the ex documentaire

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

het moet er toch uit anders krop ik het op..

eh ja.. waar begin ik.. ik vond het helemaal niks. ik heb weinig tegen the ex, maar de muziek die ze maakten was waardeloos en het gelul dat ze uitstamelden.. pff.. ze leken allemaal aan een merkwaardig spraakgebrek te lijden. en die Bennink.. :(

nou ja.

excuses.

Ludo

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@Hotmail.com), March 10, 2002

Answers

Voor zowel The Ex als Han Bennink geldt: onderga ze live en herzie dan je mening nog eens. Het geluid in de VPRO-documentaire was nu niet bepaald jovel en dus niet representatief.

Han Bennink is een van de beste drummers ter wereld. Hij is heel technisch, maar laat zich niet door die techniek leiden (zoals hij in de docu vertelde aan de jongen die perse een zevenachtste van hem wilde horen). Elk optreden waar hij bij betrokken is, is weer anders. De ene keer speelt hij een Amerikaanse pianist totaal van het podium (tot zichtbaar grote ergenis van die Amerikaanse pianist), de andere keer houdt hij het subtiel en ingehouden als hij een Ethiopische zangeres begeleidt (zoals vorig jaar in De Balie te Amsterdam). Hij kan een hoop klereherrie maken, maar ook heel rechttoerechtaan een bebopbegeleiding inzetten. Met Trio Clusone reist hij over de hele wereld en oogst hij zeer veel positieve kritieken. Bennink is het ultieme voorbeelde van vrije muziek. The friendly face of (free)jazz.

Niet dat ik je nu aan de jazz wil helpen, hoor. :-)

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), March 10, 2002.


hehe.

ok. :)

dan was de documentaire gewoon slecht.. het hele beeld wat ze van de trip en band schetsten kwam gewoon niet goed over, bij mij dan.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), March 11, 2002.


Moderation questions? read the FAQ