Lijstjes Week 8

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

het gebruikelijke commentaar enzo.

Eria, hoe is die nieuwe Drexciya? Kan hem nog nergens in de schappen vinden dus ben ik maar naar huis gegaan met het album van Japanese Telecom (ook Drexciya).

Joris, is die Princess Superstar nou nog wat? Blijkbaar anders had je het niet in je lijstje gezet ;) Details etc.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 20, 2002

Answers

Serieus, is Japanese Telecom ook Drexciya? Dat had ik er niet in gehoord. Harnessed the Storm ligt al een paar weken bij Rush Hour, weet ik toevallig. Er staan een paar mooi nummers op, maar ik vind het geen hoogvlieger. Beter is het album dat één van de twee Drexciya's (die lui zijn wel actief, zeg) eind vorig jaar onder de naam Transllusion uitbracht op het Duitse Supremat-label. Titel: The Opening of the Cerebral Gate. Tot zo ver JoB's electronieuws.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), February 20, 2002.

Drexciya is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Japanse Telecom. lees maar wat er al op internet rondzingt:

"Compare the sounds, compare the voices (the voices of Jap. Telecom's cigarette lighter and Dopllereffekt's sattelites are equal), and you know: Japanese Telecom= Dopllereffekt= Drexciya !!! One track on the Rising Sun album is so Drexciya, that they must have done that on purpose. Japanese Telecom is a genuine concept: when you listen to the music, you can imagine yourself in the bizarre cities of Manga-Japan. The sounds are clean, the music is poppy and sometimes dark, but always unique and funky. In the world of monotone, unoriginal techno. Concepts like Jap. Telecom are a gift to the puritians and true music lovers. "

Nieuwe Drexciya kent inderdaad een paar sterke tracks maar is als geheel lang niet zo sterk als de 12inches of als Dopllerefekt.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), February 20, 2002.


Tot zo ver JoB's electronieuws. Even over electro: ik zit er helemaal niet in, maar ik heb een CD met electro remixen van C-64 liedjes (ik ben wel een kenner van C-64 muziek :) en daar staan 2 erg goede nummers op: 'Mutants Here I Am' van Plundersonics en 'My Love's A Demoversion' van Kissogram. Bovendien hoorde ik bij de kapper vorige week een erg goed nummer. Dat bleek 'Coca Disco' van E-F (oid) te zijn.
Kunnen jullie me met deze info iets aanraden?

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 20, 2002.

Ik zag Dälek in het voorprogramma van Tomahawk. Was live geen flikker aan, maar het klonk wel goed, beetje Dr. Octagon-achtig. Juiste indruk?
Is Melys van dat tenenkrommende 'Chinese Whisper' nummer? Vind ik met Marco & Sita's lied het slechtste wat ik de afgelopen maanden gehoord heb.
Over Roky Erikson: Entombed heeft een geweldige versie van 'Night Of The Vampire' gedaan. Was een split-single met New Bomb Turks, maar is ook wel op CD te pakken te krijgen.
Andrew WK in de Melkweg: leuker dan ik dacht, maar ik kan nog steeds niet enthousiast worden van die muziek. Die toetsenist hing wel lekker de Jerry Lee Lewis uit. Jammer dat hij zo'n goedkoop kut keyboardje had. En welke rechtgeaarde rockband speelt nou op Hughes & Kettner versterkers, het merk voor fusion-pielers? Geen wonder dat je die 3 gitaristen nauwelijks hoort.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 20, 2002.

E-F moet zijn I-f. Het staat voor Interfearance oftewel Ferenc van der Sluijs, internationaal dj-gigolo te 's-Gravenhage. Zijn voornaamste claim to fame is de kraker Space Invaders Are Smoking Grass.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), February 20, 2002.


Serieus, is Japanese Telecom ook Drexciya?

Een van die twee knakkers ja, waarschijnlijk dezelfde als achter Dopplereffekt. Ik vind het niet zo verrassend, na 10 seconden had ik al "yep duidelijke zaak". Gaat toch eigenlijk naadloos verder waar Neptune's Liar ophield. Wat dat betreft is die Other People's Place plaat wat atypischer. Mmm, Translussion dus, inderdaad er is zeker wat geks in het drinkwater van Detroit gekeild dat er zoveel activiteit plaatsvindt.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 21, 2002.


Joris, is die Princess Superstar nou nog wat? Blijkbaar anders had je het niet in je lijstje gezet ;) Details etc.

Als je het niet al te serieus neemt is het een erg leuk nummer. 'Vrouwelijke Eminem' is zwaar overdreven, op z'n hoogst is het de 'vrouwelijke Paul Barman'. Lekker kneuterige noveltyrap met schunnige teksten en opvallend refrein...

-- Joris (subbacultcha@hotmail.com), February 21, 2002.


