Laten we hier Too Many DJ's van Soulwax bediscussieren

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Aldus. Vandaag voor het eerst beluisterd en ik ben blij, heel blij. Dit klinkt als een grote trein van muzikaal plezier. Fijne rammende electro die het zooitje een beetje bij elkaar houdt en vette postmoderne allergaar van ahem...alles? Een van de platen van het jaar? Stom Belgisch opportunisme? Enne wat zijn jou favoriete momenten? De mijne op het moment toch wel als 'Cannonbal' er in rost. En dat slimme gebruik van Nikki Costa.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 26, 2002

Answers

Ik wordt er erg vrolijk van, al duurt het me al bij al wel wat lang allemaal. En waarom is het beste nummer verstopt voor track no.1 (Kylie)? Op momenten vind ik de cd geweldig, bijvoorbeeld bij The Velvet Underground (I'm Waiting for my Man een dansnummer??), maar anderzijds vind ik het mixen van a cappela stukken over andere muziek wel een wat voor de hand liggende oplossing. En waar zit de uitdaging als je het nummer Kaw-Liga 'van' The Residents meemixt? Dat swingt sowieso al, en is te makkelijk. Ik had daar liever een spannendere Residents-keuze gezien. Enz, enz. Give me VU en - inderdaad - Breeders anytime, maar dat hebben ze dus niet gedaan. Maar ben wel weer zéér benieuwd naar waar dit de inspiratie toe kan zijn. We gaan een mooie toekomst tegemoet!

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), March 26, 2002.

je bent met net voor..

kan iemand mij vertellen of die plaat aan the Avalanches doet denken? want dan moet ik hem blind aanschaffen want dat was de plaat van 2001.

eh ja. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), March 26, 2002.


Ik vind de Avalanches vreselijk, maar 2 Many DJ's dus niet... De laatste ligt een stuk makkelijker in het gehoor dan Avalanches, die toch meer een zee aan geluid zijn. 2 Many DJ's wil allereerst maar één ding: swingen non-stop. Zoiets?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), March 26, 2002.

Mmm, The Avalanches zijn heerlijk maar iets abstracter en misschien ambachtelijker? Ze gebruiken veel meer samples om nieuwe nummers te creeren die eigenlijk gepresenteerd worden in een continu mix.

Too Many Dj's is gewoon steeds twee nummers overelkaar heen plakken om een geniale synthese te vormen en zoekt denk ik express de herkenbaarheid op. Daar zit steeds de kick in, dat flits dat je denkt "zo past dit bijelkaar?!?"

Zijn we niet een beetje bang dat dit ipv een radicale nieuwe weg gaat leiden tot heel veel slappe aftreksels? Ik denk dat de kans groot is dat dit 1x leuk is.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 26, 2002.


'Zijn we niet een beetje bang dat dit ipv een radicale nieuwe weg gaat leiden tot heel veel slappe aftreksels? Ik denk dat de kans groot is dat dit 1x leuk is.'

Ja God, het kan beide kanten opgaan. Er zal vast al iemand Sita over 2 Unlimited aan het mixen zijn, maar willen alle Jack Dangers' in spé nu opstaan!

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), March 26, 2002.Kaw-Liga 'van' The Residents? Dat verstopten ze ook in hun DJ-set toen ik de Belgische broeders onderging na de Labels-avond (of was het nu toch The Strokes?) in Paradiso. Stond ik net aan de bar een biertje te bestellen en kon ik dus niet lekker voetje van de vloer op een oude favoriet. Live wilde dat gemix maar niet tot dansen uitnodigen het kleine uurtje dat ik in de grote zaal stond. Het ging van de hak op de tak. Allemaal erg grappig dat citeren, maar het wilde maar geen dansbare eenheid worden.

