Fake Kennedys

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Zelfs mensen die ik waardeer springen wild van blijdschap in het rond en zijn aan het kwijlen als jonge hondjes vanwege het nieuws dat Dead Kennedys naar Nederland komen. Het gekke is dat ze weten dat zanger Jello Biafra niet mee zal doen en dat ze dus eigenlijk kaartjes gaan kopen voor een karaoke-Dead Kennedys, een fake-DK, een kermisact, een soort Bootleg Beatles van de punk (maar dan erger). De voormalige Kennedys zitten in een hele nare rechtzaak verwikkeld waarvan ik je de details bespaar. Die hele 'reunie'-tournee is een farce. Ik zou zeggen: boycotten, maar ben waarschijnlijk de enige, gezien de bovengenoemde reacties. Het concert zal zeer snel uit gaan verkopen.

Dead Kennedys was ooit een idealistische band met een gedreven en charismatische voorman. De drie ex-leden die op dit moment touren zijn geldwolven geholpen door een marionet als zanger en iedereen trapt erin. Ik ben verbijsterd. Jullie?

Binnenkort tournees van The Smiths (maar dan zonder Morrissey), The Fall (maar dan zonder Mark E. Smith) en Public Enemy (maar dan zonder Chuck D and Flavor Flav). Reserveer tijdig.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), March 07, 2002

Answers

Snap niet dat mensen hier intrappen. Heel simpel Dead Kennedys zonder Jello is geen Dead Kennedys. Ik zou meer zeggen net zo zinnig en lachwekkend als een Nirvana reunie.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 07, 2002.

Het is het grootste bewijs dat ook idealisten hypocriete neigingen hebben. Ik vind het een grote farce, en de hele DK tour zou geboycot moeten worden. De Sex Pistols, met Johnny Rotten, gaven tenminste toe dat ze wilden cashen. Bah. Verbijsterd is het goede woord, en het laat een hele vieze smaak in mijn mond na.

-- bas (bas@kindamuzik.net), March 07, 2002.

Biafra beroofde zijn medebandleden van een groot deel van hun royalties. Dat zeg IK niet, het was de uitspraak van de rechter...

"A Superior Court Judge ruled that Biafra (a.k.a. Eric Boucher) owes the band damages to the amount of 200 grand. In May of 2000, a jury found that Biafra and Alternative Tentacles were "guilty of malice, oppression, and fraud," because Biafra had known about the back royalties, but used the money as a ploy to get the band distributed on Alternative Tentacles for perpetuity. This, coming from a punk who demands equality for all and is opposed to multi-national business conglomerates."

Jaren nadat Rob Halford Judas Priest opblies kwamen de andere leden weer bij elkaar en gingen ze touren met een jonge Halford lookalike die ook precies zo kon zingen. Iedereen blij en de fans accepteerden die gast ook nog! Nu stropen ze met succes het bierbuik-metal-revival circuit af (waarschijnlijk samen met Saxon ofzo). Zo kan het dus ook. Brood op de plank voor iedereen. Waarom moeten bierbuik/stropdas- punks nou moeilijk doen? Ik zeg: geef die jongens een kans.

-- Arien (saguamura@home.nl), March 07, 2002.


Er bestaat een groot verschil tussen Judas Priest en Dead Kennedys. Judas Priest was een totaalproduct van (i.i.g.) Rob Halford, K.K. Downing rn Glenn Tipton. Dat de laatste twee door zijn gegaan nadat de eerste opstapte is hun goed recht. Dat waar de band voor staat wordt er niet door aangetast. Er zijn echter ook bands waarbij slechts 1 persoon het 'gezicht' bepaald. Pink Floyd zonder Roger Waters is geen Pink Floyd, simpelweg omdat de andere drie heren het in de jaren zeventig hebben laten gebeuren dat Waters zich ontpopte tot de man die nagenoeg alle muziek schreef, en verder alle tekstuele thema's, liveshows, etc. bepaalde. Als zoiemand dan wegvalt, dan hebbie een groot probleem. Biafra = Dead Kennedys, wie er verder gitaar speelt, drumt of bast is bijzaak. Als er dus drie mensen nu onder die naam gaan touren is dat voor mij de grootst mogelijke onzin. Inderdaad, dankzij Biafra zijn ze veel geld kwijt gelopen, maar daar waren ze eind zeventig, begin tachtig tocht echt zelf bij. Roger

-- Roger Teeling (rogerteeling@hotmail.com), March 23, 2002.

Moderation questions? read the FAQ