Lijstjes Week 10

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Daar gaan we weer.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 06, 2002

Answers

Wat vind je van de Drexciya? Vind'em wel oke. Maar ben meer geobsedeerd door BoardsofCanada en Herbert. Heb nog ALTIJD niet Bod.Functions gevonden dus maar een ouwere Herbert plaat gekocht .
Bas, klotige week inzake muziek of prive? Indien het laatste, beterschap gewenst. Indien het eerste... uh WHAT THE FUCK? ;-)

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), March 06, 2002.

Drexciya, meestal gaan die platen van hun de eerste paar keer luisteren compleet langs me heen. En dan vind je een beetje houvast en ga je daarop bouwen. Hier duidelijk 'Digital Tsunami'. Zo langzamerhand begin ik wat contouren te horen, met name 'Mission to Ociya Syndoz and back' is zwaar vet. Moet denk ik veel zo even random een nummertje draaien. Past in ieder geval naadloos in de rest van het werk.

Herbert, heb je Around The House gekocht? Ik kom er maar niet toe om die te kopen, maar goed ik zie hem ook nooit staan. ;)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 06, 2002.


Uh neen, een EP. Bevat wat materiaal van z'n vorige plaat. Heb'em nog niet beluisterd.

-- (stevienixed@yahoo.com), March 06, 2002.

Hey Nathalie, als je op je zoektocht de cd "Indoor Fireworks" (op lifelike, 2000) van Doctor Rockit (aka M. Herbert) zou tegenkomen, mag je die direct kopen, want die zoek ik nog...(album met oa het fantastische Café de Flore op)

-- Johan (johan@kindamuzik.net), March 06, 2002.

Johan, nog niet gevonden. Heb je eigenlijk Audiogalaxy? Daar kan je hem van downloaden. Maar beloofd, als ik die CD zie dan koop ik'em. :-)

-- %00 (stevienixed@yahoo.com), March 06, 2002.


De eerste paar maanden van 2002 zijn allesbehalve saai uitgevallen voor me...

The Mates Of State - Our Constant Concern (cd) - kan ik maar niet uit de tray van mijn ceedeespeler krijgen. emopop op zijn mooist: 1 drummer, 1 organist, 2 stemmen.

Antibalas Afrobeat Orchestra - Liberation Afrobeat -VOL 1 - Strijdbaar en funky.

Timbaland & Magoo - All Y'all (tmf) - Onweerstaanbare fluitloop.

Text - Sound Is Compressed (mp3) Galzwarte tounge-in-cheek reggea meezinger: "Black is the light that shines on my path/ Black is the colour of freedom." Hit.

-- Arien (saguamura@home.nl), March 06, 2002.


Bas, klotige week inzake muziek of prive?

Door een klotige week inzake prive, heb ik geen tijd of fut of zin gehad om nieuwe muziek uit te checken. Tja. Ik zet Reign In Blood nog maar eens op.

Els, hoe klinkt de ep van The Mars Volta? Ben erg benieuwd, en jullie concertreviews doen me uitzien naar 28 maart wanneer ze in 013 spelen. Trouwens, ook Koop lijkt me erg leuk als ik op de reviews af moet gaan. Wat is jouw oordeel?

Verder kon de documentaire over The Ex in Ethiopie me niet raken, hoe graag ik het ook zou willen. Maar dat kan ook aan die klotige week gelegen hebben.

-- bas (bas@kindamuzik.net), March 06, 2002.


Het geschaats van The Ex in Ethiopië had iets naiefs en avontuurlijks. Gitarist Terrie kan soms rare dingen zeggen (zoals zijn veel te romantische uitspraken over de armoede in het land). Wat me aansprak was de oprechtheid van de band en de wilskracht om helemaal af te reizen naar onherbergzame gebieden om hun enthousiasme en eigenwijze visie op muziek te delen met een land dat hen heel erg heeft geinspireerd. Ze waren niet bang voor het risico dat hun ideeen niet zouden kunnen aanspreken in een totaal andere cultuur.

In mijn platenkast bleek ik maar 1 Ethiopische plaat te hebben. Gelukkig wel een hele mooie met de prachtige stem van Aster Aweke. Ligt vast nog wel ergens in een uitverkoopbak.

De cd van Laub wordt door het label Kitty-Yo gerekend onder het kopje pop, maar het klinkt geen moment als Sita.

Over Sita gesproken. Leg 's uit, Joris.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), March 06, 2002.


voor mijn nummer 1 (Saybia) voorspel ik toch wel een grote toekomst. Komt op KindaMuzik snel een Next Big Thing. Het gaat de Kent van Denemarken worden. Thuis hebben ze al veel succes an awards. En And You Will Know Us is gewoon een meesterwerk. Punt.

-- Norbert Pek (norbert@kindamuzik.net), March 07, 2002.

Gluecifer - Basement Apes (CD). Een vuist in de lucht, in de andere een halve liter bier en meebrullen met nu echt fantastisch zingende Biff Malibu op krakers als 'Powertools & Piss', 'Black Book Lodge' en vooral 'Easy Livin''.
The Faint - Glass Danse (MP3). Met dank aan Joris voor het ontdekken van een van de meest fantastische synthesizer nummers ooit.
George Michael - Freeek (TMF). George zingt zoals altijd de sterren van de hemel, de beat is ultravet en de video en tekst zijn hitsiger dan ooit.
Whitesnake - Here I Go Again (Radio 10). Gehoord op mijn werk. Veel minder plakkerig dan in mijn herinnering en wat is die David Coverdale een fantastische zanger!
BRMC - Live in Nighttown. Harder rockend en minder jengelig dan op de plaat, bijna tegen stonerrock aan. Vaak hypnotiserend, soms ook wat langdradig.
The Mars Volta - Live in de Melkweg. Wat te freakerig en rommelig begin, maar daarna fantastisch met die heerlijke Fender Rhodes klanken er bij.
Tiamat - Brigher Than The Sun (MP3). Meer Sisters Of Mercy dan de Sisters Of Mercy zelf en daarom wel zo leuk.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), March 07, 2002.


Bas - Koop. Ik heb hem nog niet gehoord, maar die zie ik me blindelings kopen in de platenwinkel, op Compost komt quasi niks slecht uit de laatste tijd...

-- Johan (johan@kindamuzik.net), March 07, 2002.

George Michael - Freeek (TMF).

Zoals ik het op ILM beschreef: It's like a kandi kolored wet dream that never ends. Stuck in a wish washy orgasm with no climax. In other words: a long boring moan. Such a pity cause I rrrreally like(d) him. Maybe as bad as Careless Whisper?

-- (stevienixed@yahoo.com), March 07, 2002.

Zoals ik het op ILM beschreef: It's like a kandi kolored wet dream that never ends. Stuck in a wish washy orgasm with no climax.

Precies! De ultieme decadentie: express net te lang en net te dik aangezet en dus geniaal. Net als de Sisters Of Mercy of Gluecifer.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), March 09, 2002.


Aha, one girl's fake orgasm is another man's wet dream. ;-)

-- %00 (stevienixed@yahoo.com), March 10, 2002.

Moderation questions? read the FAQ