da neue hype ElektroKlash: Out on zee Autobahn with Americans wanting to be Eurotrash

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Dus Electroclash (of hoe je het ook wil noemen) is de nieuwe hype. American Gigolo is wel leuk maar een beetje TE kitschy SoftCellKraftwerkwhateverin myn opinie. Wat is UW opinie?

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), April 03, 2002

Answers

Het is electro. Electro is al de hele jaren negentig levend gehouden. Is ook al de zoveelste keer dat het uitgeroepen wordt tot hype. Ik zie die kitsch alleen niet zo. Vitalic/Dopplereffekt is gewoon heel moderne dansmuziek met af en toe een retro-riedeltje er doorheen. Maar het interessante is dat het zo Europees is en dat Amerikanen en Engelsen er eigenlijk geen hol (en vooral de lol) van begrijpen (producers/dj's als Dave Clarke, Felix Da Housecat daargelaten). En dat is eigenlijk wel even goed zo.

Waar ik me wel enigszins zorgen over maak is dat we nu een golf aan flauwe covers krijgen in elektro stijl. Over een paar maanden hebben we vast een electro cover van het Smurfenlied. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 03, 2002.


No doubt wordt die cover geremixed door soulwax/dewaele bros. heh

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), April 03, 2002.

i second Omar !

electro is al een hele tijd terug en heeft ondertussen zijn hitjes constant gehad, denk maar aan I-F's space invaders are smoking grass (vergeten welk jaar, maar die dateert toch ook al gemakkelijk van een paar jaren terug) of Kitten & Hacker's debuut vorig jaar dat half gevuld is met opgewarmd spul uit 98 of Christopher Just's "i'm a disco dancer" uit '97 (op Gigolo) en toen fameus populair bij techno dj's met een electro edge (denk Dave Clarke...)

Denkende aan Dave clarke kom ik uit bij zijn electro boogie mixen, hij had er twee en erna heeft nog iemand anders electro boogie drie gemixt, check clarke's eerste electro boogie x-mix op K7 uit 1996 als je meer de oorsprong van het genre wil ontdekken (vnl oud detroit spul).

Met Koen had ik het er onlangs over dat we nu al voor pakweg het vijfde jaar zeggen dat het het jaar van electro gaat worden en nu is het precies zover. Don't diss it, enjoy it: the genre deserves it !

En American Gigolo is subliem !

-- Johan (johan@kindamuzik.net), April 03, 2002.


Sakkerloot! Ik wist helemaal niet dat er een Golden Boy & Miss Kittin album is uitgebracht dit jaar. Iemand hier wat van gehoord?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 04, 2002.

Fischerspooner heeft net $2 miljoen voor een platencontract gekregen, dus zelfs de platenindustrie heeft het door.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), April 05, 2002.


kom laten we deze discussie weer eens opwarmen met het oog op Theo's artikel. Misschien met wat vragen erbij: wie is nou precies kitsch in electro en waarom? Waarom luisteren er zo veel mensen maar naar een streng gedefinieerd muziek genre?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), August 21, 2002.

Moderation questions? read the FAQ