Ik ben verdomme altijd te laat...

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Het duurde een eeuwigheid eer ik Silkworm apprecieerde. (Lees: gisteren tripte ik toen ik Lifestyle speelde.) Zo ook de nieuwe Le Tigre. Ik mis altijd de *bandwagon*. Nu, hoe zit het met jullie? Avant-garde of altijd de laatkomer?

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), March 12, 2002

Answers

Niet dat ik het slecht vind. Of misschien wel? Aan U het woord.

-- nathalie (stevienixed@yahoo.com), March 12, 2002.

Ik schijn een nogal aparte muziek in de zin dat de dingen die ik echt goed vind hier in den lande niet te vinden zijn. In die zin ben ik erg avant-garde, maar ja die `garde' isdus niet zo groot. Als er een keer iets is wat ik leuk vind en wat wél aanslaat, dan ben ik altijd juist een van de lateren om het te ontdekken.

-- Martijn (grooten@sci.kun.nl), March 12, 2002.

Tsja hoe avant is de voorloper? Soms ben ik ergens vrij rap bij, maar eigenlijk heb ik het gevoel dat ik altijd achter de feiten aan loop. Maar goed dat is de realiteit van een brede smaak circa 21ste eeuw je kan niet alles tegelijkertijd luisteren en uitchecken. Maar goed dan moet je maar weer eens een bezoekje brengen aan de platenwinkel en dan voel je je meteen uh..je tijd ver vooruit. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 12, 2002.

Die laatste zijn ware woorden, Omar, want in de platenzaak (op een paar uitzonderingen na) willen ze platen verkopen, em dingen die nog niet door een groter publiek omarmt verkopen niet.

Soms ben laat, bijvoorbeeld in het geval van Fennesz, die al maanden uit voordat ik er naar begon te luisteren. Of The Notwist, want Neon Golden is eigenlijk de eerste plaat die ik van ze heb. Nu de rest nog.

En soms ben ik vroeg, zoals in het geval Godspeed en aanverwante zaken. Maar eigenlijk maakt dit alles niet uit, het genieten van muziek blijft voornaamste uitgangspunt, of dat nu direct bij verschijnen is of maanden of jaren later.

-- bas (bas@kindamuzik.net), March 13, 2002.


Ware woorden Bas. Nu pas kom ik er dankzij 2manydj's achter wat Peaches is! Yowsa. Teaches of Peaches is wel een heel sexy combinatie van intelligentie en vulgariteit.

Anyway, het is ook af en toe relaxed om iets te laat te ondekken, zeker als je er niks over hebt gehoord dan staat zo'n plaat helemaal "los" als het ware.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 30, 2002.Peaches. Heb ik ook pas voor het eerst vorige week aangeschaft. Dwz, de Prince-cover samen met 7 Hurtz en Bitch Lap Lap op de compilatie If I Was Prince (RexRecords). Sexy Dancer lijkt me wel een goede tip voor de DJ-set van AriŽn. Nu nog de rest van Peaches. Beter te laat dan nooit.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), March 30, 2002.

Ook pas Peaches ontdekt. Leuke phunk. heh. Bewijs dat djs dus toch ook opvoeders zijn, zelfs als het de Dewaele broertjes zijn. ;-)

-- nathalie (stevienixed@hotmail.com), April 01, 2002.

Moderation questions? read the FAQ