)toon)3 begint morgen, maar..

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

eigenlijk heb ik me er maanden erg op verheugd. een kwalitatief festival in mijn eigen stad. )toon)3. het elektronische kind van het ter ziele gegane Tegentonen. en wat een lineup! kid 606, fennesz, ovil bianca, techno animal en uiteraard oudgedienden david shae en porter ricks.

maar nu, een dag voor de opening van het gebeuren, denk ik aan die donkere zalen vol ingewikkelde muziek die over mijn hoofd vloeit. muziek die je intens moet beluisteren. moet snappen. die je moet raken. maar die je pas kan raken wanneer je de juiste schachten opent.

wil ik niet liever genieten van pure rock'n'roll (die dus niet dood is) of opzwepende dance? niet op )toon). )toon) is verantwoorde kunstzinnige elektronica voor het oor. muziek die ik een warm hart toedraag.

waarom toch deze dualistische kijk op )toon)? waarom kan ik het gewoon niet ondergaan? herkennen jullie dit gevoel?

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), March 05, 2002

Answers

mentalist. ;-) Het is niet *of* rock *of* pop *of* wat dan ook. Het is alles voor mij. Een mens is complex en heeft verschillende zijden. Je bent niet lichameijk of intellectueel. Je bent het beide.
Kid606 is echt fantastisch. Het kan me niet schelen als mensen zeggen dat hij passe is. Ik vind z'n set en lichamelijk en intellectueel. Heel leuk. Tongue in cheek/groove.

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), March 05, 2002.

Kid 606 doet me altijd een beetje denken aan een slechte imitatie van Squarepusher, kan er niks aan doen. Echt zo Amerikaantje dat er jaren later nog eens achter komt dat je met computers leuke muziek kan maken. Die remix van NWA is wel grappig maar dan denk ik toch altijd "ik zet liever het orgineel op" wat eigenlijk veel radicaler is. Maar goed let maar niet teveel op mij. ;)

Ontopic: ja je kan je ongeveer het graf in vervelen bij dit soort evenementen, het is toch allemaal net te "zal ik eens over mijn sik wrijven" celebraal. Snap ook niet waarom ze die zalen op dit soort evenementen niet volgooien met lekker banken waarop je languit naar die herrie kan luisteren, werkt volgens mij veel beter dan met een biertje in je hand te staan. Aan de andere kant als het goed is dan is het ook wel meteen onvergetelijk geniaal (in mijn geval Panasonic en Sachiko M)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 05, 2002.


Hmmm... ik bezoek teveel dezelfde soort fora, denk ik:

++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Re: Concerten Auteur: Quasi (---.edup.tudelft.nl) Datum: 03-02-02 05:01

Electronische concerten zijn vaak moeilijk te volgens tijdens een live-performance. De charme ligt 'm veelvuldig in het feit dat je juist lekker onderuit moet liggen op je eigen sofa en kunt relaxen of juist intensief moet luisteren naar wat enkele bands op de Elpee hebben gezet.

Fennesz heeft erg interessante albums uitgebracht o.m. in samenwerking met Jim O'rourke (bekend van Sonic Youth). Zeker een aanrader om te gaan beluisteren in de muziekstudio grasland. Raster- Noton heeft tijdens het )Toon) festival een installatie en zal ook zijn ruis ten gehore brengen. Hier ga ik zeker voor. Kid606 zal vrijdag ook weer eens in Nl. verschijnen om zijn composities ten gehore te brengen.

Het blijft toch moeilijk met bijv. het sonicacts festival de muziek op waarde te schatten omdat je niet zult dansen en wordt uitgedaagd te luisteren, maar dit wordt moeilijk als er geen sofa's staan en alleen het balkon enig zitcomfort bieden, maar waar het geluid en het eventuele nodige zicht slecht is. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

-- Lava (reconstruct@nme.com), March 05, 2002.


Grappig zeg, er zijn dus meer mensen die hiermee zitten! :) Sofa is trouwens wel een mooier woord. Gat in de markt dus.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), March 05, 2002.

Zondagochtend was Peter de Bruyn in Vrije Geluiden om het festival te promoten. Er was ook een stukje Nederlandse bijdrage, het nummer heette 'Mitella'. Dat was niet goed. Reinbert de Leeuw die een opera kwam aanprijzen vond het ook vol cliches zitten. Ik had Kid606 en Techno Animal wel willen zien, maar het geld is waarschijnlijk op.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), March 05, 2002.


Moderation questions? read the FAQ