De DJ-mixen klinken op papier als een digitale revival van een jaren tachtig fenomeen. Knippen en plakken met een snelle hiphopbeat eronder. Herinnert u zich nog Steinski & Mass Media? M/A/R/R/S? Ik ben eerder geneigd hun plaatjes nog 's op te zetten of albums van de meesters van de collage als Nurse With Wound, Tape Beatles, Negativland en John Oswald. Die vier laatstgenoemde grootheden gingen verder dan de gimmick.

Ik voel me nog niet geroepen hun plaat aan te schaffen. Als de Soulwaxers in de ramsj liggen wil ik er wellicht nog wel mijn zuurverdiende geld aan uitgeven. Misschien dat jullie meningen me nog op andere gedachten brengen.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), March 26, 2002.


Vido, met jouw vier grootse grootheden heeft het maar dan ook niets te maken. Stapleton etc. zijn van een hele andere orde, en inderdaad de gimmick voorbij. Omar heeft het fraai verwoord: Too Many Dj's is gewoon steeds twee nummers overelkaar heen plakken om een geniale synthese te vormen en zoekt denk ik express de herkenbaarheid op. Daar zit steeds de kick in, dat flits dat je denkt "zo past dit bijelkaar?!?" Maar een gewoonweg leuke plaat is het wel, hoe nietszeggend dat ook klinkt. Wat live ongetwijfeld niet werkt, werkt op plaat heel aardig.

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), March 26, 2002.

Ja geld neerleggen gaat natuurlijk te ver! :) Ja het gaat wel een beetje de Steinski/MARRS kant op, zonder gescratch van de eerste en met een hoger tempo, het is echt een trein waar je instapt, ergens ook vermoeiend.

Ik denk dat als Cage en Reed of beter Tucker die beat onder 'I'm Waiting For My Man' horen ze zich voor het hoofd slaan van "fuck waarom hebben we hier niet aan gedacht". Echt hele fijne vondst.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 26, 2002.


Ik zat op http://www.2manydjs.org/frameset.htm te neuzen en zag daar de lijsten van platen die ze niet gebruikt hebben ondanks 'clearance' (soms denk je van jammer) en van platen die ze niet mochten gebruiken op de plaat en daar zitten artiesten tussen dat ik denk van eikels! Ik noem maar Beck, Beastie Boys (!), Chemical Brothers, Mantronix. Ik had wel graag AC/DC, 'Gigantic', Liaisons Dangereuses in die mix willen hebben gehoord, maar ja zo is ie ook fijn.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 26, 2002.

Ja, Liaisons Dangereuses. Die miste ik ook al zo op In The Beginning There Was Rhythm (om er maar eens een niet terzake doende opmerking tegenaan te gooien).

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), March 26, 2002.


twee minuten tijd: als djs zijn ze fantastisch dankzij hun enorme kennis/platencollectie. als groep (soulwaw) zou ze KUT.

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), March 27, 2002.

Vido mail me als je hem wil in MP3 formaat. *hush hush* :-)

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), March 27, 2002.

Ik heb het album nog niet gehoord (al wel heel veel van hun bootleg- mixen) , maar als Soulwax zijn ze ZEKERRRR niet kut. Muzikaal zit hun muziek sterk in elkaar; een goede mix van real-life instrumenten en electronica. Hun laatste cd is echt super, niks op aan te merken.

-- Chris (chris@extravolt.com), March 27, 2002.

Soulwax = koel! En de Flyin' DeWaele Bros. als DJ's is inderdaad "een feest der herkenning". Een gigantische popkwis, en tegelijk nog lekker zwingen ook. De band gaat overigens pas na de zomer een nieuwe plaat opnemen. Veels te lang wachten.

-- Desmond (desmond@wanadoo.nl), March 27, 2002.

Heb het ding net bij de platenboer geluisterd, vind het een leuk plaatje voor feesten en partijen met flink wat bier of wodka- dubbelfris erbij, maar om het nou thuis op te zetten? Neuh...

-- bas (bas@kindamuzik.net), March 30, 2002.


Moderation questions? read the FAQ