Schreien in de woestijn

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Zeg, in hoeverre zijn we nou eigenlijk niet gewoon een minderheid van vroegoude dertigers die maar niet kunnen begrijpen dat die obscure freakplaatjes van ons echt niet beter zijn dan wat met stapels tegelijk over de toonbanken gaat? In het leven van de jonge urbane mens speelt muziek nu eenmaal een bijrol. Welke platen zijn makkelijk en leuk? Niet: welke platen vergen al mijn aandacht en zetten me aan het denken; idem literatuur; idem cinema. Is dit slecht?

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), March 24, 2002

Answers

Leuk en makkelijk, zoals DJ Tiga, The Chronics, Slayer, George Michael, Destiny's Child, Jon Spencer Blues Explosion?

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), March 24, 2002.

Nou, slecht niet, iedereen moet doen wat hij wil en vooral Marco Borsato luisteren als dat hem aanspreekt, maar ik denk dat de jonge urbane mens in wiens leven muziek een bijrol speelt héél veel mist. Dat geloof ik echt. Muziek kan iemands leven zo enorm verrijken en allerlei inzichten en gevoelens genereren, dat is echt ongekend. Heb je dat niet, dan mis je iets. Als ik door deze mening een vroegoude dertiger ben, het zij zo (sometimes I feel so old, zong hij al.....)

-- Hibernia (hibernia_augusta@hotmail.com), March 24, 2002.

Vergeet niet dat veel mensen pop gelijkstellen aan gemakkelijk. Voor mij is dit een foute redenering. Het hangt ervan af hoe ver je gaat in je analyse. Bijv Kylie Minogue's Can't Get You Outa My Head kan je gewoon een leuk liedje vinden, ik bekijk het veel dieper. Ten tweede bekijk ik het helemaal niet zo. Obscuur wil niet perse zeggen dan het beter is. Dat staat er helemaal los van. Vandaar dat ik nooit echt met die indie massa meeging. Commerciele pop a la George Michael kan even intellectueel zijn/beanderd worden als Jandek's catchy pop. Tuurlijk is het niet slecht. En tja, er zullen altijd mensen ons ridicuul vinden omdat we teveel tijd spenderen met het analyseren van Pop 'n' Rock. Maakt dat het slecht? Neen. Ik zoek niet naar confirmatie/validatie van mijn gedrag/keuzes.

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), March 24, 2002.

Zeg, in hoeverre zijn we nou eigenlijk niet gewoon een minderheid van vroegoude dertigers

Zijn jullie allemaal zo oud?!!

Maarten, de puber

-- Maarten Zinkstok (mzinkstok@hotmail.com), March 25, 2002.

Laat-twintiger Lava raakt off-topic:

nathalie: "Obscuur wil niet perse zeggen dan het beter is"

Tikfout of Westvlaamse? ;-)

-- Lava (reconstruct@nme.com), March 26, 2002.journalisten zijn nou allemaal oude mannetjes maarten.. zegt de ene puber tegen de andere.. :)

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), March 26, 2002.

Maarten, zelfs als je 33 bent kun je je nog HEEL erg puberaal gedragen. neem dat aan van iemand die het kan weten.

-- Hibernia (hibernia_augusta@hotmail.com), March 28, 2002.

Moderation questions? read the FAQ