Oops I didn't know I could talk about you.

greenspun.com : LUSENET : De Subjectivisten : One Thread

Oke mannen (en vrouwen), Madonna. Your (filty) thoughts. Hoe belangrijk is ze geweest voor Pop? Heeft ze de muziek veranderd of enkel de relevantie van imago?

-- helenfordsdale (helenfordsdale@yahoo.com), February 19, 2002

Answers

Geen van beiden. Madonna is altijd meer een early-adapter dan een trendsetter geweest. En imago lijkt me niet meer of minder belangrijk geworden door haar. Ze heeft alleen de restyling opgepakt uit de industrie en in de muziek gebracht. Voor haar zaten de meeste artiesten min of meer vast aan één imago, tegenwoordig wordt daar wat meer mee gesleuteld om bij de tijd te blijven.

-- Martijn (wmterhaar@myrealbox.com), February 19, 2002.

Madonna is het beste bewijs dat credibility gewoon te koop is. Werk met de juiste PR en de producer/ ontwerper/ clipregisseur van het moment en je komt er wel. Van haar zangtalent heeft ze het nooit moeten hebben. Haar bijdrage was/is dat ze hele leuke pophits heeft ingezongen (Get Into The Groove, Holiday, Papa Don't Preach om maar een paar te noemen) en het concept van de artiest als complete package (MET inwisselbare componenten) heeft verfijnd.

Het tragische aan haar is dat zij nu, in tegenstelling tot Michael Jackson en Prince (haar tegenhangers in de jaren '80), echt officieel OUD is geworden (die andere 2 raakten gewoon geschift en bij gekke mensen let je nou eenmaal niet zo snel op de leeftijd). De reden waarom zij nu nog succes heeft is omdat haar publiek (meer dan zijzelf waarschijnlijk) bang is voor ouder worden. Het is gewoon een rustgevend idee dat zij er in ieder geval nog is.

-- Arien (saguamura@home.nl), February 19, 2002.


Moderation questions? read the FAQ