Am I Indie Or Not?

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread


Hoe indie ben jij?

-- Arien (saguamura@home.nl), February 22, 2002

Answers

I am a sellout. I'd do ANYTHING for money. heheh Denk niet dat het in ons (=Belgen) zit. We houden van BeeGees en Dead C. Allez ik toch. Het is ook teveel tijdsverspilling om te controleren of die nieuwe plaat van Decaer Pinga nu verdeeld wordt door een major of niet.

-- Major Threat (helenfordsdale@yahoo.com), February 22, 2002.

Ik luister vooral naar garage punk. Dus eigenlijk moet ik indie verachten. Maar eigenlijk moet ik ook enorme bakkebaarden laten groeien.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 22, 2002.

Kan iemand mij een goede definitie van indie(rock) geven?? Of kom ik nu heel erg stom over?

Vb. van Belgische indie(rock) (dit is tenminste het genre op Vitaminic): Millionaire?

-- Alcatraz (alcatraz@zeelandnet.nl), February 22, 2002.


Wel, hangt ervan af hoe je het bekijkt. Je kan het enkel bekijken vanuit het standpunt onafhankelijk (indie) platenlabel. Maar over het algemeen is het een term die refereert naar het geluid: Indie Pop en Indie Rock. Indie groeide uit Punk en omhelst die DIY geest (vandaar tegen de major labels). Sla ik de bal fout? Corrigeer me maar. :-)

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 23, 2002.

Nope, die klopt wel hoor. Het begrip Indie is eind jaren '80 definitief vertroebeld door twee wezensbelangrijke ontwikkelingen: het tekenen bij majors door de belangrijkste indiegroepen van toen (Replacements, REM, Husker Du, Sonic Youth, Smiths), en de explosie van housevlijt (sic) op indielabels, waardoor de indiehitlijsten ineens gedomineerd werden door dingen als S'Express.

Voor wat betreft "Indie als muziekstijl" is de definitieve perversie midden jaren '90 gekomen, met Grunge-lite en Britpop.

Hoe Indie ben ik? Galaxie 500 is nog steeds één van mijn 10 favoriete bands, that's how indie I am.

-- Lava (reconstruct@nme.com), February 23, 2002.Is er niet een of ander online testje dat we kunnen doen om erachter te komen?

-- Els (els@whiskas.net), February 23, 2002.

Dit doet me denken aan een CD-zaak in Den Haag waar ik ooit was. Die hadden een bak met "indie". Bleek het te gaan om muziek uit (voormalig) Nederlands Indie...

-- Martijn (grooten@sci.kun.nl), February 24, 2002.

Nu Built To Spill is Emo en niet Indie. hah!

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 25, 2002.

Ik weet niet hoor. Los van dat zwart-geverfde haar en die Buddy Holly bril die bij mij een D&G Italiaanse Jaren 70 Marxistische professor model is, zie ik er regelmatig zo uit. En ik heb niks met emo. Ik dacht dat emo's meer turtle-necks droegen en spencers? :)

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 25, 2002.

Jawel, van onze band echos minor wordt gezegd dat wij op en top indie zijn. Voor degenen die dus echt willen weten wat hedendaagse indie- shit is, let dan op deze naam. Het debuutalbum ligt bijna in de winkel. Maar als ik even zonder propagandistische motieven mag spreken dan zou ik zeggen: Ik indentificeer mij in zekere mate met Indie en dan alleen met de Indie bands die ik tof vind. Indie strekt zich namelijk uit over diverse muzikale genres van country a la Palace Brothers tot de zotte rock van Robert Pollard. Maar de vraag wat Indie nu precies is, zal misschien wel nooit beantwoord worden.... Misschien is het meer een kwestie van ik ben indie of ik ben het niet. Quad erat demonstandum: Kopen die dubbelplaat!! (Pardon, val ik toch weer terug in handelaars-jargon.)

-- emmes (emkebosgraaf@hotmail.com), March 07, 2002.


Moderation questions? read the FAQ