Re: de Zwarte Keizer

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

"Compromisloos besloot de Zwarte Keizer om aan alle twijfels over zijn beleid een einde te maken. De laatste tijd werd dat beleid wel eens bekritiseerd als zijnde te populistisch."

Oh, ja? Dan alleen binnen de secte zelf, waarschijnlijk. Van mij mag het rustig een stuk populistischer. Daar zou die band een stuk van opknappen. Heeft het zin om donderdag naar Paradiso te gaan, als ik niet bij voorbaat bereid ben tot totale overgave?

-- JoB (jobwit@vpro.nl), April 15, 2002

Answers

Moeilijk. Ik denk echter niet dat je bij voorbaat bereid hoeft te zijn, maar je moet er inderdaad wel voor open staan dat zoiets kan gebeuren. Persoonlijk zeg ik: je zou iets essentieels missen als je niet zou gaan.

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 15, 2002.

Ik ga in ieder geval wel, dat moge duidelijk zijn ;-)

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 15, 2002.

Heb ze 1 keer mogen zien (periode "Slow Riot") en na 2/3e van het optreden trok ik het gewoon niet meer en ging achter een biertje halen. Het was allemaal erg mooi en ongelofelijk intens aan de ene kant, maar al gauw bleken vrijwel alle nummers inwisselbaar te zijn, stuk voor stuk bleken ze precies dezelfde structuur te hebben: tergend langzame opbouw -> explosie -> sustain -> afsterven. Rinse & repeat. Het kunstje werd op pijnlijke wijze vrijgegeven die avond. Maar we zijn inmiddels 2 platen verder (als je aankomende release erbij rekent) en ik heb toch wel de goede hoop dat hun setlist nu wat gevarieerder zal zijn. Zijn er nog kaartjes te koop?

-- Arien (saguamura@home.nl), April 15, 2002.

Ze speelden in Eindhoven 2 of 3 nieuwe nummers, waarvan een van ongeveer 25 tot 30 minuten. Pretentieus als de neten, jazeker, maar ze komen er mee weg. Nieuwe wegen worden ook wel degelijk ingeslagen, bijvoorbeeld een plotse 4 to the floor beat die minutenlang aanhoudt en songdynamieken die nu eens niet van mijlenver aan te voelen zijn. Het belooft in ieder geval veel voor de volgende plaat.

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 15, 2002.

Dat wordt nog dansen! De VPRO-radio gaat het optreden van a.s. donderdag opnemen & binnenkort uitzenden, trouwens.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), April 15, 2002.


Ludo snapt eindelijk om welke band het hier draait...

:)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), April 16, 2002.


onze speciale reporter Mike Kramer schreef reeds op cut-up wat hij van het optreden in eindhoven vond...

check: http://www.cut-up.com/reviews.php?op=showcontent&id=51

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), April 16, 2002.


Vrijdagavond 26 april op de radio.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), April 17, 2002.

Voor mij het niet dezelfde impact als in Eindhoven, maar dat zal vooral zijn gekomen door mijn eigen vermoeidheid. De meeste andere aanwezigen hadden duidelijk een zeer prettige avond. En zelfs dwars door mijn vermoeidheid scheen af en toe hun indrukwekkende power.

Do Make Say Think was de eerste drie nummers bepaald niet in vorm; een verzameling muzikanten die liedjes als los zand waren aan het vertolken. Blazers die zeer vals speelden. Na drie nummers begon het eindelijk wat te lopen, het werd dynamischer en de blazers begonnen nu wel zuiver te blazen. Toch een beetje een gemiste kans, en ik vond de Paradiso eigenlijk ook te groot voor de intieme DMST muziek.

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 19, 2002.


Job, ben je zelf eigenlijk nog geweest?

-- bas (bas@kindamuzik.net), May 05, 2002.


Moderation questions? read the FAQ