Lijstjes week 16

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Deze keer maar met mezelf beginnen: Kent iemand Ours? Is Muse-achtig uit Scandinavie. Mensen die Muse niets vinden kunnen al afhaken en de rest zal dit toch erg goed moeten vinden!!

En over 2 Many DJ's.. wordt er nog steeds naar geluisterd? Ik heb hem zelf wel op CD maar laatste tijd zet ik hem niet zo veel meer op. Is het een geval van een paar keer heel vaak luisteren en daarna een lange tijd niet meer?

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), April 18, 2002

Answers

Ours?

Naar ik ervan gehoord heb vooral richting Jeff Buckley. De plaat is al geruime tijd uit, trouwens.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 18, 2002.

Klopt, al bijna een jaar uit. Maar toch helemaal langs me heen gegaan. Weet iemand wat ze met dit album bereikt hebben?? Wel op Dreamworks...

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), April 18, 2002.

2 Many DJ's klopt! De kick is snel uitgewerkt, gelukkig heb ik hem niet gekocht. God ik heb echt behoefte om iets te kopen maar ik zit eigenlijk vooral te wachten op The Streets en Jazzanova en de rest kan me op het moment niet echt dwingen tot aanschaf (helpt ook niet dat ik onder promo's ben begraven). Spinvis een nummer van gehoord, geinig maar ik ken Stereolab en Air al te goed om daar nog van uit mijn dak te gaan.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 18, 2002.

Bij Spinvis heb ik toch niet aan Air/Stereolab moeten denken. Veel variatie ook op het album, genoeg knip en plakwerk; muzikaal en tekstueel. Ik houd niet echt van Nederlandstalig maar Spinvis staat echt vaak op! Zou het toch proberen want die teksten moet je gewoon allemaal gehoord hebben. Gun hem veel succes.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), April 18, 2002.

Oh misschien is het dan alleen dat ene nummer, als de variatie groot is. Ik word toch ook wel een beetje zenuwachtig van Nederlandse teksten merk ik.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 18, 2002.


Ik word toch ook wel een beetje zenuwachtig van Nederlandse teksten merk ik.

Wel bij Spinvis, omdat die zo vals zingt. Maar De Kift is top. En Human Alert kan ook lekker uitpakken.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), April 18, 2002.


een poging om spinvis te begrijpen heb ik wel degelijk gedaan. maar verder dan een leuke schots en scheve liedjes kom ik niet. verre van essentieel.

B&S is deze week aan de beurt. dankzij dit forum heb ik de beste liedjes van dit clubje volgens de forumcontributors van De Subjectivisten gedownload. wellicht volgende week een liedje in mijn weeklijstje.

nee voor mij blijven Laub (prachtige luisterpop met electronica waar Lamb een puntje aan kan zuigen), Panacea (samen met DJ Scud geproduceerde compromisloze drum&bass), Evolution Garden (nederlandse electronische landschappen om van te smullen), DJ Tiga (voor de broodnodige Manta verheerlijking), Num Lock (geschifte brabantse techno), Jazzanova en DJ tiga het deze week doen. Aangevuld met oudjes van International Noise Conspiracy en goede nieuwe van het Britse Ikara Colt. Op schoot uiteraard MacMillan's vorig jaar verschenen meesterwerk over New Wave Of British Heavy Metal. en nee: ik begin niet over Angel Witch, Praying Mantis, Cloven Hoof, Bitches Sin, Witchfynder General, Vardis, Tysondog, Persian Risk, Sweet Savage, Demon, Blitzkrieg, Deringer en Black Rose.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), April 18, 2002.


Huhuh Angel Witch heb ik ook nog een lp van. Maar ben ik nou de enigste persoon die die flippin plaat van Jazzanova nog niet heeft gehoord?

Trouwens Theo, hele fijne recensie van DJ Tiga. Zo zie ik ze graag.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 18, 2002.


