Summertime and the loving (of pop) is easy...

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Nieuw seizoen, nieuwe genre die je beluistert? Momenteel op een hip-trip-hop-pop vibe. Dus Basehead, Public Enemy, George Michael en Earl Zinger ruling me stereo. Throw yer po(o)p in the air and wave it like it just don't stink.

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), April 03, 2002

Answers

In de zomer haal ik altijd - en ook enkel alleen maar dan - mijn omvangrijke collectie Philip Glass uit de kast. Waarom? Tja. Die continu treinvaart aan sax/farfisa-riedels is de enige drug die hoge temperaturen voor me dragelijk maken. Is er misschien een dokter in de zaal die het kan verklaren? No live possible without Einstein On The Beach (first edition)!

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 03, 2002.

Zomer, tijd voor Herbert. Het is allemaal zo relaxed. En Immer van Michael Mayer is ook heerlijk zonnig. Van de oude school trek ik toch altijd graag LTJ Bukem dingen uit de kast.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 03, 2002.

Indiepop. Heb sinds het een paar dagen geleden is gaan zonnen, bijna alleen nog maar diverse Darla-compilations lopen draaien.

-- Joris (subbacultcha@hotmail.com), April 03, 2002.

Heb net Herbert ontdekt, en dat is inderdaad goede zonmuziek. Heel verslavend. De zware koormuziek van Arvo Part en Gorecki is in ieder geval iets minder nu. En energieke metal natuurlijk, maar dat moge duidelijk zijn...

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 03, 2002.

Ik heb in elk geval eindelijk Dntel, Hood en KOC in de kast gezet. Haal ik er in oktober wel weer uit of zo... Helen Love! "Summer Pop Radio"!

-- Lava (reconstruct@nme.com), April 03, 2002.


Beach Boys!

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), April 03, 2002.

Indiepop. Heb sinds het een paar dagen geleden is gaan zonnen, bijna alleen nog maar diverse Darla-compilations lopen draaien.

Cool! En dan te bedenken dat die Darla-verzamelaars zich slechts beperken tot de door Darla gedistribueerde labels.

De All Girl Summer Fun Band zijn natuurlijk een ideale zomerband, met zo'n naam. Persoonlijke tips/favorieten voor de zomer: Le Coupe en Club 8: mooie, rustige liedjes, met een relaxte drumcomputerbeat (heeft wel wat triphopperigs eigenlijk) op de achtergrond.

-- Martijn (grooten@sci.kun.nl), April 03, 2002.


Jazzanova's debuut - In Between - verdrijft al twee maanden bij mij de winterkou... topplaat, recensie van volga op KM pretty soon now (en de Q&A door Koen)...

-- Johan (johan@kindamuzik.net), April 03, 2002.

zomer is voor mij altijd breaks tijd. en dan eigenlijk alleen maar amerikaanse breakbeat. gisteren al mijn oude acid hardtripnotrance verzamelaars uit de kast gehaald. een serie van vijf uitgebracht tussen 1994 en 1996 vol nu skool achtige breaks alleen nu overgoten met meters dikke synths, allerlei psychedelica, bakken vol rave elementen en geile vrouwenstemmen. I simply love it!

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), April 04, 2002.

TRAVOLTAS !

-- Martijn Bouw (m.bouw@reginox.com), April 04, 2002.


De 2 many DJ's CD doet het met dit weer wel goed en een eigen gemaakte compilatie met o.a. Cornershop, Belle & S, Travis, BRMC, dEUS enz.. makkelijk in het gehoor liggende liedjes voor het onbezorgde leven in de lente. En de nieuwe Weezer of course.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), April 04, 2002.

Ben momenteel aan het Mixmeisteren met o.a. Arab Strap, Herbert, zeegeluiden en Mice Parade. Zogauw dat op CD gebrand is kan de lente pas goed voor beginnen

-- Arien (saguamura@home.nl), April 04, 2002.

Jon Spencer Blues Explosion. De nieuwe plaat is ook weer precies op tijd uitgebracht.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), April 05, 2002.

Ik laat mijn muziek eigenlijk nooit afhangen van een jaargetijde. Ik zie mezelf al helemaal op het strand met Sigur Ros in mijn oortjes. Ook zit ik graag bij een knapperend haardvuur te luisteren naar surf- plaatjes. Ik draai Jesus Christ Superstar ook met kerst, pinksteren en hemelvaart. Wagner´s Der Ring des Nibelungen kan bij mij ´s ochtends vroeg of lekker tijdens het eten aangezet worden.

Zo kan ik ook een lekkere dansplaat op zetten voor tijdens het slapen. ben ik gek?

-- erik (erikstronks@hotmail.com), April 07, 2002.


Zo kan ik ook een lekkere dansplaat op zetten voor tijdens het slapen. ben ik gek?

Waarschijnlijk niet. Dansmuziek is in de regel monotoon door repetitie hetgeen heerlijk slapen doet. Ikzelf heb hetzelfde met speedmetal. Nee, probeer eens in slaap te komen bij muziek vol tegentonen: dat valt mij altijd knap lastig;-)

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 08, 2002.


In slaap vallen kan je het beste met muziek die je al kent. In dat geval let je niet meer op wat er gebeurt. Dus beter harde bekende muziek dan zachtere onbekende muziek.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), April 09, 2002.

Ben ik niet met je eens. Ikzelf mag graag met een nieuwe plaat onder de dekens kruipen. Het is spannend waar de onbekende klanken je gedachten naartoe voeren op het moment waarop je op het randje van slaap-waak verkeert. Slapen doe je er volgens mij niet minder om.

Boeiend is wellicht het volgende: ik heb een 5cd-wisselaar, zodoende kan ik tot diep in de nacht muziek laten draaien. Bijzonder is dat als je ervoor zorgt dat een jou nog onbekende cd een paar nachten langskomt op het moment dat je slaapt, en je hem vervolgens eens overdag opzet, de muziek je niet onbekend voorkomt; sterker: sommige nummers ken je dan zelfs!

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 09, 2002.

In slaap vallen kan je het beste met muziek die je al kent. In dat geval let je niet meer op wat er gebeurt. Dus beter harde bekende muziek dan zachtere onbekende muziek.

Wat je in ieder geval niet moet doen is in slaap vallen met zo'n Cd waar aan het eind 10 minuten stilte opstaat en dan weer muziek of gepraat ofzo...

-- Martijn (grooten@sci.kun.nl), April 09, 2002.


Ik slaap ook vaak in met alle nieuwe mp3tjes die ik heb. Ik plemp er 100 in mijn winamp en zet die op repeat. Vaak heb ik ook alleen 's nachts tijd om het nieuwste van het nieuwste te beluisteren.

Na een aantal nachten diepe slaap is deze muziek me al aardig bekend geworden. In het weekend kan ik er dan weer even rustig voor zitten om te kijken welk bandje nou welk nummer speelt. Werkt geweldig.

-- erik (erikstronks@hotmail.com), April 10, 2002.


Boeiend is wellicht het volgende: ik heb een 5cd-wisselaar, zodoende kan ik tot diep in de nacht muziek laten draaien

Maar word je dan niet wakker van het gedraai van de CD-speler? Dat had ik toen altijd. Nou gewoon een zooi mp3's. Eerst nummers die ik nog echt wil luisteren en daarna de in-slaap-val muziek.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), April 10, 2002.


Moderation questions? read the FAQ