Weekie 11 van de lijstjes en zo.

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Hoe is dat Jazzanova album Eria?

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 14, 2002

Answers

Vido, hoe klinkt Savoy Grand? Andere recensie maakten me al hongerig...

-- bas (bas@kindamuzik.net), March 14, 2002.

Even toelichting op mijn lijst

The Motorhomes.... kent iemand ze? Ik kan niet echt een referentie vinden maar het doet me wel ergens aan denken. Saybia blijf ik opzetten, zit in de Coldplay-traditie. Je houdt er van of je wordt er helemaal gek van denk ik. Ik hou er dus wel van, kan wel tegen die hoge stemmetjes. Weezer heeft veel troubles met de platenmaatschappij, heeft iedereen waarschijnlijk wel kunnen lezen. Maar die nummers zijn weer heel interessant. Rauwer dan normaal en ik luister toch gewoon veel naar die band. Maar Pinkerton blijft toch ongeevenaard. An Pierle is de beste vrouwlijke singer/songwriter van het moment And You Will Know Us By The Trail Of Dead heeft een intense prachtplaat gemaakt. Blijven opzetten! The Plan drijft voor mij vooral op Mon Amour. Rest van het album duidelijk minder... of moet ik beter luisteren? Nog wel vaker luisteren naar Soundtrack Of Our Lives want de eerste keer klonk het erg goed Engine Down is een interessant gitaarbandje Sense Field heeft toch wel wat weg van Sunny Day Real Estate (rip) en moet ik dus ook beter luisteren.. goede eerste indruk Gomez blijft zeeeeeeeeeeer mooi! voorzover de toelichting

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), March 14, 2002.


Heb zonet een ton George Michael MP3s gedownlooooooooowd. Woehoe. Daar Forced Exposure nog STEEDS m'n bestelling heeft opgestuurd. Weet iemand waar ik dergelijke zaken (zoals ze bij FE) anders online kan bestellen? Ach ja, ouders terug van Japan. Heb een boxset van Group Sounds *shit* en een Fushitsusha CD gekregen. WOEHOE. Heeft iemand die nieuwe FuckingDeWaele CD al? Of is ie nog niet uit?

-- nathalie - I am not your brother I am not your sister (stevienixed@yahoo.com), March 14, 2002.

Savoy Grand = van die heerlijk trage, trieste muziek. Snaren worden eerder gestreeld dan getokkeld, subtiel aangevuld met melodica, vibrafoon en strijkers. Heel broos, vrijwel geen uitbarstingen. De zanger zingt met licht bibberende, hoge stem alsof-ie buiten in de winterkou staat nadat hij is afgewezen door zijn grote liefde. Consequent volgehouden sfeer. Slowcore op z'n Brits. Ingehouden en netjes, maar wel met passie. Zo somber dat je er blij van wordt.

De MP3 van Mates of State smaakt naar meer. Bedankt voor de tip.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), March 14, 2002.


Savoy Grand = van die heerlijk trage, trieste muziek. Zo somber dat je er blij van wordt.

Klinkt heel erg als mijn soort muziek. Moet ik hebben. Ik word trouwens meestal blij van sombere muziek.

-- bas (bas@kindamuzik.net), March 15, 2002.Ik heb nog naar Omars webradio op KindaMuzik geluisterd, maar ik kwam even niet door de eerste nummers heen. Vooral dat eerste nummer: net of je zit te wachten op een sollicitatiegesprek dat nooit komt. Zenuwslopend. Het tweede is iets minder erg: dat is de eeuwig durende tandarts wachtkamer. En ik denken maar wachten op die Neptunes remix van Air en KLF...

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), March 15, 2002.

Hahaha...ja de marteling kan inderdaad soms zachte vormen aannemen. ;) De volgende keer zal ik wat ruiger te werk gaan.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 15, 2002.

...de nieuwe Jazzanova klinkt fantastisch, we hebben die voor KM gekregen bij het interview dat Koen in Brussel is gaan afnemen in januari en de gehele belgisch/antwerpse Beats posse is ondertussen compleet verslaafd , verwacht review van da volgababe samen met Q&A ergens in april...

het is een zowat een samenkomen van een aantal soorten moderne muziek resulterend in een soort crossover voor de vroeg 21ste eeuw... mmmmm....gelukkig schrijf ik niet al te veel op KM :-)

moet je webradio nog horen, net terug van een seminarie in Knokke (1 vd leukere kanten van mijn job...)

a+ Johan

-- Johan (johan@kindamuzik.net), March 15, 2002.


"FuckingDeWaele CD" heet 2 Many DJ's en komt maandag uit. Je weet niet wat je meemaakt. Nooit geweten ook dat I'm Waiting For The Man een dansplaat is.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), March 16, 2002.

Je weet niet wat je meemaakt.
Uh jawel. Al verschillende jaren gehoord op de dansvloer. En het laatste jaar ook in MP3 vorm. ;-) En tuurlijk is Waiting for My Man om op te dansen.Vraag maar aan Edie Sedgwick. Of nee, liever niet, die is al dood. Was wel grappig om te lezen in een Soulwax interview (over die remix CD) dat die Wild Bunch vocalen heeft van White Stripes leden. Wild Bunch, niet de Bristol groep maar die van de VS.

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), March 16, 2002.


Moderation questions? read the FAQ