Huhuh Angel Witch heb ik ook nog een lp van.
verkoop je die? aan mij wel te verstaan.
Maar ben ik nou de enigste persoon die die flippin plaat van Jazzanova nog niet heeft gehoord?
hmm ik vrees van wel. de superlatieven zijn overigens niet van de lucht. maar in dit geval wel terecht. puike plaat.
Trouwens Theo, hele fijne recensie van DJ Tiga. Zo zie ik ze graag.
thnx. momenteel sta ik echt op het punt om een manta te kopen. alleen door die plaat. wat muziek al niet met je kan doen....

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), April 18, 2002.

verkoop je die? aan mij wel te verstaan.

In principe wel, ik heb hem denk ik 3x gedraaid dus hij is ongeveer in gave staat. Moet wel effe checken of ie niet 10.000 Eurojokers waard is. ;) Zo niet kunnen we ook wel een ruildieltjes opzetten, je hebt vast wel een lijst met shit die je graag wil dumpen.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 19, 2002.Moet wel effe checken of ie niet 10.000 Eurojokers waard is. ;)

haha, actually.... nee geen idee. misschien is ie inderdaad wel geld waard. geen idee. ze zijn tenslotte wel een van de grondleggers van de NWOBHM en de laten zijn volgens mij nooit meer op cd uitgekomen... en anders is een ruildeal geen probleem!

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), April 19, 2002.

Bert: kun je ook even aangeven welke melodie er onder het Emmen clublied hoort? ik heb diverse pogingen gedaan het te zingen. tot nu toe zonder succes.

Dave: wat vind jij zo uitmuntend aan de Recloose plaat? zelf vind ik hem zeer zeker goed. maar ook ik heb last van wat Omar ook al schreef: kan de plaat niet achterelkaar beluisteren. soms is recloose me toch net iets te vlak, te gemakkelijk. maar misschien doe ik te weinig moeite.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), April 19, 2002.


Zeg Aurora, Vind je Motorpsycho's Lobotomizer echt goed? Kan er zelf maar met moeite naar luisteren, en dan alleen uit historisch oogpunt.

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 19, 2002.

Maar ben ik nou de enigste persoon die die flippin plaat van Jazzanova nog niet heeft gehoord?

Hey Omar, Theo, e.a. Kom anders op het einde van de maand afgezakt naar Antwerpen voor de cd-voorstelling (eerste dj-gig na de release) (info www.5voor12.com) maken we er een feestje van (Dave & de antwerpse beats crew zijn er zeker, Nathalie vermoed ik ook, Nath?)...

a+ Johan

-- Johan (johan@kindamuzik.net), April 20, 2002.


Nou als Theo zijn Manta heeft geregeld dan lift ik wel even mee. :) Goh en tegenwoordig hoeven we ook geen geld meer te wisselen dus wat houdt ons tegen?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 20, 2002.


het is spijting maar ik kan dan niet in verband met belangrijke niet te missen verjaardagen... maar als ik tegen die tijd een manta heb gekocht dan mag jij hem zeker lenen Omar :-)

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), April 21, 2002.

Nathalie vermoed ik ook, Nath?
Yep yep. Ben er zeker.

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), April 21, 2002.

Mmm, het heeft wel een Burroughsiaanse charme om zonder rijbewijs naar Belgie te crossen in een geleende auto, maar of het slim is? ;) Jammer maar helaas...waarom komt de Belgische crew gewoon niet naar Drum Rhythm festival?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 21, 2002.

omdat ik met mijn domme kop al beloofd had aan iemand dat ik ze zou meenemen naar CC in Gent voor de International Deejay Gigolo's night... zonder te beseffen dat dat hetzelfde weekend (vrijdag)is,

misschien zaterdag?

de rest vd beatsmensen hier wil alvast wel heb ik begrepen

-- Johan (johan@kindamuzik.net), April 24, 2002.


Moderation questions? read the FAQ