Uw eerste concert

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Persoonlijk kan ik het me niet meer herinneren. Ik weet enkel dat 1 de groep stopte het moment we de club binnenkwamen en 2 dat de geluidsman (uber nerd) constant achter me aanliep.

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 19, 2002

Answers

NRA / Hans Dulfer en nog een band. In Den Helder.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 19, 2002.

Mmm, weet niet zeker meer maar volgens mij Simple Minds in het Amsterdamse Bos. Mooie plek voor een concert.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 19, 2002.

Ok, iedereen kan me uitlachen: Cliff Richard.

-- stevo (stefanrood@hotmail.com), February 19, 2002.

Prince in de Kuip tijdens zijn 'Nude'-tour (een greatest hits-tour na 'Graffiti Bridge'. Het regende de hele dag en de show was bagger.

-- Arien (saguamura@home.nl), February 19, 2002.

osdorp posse op torhout '97. eerste concert in een zaal was mansun/manics in paradiso ('98). dat concert van mansun staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. ;-)

-- herman (hjac@wish.nl), February 19, 2002.


Run-D.M.C. en de Beastie Boys, Edenhal, Amsterdam, april (?) 1987.

-- JoB (jobwit@vpro.nl), February 19, 2002.

Taurus, een symfogroep uit Haarlem, in 'ontmoetingscentrum' De Schakel te HHW (nabij Alkmaar). Ze hadden een vette show met een vuurwerkknal aan het begin van beide sets en een liedje over robots. Het was heel hard en we waren de enige bezoekers onder de 13 jaar. M'n eerste Paradiso-bezoek, ergens midden jaren tachtig, maakte meer indruk: The Fall. In de Melkweg was ik pas voor het eerst bij Lush en Pale Saints.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 19, 2002.

heel graag had ik ac/dc gezien. het werd de duitse metalband Warlock in de Hanenhof te Geleen. De blonde zangeres, Doro, krijste de hele zaal bij elkaar. het was vast oerslecht maar ik genoot ervan. gehuld in een zorgvuldig met badges volgenaaid spijkerjack stond ik van mijn eerste biertje te nippen. op slag verliefd op die blonde Doro. dat laatste was overigens van zeer korte duur. mijn liefde voor metal trouwens ook.

-- theo ploeg (theo@cut-up.com), February 19, 2002.

Beeckestijn Pop. Ging d'r sind ergens lagere school steevast elk jaar op het fietsje heen. Geen idee meer welke bands ik allemaal gezien heb. Een heleboel lokale Velser/Beverwijker rommel (Jan Paul Van De Meij speelde élk jaar volgens mij) in ieder geval, verder kan ik me Raymond Van Het Groenewoud en de Bob Color nog herinneren en, veel later, Radiohead.

Eerste échte concert (dus ook geen bandjes van klasgenootjes ofzo) was volgens mij de tweede aflevering van London Calling, met Moonshake en de God Machine, die ik vervolgens moest missen omdat ik de laatste trein moest halen...

-- Joris (subbacultcha@hotmail.com), February 19, 2002.


Dat waren volgens mij de L.A. Doors. Hun Jim was wel redelijk, maar hun Ray Manzarek had zijn dag niet. De toetsensolo's uit Light my Fire en Riders on the Storm ontspoorden volledig. De ervaring was echter geweldig.

-- erik (erikstronks@hotmail.com), February 19, 2002.


Golden Earring, maar dat was "unplugged" in het theater.

anders eentje waar ik trots op ben. Solex in de Para (begin 2000), ik was een van de 10 bezoekers en het optreden was GOED.

-- Ludo (ordinarypeoplerecs@hotmail.com), February 19, 2002.


Een concert dan die iets later was dan de LA Doors en waar ik hele goede herinneringen aan heb. Hallo Venray op een afgebroken Hemelpop, met 10 man publiek samen op het podium, akoestisch omdat de stroom uitgevallen was... meesterlijk, en grote klasse dat ze gewoon doorspeelden.

-- erik (erikstronks@hotmail.com), February 19, 2002.

Janse Bagge Bend natuurlijk, als rechtgeaarde Limburger. Maakt geen blijvende indruk overigens. Dat was voorbehouden aan historische optredens op Dynamo 1990, waar vooral de herrinnering aan Death Angel nog vers is.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 20, 2002.

