Lijstjes Week 9

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Roept u maar.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 28, 2002

Answers

Wat een hoop ouwe meuk! I See You baby van Groove Armada zag ik ergens. Ibiza-gevoel van 1999 aan het terughalen? My Bloody Valentine ergens anders - dat snap ik dan weer wel. Early Nineties Nostalgia, heb ik zelf ook last van. Luba heeft zin in de zomer, zo te zien (en dan het liefst de zomer van 1966)

Ik vind dat allemaal wel prima hoor, het viel me alleen op. Is er nog een diepere verklaring voor?

-- Lava (reconstruct@nme.com), February 28, 2002.


Is er nog een diepere verklaring voor?

Mmm, als ik even voor mij zelf spreek, ik heb de afgelopen twee maanden het gevoel dat er geen ruk gebeurt op muziekgebied, totale stilstand en wat er uitkomt valt op een of andere manier ook nog eens tegen (zie Geogaddi). Dat kan dus betekenen dat ik a) niet goed oplet en wat meer om me heen moet kijken (heel goed mogelijk), b) mentaal op het moment niet enthousiast kan worden van nieuwe muziek (uitputting na de Goede Muziek Marathon 2001?) c) platenmaatschappijen moeten eens die *&$%&% platen uitbrengen die allang en breed klaar zijn, zie bijv. het album van The Streets.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 28, 2002.


Ik ben vooral geinteresseerd in die Jo Lemaire ET FLOUZE. En Titiyo, is die geen familie van Neneh Cherry?

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 28, 2002.

Ik heb zelf vooral releases uit 2002 maar de Strokes staan op 1 vanwege hun overtuigende knallende concert in de AB. Verder aandacht voor: Saybia - The second you sleep en Haven - Between The Senses. Allebei de Coldplay/Muse/Puressence kant op, niet vernieuwend, maar wat een mooie liedjes.

-- Norbert Pek (norbert@kindamuzik.net), February 28, 2002.

Titiyo zal wel de zus/nicht/tante zijn.

Co Real Artists en The Stark Reality zijn '60s rare groove. Chan's Come On In My Kitchen is een Robert Johnson cover (jaaa, het kan nog ouder) en na het zien van TV7 raakte ik ervan overtuigd dat onze site best wat platte sex kon gebruiken dus linkte ik naar Kylie's spotje voor Agent Provocateur. Weet je dus ook meteen waar het mij echt om gaat in het leven...

-- Arien (saguamura@home.nl), February 28, 2002.Nou zullen we dan maar de site omtoveren tot Subjectivisten XXX. Al dat geschrijf, schiet je toch eigenlijk niets mee op. ;)

Leuke reclame, bedankt voor de tip.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 28, 2002.


De onderhandelingen voor een naaktreportage met Stevie zijn ondertussen in alle hevigheid uitgebroken...

-- Arien (saguamura@home.nl), February 28, 2002.

Die reclamespot met tante Kylie lijkt wel geregisseerd door David Lynch. Zou dat kunnen kloppen?

Wat betreft mijn bijdrage deze week: Beautiful Frenzy is een documentaire over de beste band van Nederland (maak daar maar De Wereld van). Binnenkort meer hierover. Fatagaga is super- donkerder-dan-donkere dark ambient. Het album van Timeblind opent met zwaar verknipte dubglitch inclusief MC. AGF is het experimentele alter ego van Laub-zangeres Antye Greie-Fuchs. Fog is heel vaag en ongrijpbaar, de ene keer een gedrogeerde Beck en dan weer als een mistige DJ Shadow die scratcht alsof hij intensief de ramen staat te lappen. De verzamelaar van Melys zit ergens in het grensgebied tussen Prolapse en Bis. Poppy met een bite. Over enkele weken te zien in Nederland. Workshop zijn twee Duitsers (waarvan eentje ooit in A Subtle Plague zat) die een unieke en vervreemdende draai geven aan elektronica/lounge/pop. Ladomat meets A-Musik. Alle genoemde platen in het lijstje zijn recentelijk uitgebracht.

De MP3 van TW Walsh klinkt trouwens erg mooi, AriŽn. Weet je ook of het een heel album lang zo mooi blijft?

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 28, 2002.


Weet je ook of het een heel album lang zo mooi blijft?
Nee, was het toevallig tegengekomen op www.paperbrigade.com. Wat ik wel erover kan melden is dat het afkomstig is van de EP 'Pollensongs, tevens zijn eerste release op My Pal God Records. Niet lang daarvoor had hij zijn solodebuut 'Blue Laws' door Truckstop laten uitbrengen.

-- Arien (saguamura@home.nl), February 28, 2002.

De onderhandelingen voor een naaktreportage met Stevie zijn ondertussen in alle hevigheid uitgebroken...
De bedoeling is dat we kijkers/lezers WINNEN. Dat zal zo nooit lukken. ;-)

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 28, 2002.


Ik ben geen Subjectivist, maar ik zal er ook eens wat tegen aan gooien:
- BRMC - BRMC: Beste baslijnen sinds Kyuss
- The Chronics - Make You Move: Natuurlijk zo retro als de pest, maar dit is dansmuziek met gitaren op zijn best. De tijden van de Northwest Stomp herleven!
- eX-Girl - Concert in P60: Briljante samenzang, volkomen gekte en een van de weinige acts die avant-gardistisch en poppy tegelijk is.
- Division Of Laura Lee - Blackcity. Emo/pop/rock uit Zweden mengt gelijke hoeveelheden Therapy?, Strokes en Fugazi. Niet wereldschokkend, wel erg lekker.
- The Faint - Glass Danse (mp3): Gothic electro disco, misschien nog wel leuker dan de Sisters Of Mercy (met dank aan Joris).
- De Raggende Manne - Overspanne: Dit nummer van Brandende Vlierbessen bleef recht overeind op een mix CD met oa The Birthday Party, Penthouse en Brutal Truth
- Pantera - The Great Southern Trendkill: Of hoe een stel rednecks zichzelf heruitvonden.


-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), March 01, 2002.

Moderation questions? read the FAQ