From one thing all things depend

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

iedereen deze bonustrack op de japanse release van Geogaddi al gehoord? anders zeker even downloaden.. vooral om zinnen als: "he could be sitting on the table right now, but you couldn't see him" (gaat over God) goeie plaat trouwens dat geogaddi.. hehe.. beetje laat, maar ik heb hem dan eindelijk. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), March 31, 2002

Answers

hé. verdomme. wat een stomme typfout. from one source all things depend.. moet het natuurlijk zijn.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), March 31, 2002.

Ik heb die bonus track beluisterd. Heb de cd niet, maar ik heb paar nummers gedowned en klonk heel aardig, ga hem ook wel ff aanschaffen. Maar die bonustrack vond ik wel eng zeg. Creepy sfeertje. Ik kan het niet uitleggen, maar ik vind van die kinderstemmetjes die over dat soort dingen spreken altijd dood eng. Ben ik nu gek?

-- Maarten Zinkstok (mzinkstok@hotmail.com), April 01, 2002.

Zoals ook die kindertjes in Biosphere's 1e nummer op 'Patashnik', als ze nogal dwingend I had a dream last night / We had the same dream voordragen? Moet je eens voor het slapengaan luisteren, bizarre dromen verzekerd.

-- bas (bas@kindamuzik.net), April 01, 2002.

Mwoah, bij Boards vind ik de kinderen altijd getuigen van het nostalgische gevoel van veiligheid in een eigen wereldje. De engste kinderstem die ik ken is die van Falling Back in Fields of Rape van '93' Current '93' op Dog's Blood Rising. Inderdaad, kinderen die onderwerpen in de mond nemen waar ze nog helemaal geen weet van zouden mogen/kunnen hebben. Brrrrrrrr... Maar ik zal die BOC-bonus er ook eens op gaan beluisteren...

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 01, 2002.

Yep kinderstemmetjes = creepy shit. Maar bij BOC hebben ze meestal een beetje zo'n suffig lief snottebelstemmetje dus dan wordt het allemaal wat nostalgischer. Anyway op Oor.net hadden ze dat complete interview met die knakkers uitgedraid en ik vond wel dat ze mooi die sfeer van Geogaddi hadden neergezet als een 'trial by fire' en een claustrofobische onderaardse reis met aan het einde een opening. Of zoiets. ;) Cd is ook 666 Mb, hoho.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 01, 2002.


Ja, maar ik vind een tijdsduur van 66:06 geen kunst als je het laatste nummer uit complete stilte laat bestaan. Of ben ik een verduivelde zeiksnor?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 01, 2002.

Nee, ja, ik blijf erbij: de engste kinderstemmen zitten bij Current 93. Neem alleen al dat Would You Walk This Way With Me Sir? in The Starres Are Marching Sadly Home. En ook op All the Pretty Little Horses, Bright Yellow Moon en Untitled (An Invitation To Suffering) komen ze beklemmend voor.

Maar, nieuwe topic: Waarom zijn kinderstemmen zo 'creepy'?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), April 01, 2002.

Tsja waarom zijn kinderen creepy? Ten minste als ze bezeten zijn of te wijs voor hun leeftijd. Zie met name 'Salem's Lot' (brrrrr) voor goed voorbeeld van het eerste.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), April 01, 2002.

ik vind kinderstemmen altijd wel mooi en veilig. net als op ronnie gaat naar huis van spinvis. :)

zoiezo Boc mag dan op deze plaat duisterder zijn, op een of andere manier klinkt het toch altijd vertrouwd en veilig. wat dacht je van die sample die gaat 1,2,3,4,fiiiive,6,7,8,9,10 say that twice again. een leraar volgens mij die de kinderen tellen leert? prachtig.

laatste minuut stilte? als je je stereo heel hard zet hoor je een melodisch geruis. nou ja melodisch.. geruis.. ik hoorde een melodie in mijn hoofd waarschijnlijk. ;)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@Hotmail.com), April 02, 2002.


ik vind kinderstemmen altijd wel mooi en veilig.
Behalve als je de Wiggin hebt als achternaam. hahahahaha Shaggs veilig? Niet voor je stereoboxen.

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), April 03, 2002.


Moderation questions? read the FAQ