15 februari 1995: Daryll-Ann in Hedon, Zwolle. Meteen verkocht.

-- Norbert (norbert@kindamuzik.net), February 20, 2002.

Paradiso Lost (midden in m'n hair-metal tijd en mee-grunten vanuit je tenen) in 't Paard, denk 1991...

Maar misschien nog interessanter om vervolgens in de groep te gooien, welke staat nog als de dag van gister in je trommelvliezen gegrift?

-- niels (niels@kindamuzik.net), February 20, 2002.Dire Straits met Was not was (walk the dinosaur anyone?) als support op de weide van Werchter moet zowat het eerste geweest zijn.

Going back into memorylane...

Memorabele concerten: Sonic Youth op Werchter '91 of was dat nu '92

de Pacific-periode Bettie Serveert 11/3/93 (Pacific, Antwerpen) Urban Dance Squad 30/6/93 (Pacific, Antwerpen, 3 dagen nadat DNA hen verlaten had, de sfeer was intens) dEUS 12/5/94 (Pacific, Antwerpen, begin vd renaissance !) Dreadzone 20/11/94 (Pacific, Antwerpen, feestje bouwen)

1995 The Orb (Fuse Brussel) µ-ziq (Fuse Brussel, ontdekking vh jaar en consolidatie van mijn voorliefde voor electronica) Autechre (Vooruit Gent) Kiss My Jazz (Kaddish, Schoten)

1996 Sonic Youth 2 dagen achter elkaar in de Vooruit

1997 Einstürzende Neubauten (AB, Brussel, indrukwekkend !) Reprazent (Pukkelpop, intens, was wel teleurgesteld toen ze een jaar later nog steeds quasi hetzelfde deden live)

1998 Portishead (Pukkelpop) Dead Man Ray (Hof ter lo, antwerpen, antwerp scene ) Tommy Flanagan (singel, antwerpen, Ella's pianist may he RIP)

1999 Daan (Monty, Antwerpen, antwerp scene) Lamb (AB, Brussel)

2000 John Cale (Singel, Antwerpen, eerste keer dat ik hem zag, klonk als fragments of a rainy season, was desalniettemin indrukwekkend) Biosphere (cc Luchtbal, blij weerzien met de man uit het noorden) Radiohead (openlucht-theater, Thessaloniki)

2001 no archived memory :-) weet wel dat ik me vervloek dat ik Herbert gemist heb tijdens 10DAYSOFF, zijn set via het net op jazz montreux zag er memorabel uit.

-- Johan (johan@kindamuzik.net), February 20, 2002.


memorabel, dat was Ben Christophers twee jaar terug in Tivoli. Dat bleke nerveuze mannetje dat buiten zijn eigen verwachting genoeg nederlandse fans had. Die toen als toegift akoestisch My Beautiful Demon zong. Het publiek fluisterde de tekst als een mantra. Ben manouvreerde tussen de melodie door met woordloze tonen. Onvergetelijk.

-- erik (erikstronks@hotmail.com), February 20, 2002.

Meest memorabele concerten? Painkiller. Evil Superstars, FUGAZI. Vooral deze drie. Ook DeBossen (Lowlands?). Nog nooit zoveel gelachen. Atari Teenage Riot was ook enorm leuk.

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 21, 2002.

U2, mei '93 in de Kuip. Met 60.000 anderen ofzo. Misschien dat ik het daarom nog steeds zo leuk vind als je bij een concert na afloop wél met de bandleden kunt kletsen...

-- Martijn (grooten@sci.kun.nl), February 21, 2002.

De Virgin Prunes in Paradiso, 1986. GEWELDIG.

-- Hibernia (hibernia_augusta@hotmail.com), February 21, 2002.

Meest memorabele concerten. Wat me direct te binnen schiet: (1) The Boredoms in een discotheek te New York tijdens New Music Seminar. Zo heftig dat de clubeigenaar de stekker eruit trok. (2) Bongwater in Haarlem. Kramer in imkerpak en Ann Magnuson die een monitor bereed terwijl ze citeerde uit Mao's rode boekje. (3) Neutral Milk Hotel in de Melkweg. Maniakaal en gedreven maakten zij de rest van de avond totaal overbodig. (4) God tijdens Tegentonen. (5) The God Machine tijdens London Calling. (5) Slash Orchestra tijdens Tegentonen. (6) Urban Dance Squad op Poppark/Metropolis. (7) Melt Banana, Jim O'Rourke en US Maple in de OCCII.