Dälek in het voorprogramma van Tomahawk. Was live geen flikker aan

two turntables and a microphone. dat is hiphop en daar valt visueel weinig aan te beleven. live betekent echter in het geval van Dälek ook imposant VOLUME en killer beats. daarnaast is lichaamstaal op het podium ook niet onbelangrijk en dat was in ruime mate aanwezig. Dälek is de zwarte Techno Animal. op plaat klinkt het iets minder wreed, maar niet minder lekker.

Is Melys van dat tenenkrommende 'Chinese Whisper' nummer?

yep, de enige echte. it's pop & it hurts. ben je bang voor pop? als het oprecht en zonder commerciele bijbedoelingen is gemaakt, ben ik niet bang voor een popliedje, zeker als de teksten goed zijn. ik hoor Marco en Sita nog niet zo snel zingen over smalltown paranoia.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 21, 2002.


Bang voor pop? Pop heerst! Het enige wat er toe doet is toch pop? Wat wil je dan? 'Rawk'? Geluidstapijt? Verse-Chorus-Verse, en in 3 minuten klaar aub!

Enne... Princess Superstar is erg leuk (voor even, iig). "I'm a bad babysitter, got my boyfriend in your shower... I'm making 6 bucks an hour" - da's dat refreintje. Maar vooral het stukje tekst over de komkommer waarmee P.S. zich sexueel pleziert, en vervolgens netjes terug in de koelkast gaat, blijft hangen...

-- Lava (reconstruct@nme.com), February 21, 2002.


Norbert, Hoe is die nieuwe Gomez? Of is dat iets ouds?

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 21, 2002.


dacht dat nieuwe Gomez pas over maaaaanden uit zou komen, heb het zeker mis?

Liquid Skin vond ik zeer de moeite waard.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 21, 2002.


live betekent echter in het geval van Dälek ook imposant VOLUME en killer beats.
Wat dat betreft was ik ook zeker onder de indruk. Vooral dat laatste nummer, dat was echt de sonische apocalypse. Daar is Tomahawk eigenlijk niet overheen gekomen.
daarnaast is lichaamstaal op het podium ook niet onbelangrijk en dat was in ruime mate aanwezig.
Dat was nou net mijn probleem: die rapper stond daar als een zoutzak. Totaal geen charisma.
ben je bang voor pop?
Niet voor pop, wel voor breekbare pingeldingen. En de stem van de zangeres klonk me als nagels over een schoolbord in de oren.
Verse-Chorus-Verse, en in 3 minuten klaar aub!
Precies! Dat is ook mijn favoriete muziek.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 21, 2002.

Bas - Gewoonlijk vind ik Gomez goed maar zet het niet zo heel vaak op. Dit album is idd de nieuwe en zet ik nou al erg vaak op. Erg de moeite waard!!!!!

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), February 21, 2002.

Wanneer komt-ie uit dan? Hoe klinkt-ie? Nieuwe inzichten? andere geluiden? Enlighten me please ;-)

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 22, 2002.

Op 18 maart ligt ie in de winkels, dus nog bijna een maandje wachten. Het is moeilijk om te vergelijken met de voorgangers voor mij omdat ik daar wel oppervlakkig naar geluisterd heb maar niet heel vaak heb opgezet. Maar op het eerste gehoor klinkt het toch een stuk dreigender. Een paar leuke ritmesecties, geluidseffecten en dat met de standaard acoustische gitaar. Dit kan nog wel eens het album zijn waardoor ik het oudere werk van Gomez ook beter ga beluisteren.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), February 22, 2002.


Gewoonlijk vind ik Gomez goed maar zet het niet zo heel vaak op.
Ik had in universiteit moeten blijven. Geitenwollen sokken aan. Nietzsche onder m'n kussen. Dan kon ik ze misschien nog tolereren. Maar neen ik gooide m'n Jung en Freud boeken de deur uit en nu luister ik naar een uitegerekte versie van Sister On Ray. hah!

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 22, 2002.

Gomez heb ik toch wel een beetje een zwak voor: muzikaal technisch (vooral de drums) vaak net op het randje, drie redelijk tot zeer goede zangers, heerlijke nummers met een laidback groove, en bovenal dat super aanstekelijke enthousiasme. Zij spelen met zo'n plezier, zo'n positieve drive die je niet bij veel bands tegenkomt. Ben dan ook erg benieuwd naar hun nieuweling.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 22, 2002.

Als ik zoek naar positieve drive, dan leg ik Coil op.

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 22, 2002.

Ik had in universiteit moeten blijven. Geitenwollen sokken aan. Nietzsche onder m'n kussen. Dan kon ik ze misschien nog tolereren. Maar neen ik gooide m'n Jung en Freud boeken de deur uit en nu luister ik naar een uitegerekte versie van Sister On Ray.

Gomez is geen goede lab muziek. Veel te priegelig. Om de één of andere reden is 'Mechanical Animals' van Marilyn Manson perfect als je om 20:00 nog met je experimenten bezig bent. Misschien toch die chemische invalhoek: "I don't like the drugs, but the drugs like me."

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 22, 2002.


Moderation questions? read the FAQ