ann - Mean Love Afghan Whigs - Alles!!! Tindersticks - Alles!!! Kent - The King is dead Yo La Tengo - Shadows

Nou maar hopen dat niemand het nummer Is This It van de Strokes sexy vindt.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), April 23, 2002.


Yo La Tengo - Shadows

Ik vind 'And then nothing turned itself inside-out' van YLT erg koortsig en zwoel.

-- gieteling (neben10@hotmail.com), April 23, 2002.IDM best, eh, geile muziek. Onze Vido zal 't wel druk hebben met de dames:-)

???????????? In mijn dromen wellicht? :-) IDM is kille en koude computermuziek en heeft niets met het lichaam te maken. Ik ga ook voor de stem. Aangezien ik ff geen tijd heb voor ellenlange lijstjes beperk ik me tot Kim Gordon en een nummer als Shadow of a Doubt. Als het buiten wat warmer wordt, kom ik met meer voorbeelden.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), April 23, 2002.


IDM is kille en koude computermuziek en heeft niets met het lichaam te maken.

Ik vind muziek zoals bijvoorbeeld van Kettel vaak erg broeierig klinken. Naast de hoekige structuur en perfecte lijnen heeft dat wel wat. Maar in combinatie met een mooie, warme (vr.) stem is het effect inderdaad sterker.

Ik vind 'And then nothing turned itself inside-out' van YLT erg koortsig en zwoel.

Helemaal mee eens.

-- Arien (saguamura@home.nl), April 23, 2002.


Mira Calix, iemand?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 23, 2002.

De muziek moet toch wat traag zijn.
niet mee eens. 2step is juist heerlijk opzweppend en oh zo sexy:-)

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), April 23, 2002.

Heel Voodoo van D'Angelo.

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 23, 2002.


Moderation questions? read the FAQ