-- Vido (vidoliber@hotmail.com), February 21, 2002.

Meest Memorabele concerten: Motorpsycho in '98 in de effenaar, '99 in de Tivoli, en '01 in de Effenaar, terwijl al die andere keren er nauwelijks voor onder deden. Tool in '93 in de Effenaar. Collective Trio met Susie Ibarra in '01 in Zaal Belgie in Hasselt. GYBE in de Tivoli in '99. Soulwax in '98 in de Effenaar, met een geniale Last Christmas cover. Do Make Say Think in '00 in Zaal Belgie. En pas geleden nog Stars of the Lid in diezelfde zaal.

Sophia in '99 in de Effenaar zou ook geweldig zijn geweest, ware het niet dat Gitbox! als voorprogramma de sfeer totaal had verziekt met zijn amateuristische geklungel. Dat kon meneer Sophia nooit meer goed maken.

-- bas (bas@kindamuzik.net), February 21, 2002.


Okay mijn memorabele concerten:

Mercury Rev in 1991 in de Melkweg, ongeveer 8 mensen in de zaal. De band speelt desondanks op de top van haar kunnen. Magisch zeg je dan. :)

Een paar jaar later in Paradiso doen ze het dunnetjes over. Ongeveer een uur lang stroboscopen en een muur van geluid waardoor nog net wat schitterende melodieen klinken. Helaas werden ze daarna professioneel.

Jane's Addiction Melkweg 1991/Paradiso 1992. Allebei grootse concerten.

Spiritualized 1992 Melkweg. Ondergetekende hijst eens flink aan zijn joint en moet effe uitpuffen op een bankje en hoort Spiritualized keihard voortkabbelen, ondertussen rijden er treinen, auto's vliegtuigen van links naar rechts door de muziek en ik besluit dat ik de band daarna nooit meer live hoef te zien want tegen perfectie kan je toch niet op.

Primal Scream 1992. Eerst draait een pre-trance Paul Oakenfold effe de zaal warm, dan spaced Primal Scream de sterren in en vervolgens beukt Andy Weatherall tot in de fijne uurtjes door. Concerten van 94 en 97 waren trwns ook essentieel.

Panasonic ergens in Paradiso. 2 serieuze Finnen gestoken in oranje werkkleding. En dan dat geluid. Alsof je een stofdeeltje bent verloren in de groef van een hele oude Jeff Mills 12-inch.

Meest intense concert toch wel Sachiko M: 1 vrouw, haar sampler en een boze wereld vol dove trollen die zoveel schoonheid natuurlijk niet kunnen begrijpen.

-- Omar (omar@kindamuzik.net), February 21, 2002.


"Alsof je een stofdeeltje bent verloren in de groef van een hele oude Jeff Mills 12-inch."

Amaai, Omar dit moet je verwerken in een volgende review voor Beats ofzo.. mooi mooi mooi :-)

-- Johan (johan@kindamuzik.net), February 21, 2002.


Machine Head in De Oosterpoort, eerste paasdag 1994. Hun eerste plaat "Burn My Eyes" was net uit en ik vond het allemaal geweldig... Memorabele shows nadien: Blonde Redhead en Feverdream in Vera '98 (de dag erna liep ik nog steeds gelukkig rond), Girls Against Boys op Lowlands '96, At The Drive-In in Vera 2000, Fugazi in Paradiso '99... Na, eigenlijk nog veel meer! De beste waren echter vaak in Vera... Vorige week was het weer raak met The Trail of Dead en The Icarus Line. Oef!

-- Joey (joey@noorderslag.nl), February 22, 2002.

Eerste concert: Frizzle Sizzle op schoolfeest. Eerste 'echte' concert: Kecks. Ik wilde er nog aan toevoegen: Wie niet? Maar ik ben geloof ik echt de enige.

-- Els (els@whiskas.net), February 26, 2002.

Moderation questions? read the FAQ